Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  6x kerstmarkten in Nedersaksen, Duitsland
6x kerstmarkten duitsland

Laatst bijgewerkt op december 2, 2020

In de historische binnenstad van Hannover in Duitsland vindt de kerstmarkt rondom de Marktkirche plaats. Het is één van de meerdere kerstmarkten die je op dit moment in Hannover kunt bezoeken, maar dit is de grootste. Met ruim 170 kramen, kijk je je ogen uit. Maar zoals gezegd is dat dus nog niet alles. Er gebeurt nog veel meer in de Duitse regio Nedersaksen. Wat dacht je van de kerstmarkt in Hildesheim tussen de historische vakwerkgebouwen of de kerstmarkt in Hameln tussen de historische panden uit de renessaince-tijd. Ontdek deze Duitse kerstmarkten en bekijk de video!

Kerstmarkt Hildesheim

De kerstmarkt in Hildesheim voelt direct klein en intiem aan. Verdeeld over de twee pleinen, is een kerstmarkt gelegen die omringt is door het mooiste decor die wij ooit gezien hebben. Je kijkt je ogen uit en betrapt je erop, dat je af en toe meer omhoog kijkt, dan naar de gezellige kraampjes voor je.
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen kerstmarkten Duitsland Nedersaksen

Kerstmarkt Hameln

De stad Hameln ken je vast van het verhaal over de legendarische rattenvanger van Hameln. Overal in de binnenstad vind je details terug uit dit verhaal. Zo ook in de grootste advent kalender die je ooit hebt gezien, namelijk die van het Hochzeitshaus.
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen
Ruim 70 kraampjes die omringd worden door wederom een bijzonder decor van vakwerk- en zandstenen gebouwen uit de 16e tot 18e eeuw. Ook de 11 meter hoge kerstpiramide is niet te missen.
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen

Kerstmarkt Hannover

Wij sluiten af met de stad Hannover, omdat wij jullie ook adviseren hier te overnachten wanneer je deze kerstmarkten wilt bezoeken. Hannover ligt gunstig gelegen vanaf Nederland, maar ook ten opzichte van de andere twee kerstmarkten in Hildesheim en Halemn, maar het grote pluspunt is vooral dat er in Hannover ontzettend veel te doen is.


Bekijk de video


Kerstmarkt rondom de Marktkirche

De kerstmarkt rondom de Marktkirche is ontzettend groot! Met ruim 170 kraampjes is er voor ieder wel wat wils. Ondanks dat het groot is, slenter je rustig door de straatjes en kom je van de kerstmarkt in het wunschbrunnenwald (wensputbos), de middeleeuwse kerstmarkt en het Finse dorp.
Ontdek hier onze 5 tips voor de kerstmarkt in Hannover.
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen

Kerstmarkt voor het Hauptbahnhof

Direct voor het treinstation, op het Ernst-August-Platz, is nog een kerstmarkt in Hannover te vinden. Met ruim 40 kraapjes, een kersthut met kinderopvang en genoeg muziekoptredens kun je je hier goed vermaken!

Kerstmarkt op de Lister Meile

Een kerstmarkt waar je ook veel locals zult treffen! Deze kerstmarkt geeft door het aanbod een huiselijk, warm gevoel. Ook aan de kleintjes is gedacht, met een poppentheater, treintje en carroussels.

Kerstmarkt in de winter zoo

“Hoe gaaf is dat: Een kerstmarkt in de dierentuin!” Zal je misschien denken, maar ergens zou dat sneu voor de dieren zijn. Denk aan veel lichtjes, gezelligheid van mensen en dus veel geluid. De dierentuin in Hannover heeft een kerstmarkt opgezet, die vanaf 16.00 uur voor iedereen, jong en oud, is geopend. De kerstmarkt is op het park van de dierentuin gelegen, maar aan de zijkant, dus je hoeft er geen dieren te verwachten.
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen
Wat je wel kunt verwachten: kerstkraampjes, heerlijk eten en drinken, een schaatsbaan, een glijbaan met sleetjes voor de kinderen en je kunt er een potje curling spelen!
De toegang is gratis.
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen

Overnachten in Hannover

Verblijf in het vier sterren hotel Mercure Hannover City. De kamers zijn erg ruim, het restaurant serveert heerlijk eten en de service is echt top! Daarnaast is het hotel super gelegen! Rondom het hotel is er voldoende te doen. Aan de voorkant bevindt zich het prachtige gebouw van het Neues Rathaus. Plaatje!
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen
Het park van het rathaus is perfect voor een wandeling of wanneer je de stad bezoekt met eend hond zoals wij deden. De hond mag trouwens gewoon mee in het Mercure hotel.
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen
Aan de rechterkant ligt de Masch see, een groot meer met een omtrek van 6km waar je omheen kunt lopen, hardlopen of fietsen. En aan de linkerkant tref je al de binnenstad met natuurlijk de kerstmarkten.
Nog een extra tip: bezoek ook het prachtige Schloss Marienburg, om je kerstweekendje nog wat magischer te maken!
kerstmarkten Duitsland Nedersaksen
Heel veel plezier en alvast fijne feestdagen!
nieuwsbrief aanmelding

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment