Top
  >  Europa   >  6 vooroordelen over cruisen
6-vooroordelen-cruiseship

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Cruisen is voor oude mensen, cruisen is saai en cruises zijn duur. Het zijn veelgehoorde vooroordelen over cruisen. Maar zijn ze ook echt waar? Wij zochten het voor je uit.
Wist je bijvoorbeeld dat er een Nomad Cruise bestaat voor mensen die locatie-onafhankelijk werken? En een Disney Cruise, volledig in Walt Disney-stijl? En wat dacht je van de heavy metal-cruise? Niet meteen het eerste de beste waar je aan denkt bij een cruise. Net als hierbij:

Cruisen is voor oude mensen

We beginnen meteen het meest gehoorde vooroordeel. Het valt dan ook niet te ontkennen dat de gemiddelde leeftijd op veel cruises boven de 50 ligt. Maar dat cruisen alleen voor oude mensen is, is niet waar. Cruisen is voor alle leeftijden, van jong tot oud. Kijk je bijvoorbeeld naar de Nomad Cruise, dan ligt de leeftijd al een stuk lager dan bij een cruise van Seabourn bijvoorbeeld.
Vooroordelen over cruisen

Cruises zijn duur

Net als je vakanties zo duur kunt maken als je zelf wil, kan dat met cruisen ook. Zelf had ik ook het vooroordeel dat cruisen alleen voor rijke mensen was weggelegd, maar toen ik hoorde dat de Nomad Cruise 750 euro kost voor twee weken (inclusief workshops, eten en drinken) moest ik mijn mening toch bijstellen. Ook bij Holland America Line boek je al 7-daagse cruises in de Cariben vanaf 449 euro. Dat zijn niet te prijzen die men verwacht als je het over cruisen hebt.

Cruises zijn chic

Ze zijn er wel: chique cruises waarbij je verwacht wordt altijd net gekleed te zijn. Maar op de meeste schepen is dat niet zo. Vaak is er de optie. Kies jij voor een casual avond in het restaurant of ga je naar de chique avond? Wel zo fijn die keuze.

Je zit alleen maar op zee

Uiteraard ben je tijdens een cruisereis meer op zee dan tijdens een vakantie in een hotel. Dat valt niet te ontkennen, maar daarom heb je natuurlijk ook voor een cruise gekozen. Wil je het liefst zo veel mogelijk plekken aan land zien, dan kun je het beste kiezen voor een cruise door de Caraïben (elke dag een ander eiland) of Europa (elke dag een andere stad). Cruisemaatschappijen houden er rekening mee dat ze soms wel een nacht aangemeerd blijven bij belangrijke havens (bijvoorbeeld Havana in Cuba) zodat je een extra dag hebt om de stad te ontdekken. Leuk toch?!

Het eten is slecht

Waar dit vooroordeel vandaan komt, weten wij ook niet goed. Wist je dat Holland America Line één keer per week een pop-up Librije (het driesterrenrestaurant in Zwolle) heeft? Naast het ‘standaard’ buffetrestaurant kun je kiezen uit luxere à-la-carterestaurants. Dat je altijd slecht eet op een cruise is dus zeker niet waar.

Een cruise is saai

Als je elke dag in je hut blijft, is een cruise saai. Net als dat je vakantie saai is als je nooit van je hotelkamer komt. Maar hé, je kunt zoveel ondernemen. Veel cruiseschepen hebben een zwembad, bibliotheek, sportruimte, bars én elke dag opties voor leuke excursies. Nee, een cruise is absoluut niet saai.
Vooroordelen over cruisen
Heb jij wel eens cruisereis gemaakt? Van welke vooroordelen over cruisen maakte jij je van te voren schuldig?

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment