Top
  >  Bestemmingen   >  5x tofste cruise bestemmingen
cruise

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Ben jij wel eens op cruise geweest? Als je deze vijf toffe cruise bestemmingen ziet, staat cruisen meteen bovenaan je bucketlist. Wat een gave reizen!
Eerst even de feitjes. In 2016 gingen 101.000 Nederlanders op cruisereis. In heel Europa waren dat er ruim 6,6 miljoen. De populairste cruisegebieden zijn bij Nederlandse reizigers de Middellandse Zee (38%), Noord-Europa (25%) en het Caribisch gebied (15%). Gemiddeld wordt er 9,6 dagen gecruised door Nederlanders.

De Noorse fjorden

Deze cruise start gewoon in Amsterdam, ideaal. Vervolgens vaar je door naar Noorwegen, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en vergezichten. Zie jij jezelf al zitten op het deck kijkend naar enorme blauwe meren en kilometers aan bossen? Watervallen, gletsjers, fjorden: Noorwegen is prachtig. Na de fjorden is de Noordkaap aan de beurt. In de zomer ontdek je hier de middernachtzon, een natuurlijk fenomeen waarbij de zon niet ondergaat. Heel bijzonder om te zien.

5x de tofste cruise bestemmingen

De Noorse fjorden

Panamakanaal

Hoe kan je het Panamakanaal beter bezichtigen dan vanaf het water? Cruises naar het Panamakanaal starten doorgaans in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld in Boston, Fort Lauderdale, San Diego of San Francisco. Het Panamakanaal is ruim 81 km lang kanaal dat de Caribische Zee en de Grote Oceaan verbindt. De meeste cruises die het Panamakanaal aandoen varen ook naar Mexico, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Nicaragua en het Caribisch gebied.

5x de tofste cruise bestemmingen

Het Panamakanaal

Het Caribisch gebied

De ene dag aan het strand van Grand Turk, de volgende dag maak je een wandeling door Willemstad op Curaçao en weer een andere dag ga je snorkelen op Bonaire. Wie houdt van heerlijk weer kiest voor een cruise in de Caribbean. Deze cruises zijn vooral in onze winter aan te raden, de temperatuur is op de eilanden dan heerlijk. Wist je dat als je met Holland America Line cruist, je tijdens een cruise in de Caribbean bijna altijd Half Moon Cay bezoekt. Dat is een privé-eiland van de maatschappij in de Bahama’s. Als dat niet genieten is.

5x de tofste cruise bestemmingen

Het Caribisch gebied

Cuba

Omdat veel cruisemaatschappijen varen onder de Amerikaanse vlag, waren zij jarenlang niet welkom in Cuba. Nu de omgang tussen de landen is verbeterd, mogen Amerikaanse cruiseschepen weer aanmeren. Bezoek het land waar de tijd jarenlang heeft stilgestaan, het land van de sigaren en rum en het land van de oldtimers. Cruiseschepen blijven meestal twee dagen in Havana, zodat je genoeg tijd hebt om de Cubaanse hoofdstad te ontdekken.

5x de tofste cruise bestemmingen

Cuba

Alaska

Cruises naar Alaska moeten wel heel bijzonder zijn. Je komt langs enorme gletsjers, ontdekt bijzondere wilde dieren zoals bultrugwalvissen en maakt kennis met de oorspronkelijke bevolking van Alaska. Boek een extra excursie bij in de vorm van een kookworkshop met versgevangen zalm uit de regio. Wist je dat het niet Alaska niet altijd koud is? Van juni tot en met augustus ligt de temperatuur namelijk tussen de 15 en 23 graden.

5x de tofste cruise bestemmingen

Alaska

Ben jij wel eens op cruise geweest? Zo ja, waar? Zo nee, welke cruisebestemmingen zou jij nog eens willen bezoeken? Laat het weten in de comments hieronder!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment