Top
  >  Eten & Drinken   >  Restaurants in het Vechtdal
restaurants-in-vechtdal

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Je fietst over kronkelende wegen door een schitterend landschap. Het is zo stil dat je de vogels kunt horen fluiten. Aan je rechterhand zie je een klein maar bruisend dorpje met volle terrassen en aan je linkerhand loopt een brede rivier. Welkom in het Vechtdal!

Het Vechtdal is een prachtige plek voor een weekendje weg en ideaal om van de pure natuur te genieten. En je kunt er ook nog eens heerlijk eten, win-win! Omdat je tijdens en na een dag fietsen, wandelen en verkennen wel iets lekkers hebt verdiend, lees je hier tips voor een goede pitstop.

Herberg de Witte Gans

Midden in de bossen bij Dalfsen ligt Herberg de Witte Gans. Ondanks wat de naam wellicht doet vermoeden, is het niet mogelijk te overnachten bij de Witte Gans. Maar mocht je toevallig in de buurt zijn, pak dan zeker een vorkje mee in het romantische restaurant of op het heerlijke terras. Sterker nog, dit met een Bib Gourmand bekroonde restaurant is zelfs omrijden meer dan waard. De gerechten zijn net kleine kunstwerken, zo mooi. Een meringue van Granny Smith, een pistachegrunch of een mousse van jonge geitenkaas: bij iedere gang proef je de passie waarmee het bereid is. Aanrader: de Witte Gans verkoopt diverse producten zoals rilette van gans (mijn favoriet), om thuis nog even door te genieten.

Website: Herberg de Witte Gans
Openingstijden:
maandag en woensdag t/m zaterdag vanaf 17.00uur, zondag vanaf 11.00 uur.

Restaurants Dalfsen Vechtdal

Herberg de Witte Gans

Mooi Rivier

Toe aan lunch? Schuif aan op het heerlijke terras bij Mooi Rivier. Dit prachtige restaurant heeft een fijne kaart en daar is de Michelingids het helemaal mee eens. Geniet van klassiekers als een Croque Monsieur en een BLT sandwich tot gezonde salades en rijkelijk belegde Flammkuchen. Mocht je per ongeluk blijven plakken tot na het diner, geen probleem: Mooi Rivier beschikt over sfeervolle, luxe kamers. Maak het extra bijzonder en boek de suite met Finse sauna en uitzicht over de Vecht voor een romantisch weekendje weg. Bekijk alle arrangementen op de website en plan alvast je bezoek.

Website: Mooi Rivier 
Openingstijden: zeven dagen per week, van 12.00 – 15.30 uur en 18.00 – 21.00 uur.

Restaurants Dalfsen Vechtdal

Mooi Rivier

Auberge ‘t Asje

Een landelijk restaurant op een evenzo landelijke plek: ontdek Auberge ‘t Asje. Neem op een zonnige dag plaats op het terras of stap naar binnen en zoek een tafeltje in het authentieke restaurant. Zijn jullie met een grote groep? Reserveer een gezellige barbecue of geniet van de zondagbrunch tussen 12.00 en 15.00 uur. Waar je ook voor kiest, bij dit bourgondische restaurant smaakt echt alles goed.

Website: Auberge ‘t Asje
Openingstijden: woensdag t/m zaterdag vanaf 16.00 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

Restaurants Dalfsen Vechtdal

Auberge ’t Asje

Hendrik’s Kitchen

Nog geen genoeg van de Vecht? Boek een tafel bij Hendrik’s Kitchen in Dalfsen en neem plaats op het terras aan de oever van de rivier. Met haar kleine maar heerlijke kaart is dit 1-jaar jonge restaurant echt een aanrader. Bestel een van de toppers zoals de Vechtdaltartaar met een crème van eendenlever, de Hendrik’s Wagyuburger gemaakt met lokaal vlees of laat je in de watten leggen door de chef met het menu van de dag. Heb je binnenkort iets te vieren? Het loft van dit restaurant is ook een prachtige locatie voor private dining en biedt plaats aan 40 personen.

Website: Hendrik’s Kitchen
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 12.00 – 23.00 uur.

Restaurants Dalfsen Vechtdal

Hendrik’s Kitchen

Geniet van het Vechtdal en laat gerust weten wat jouw favoriete pitstop was! Ben je nog een andere topper tegen gekomen die niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel het en laat een reactie achter.

Psst. Do(n’t) tell!


>> Meer tips over waar je lekker kunt eten in de omgeving? Bekijk de lijsten 5x restaurants in Dalfsen en 5x lekker lunchen in Zwolle <<


post a comment