Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  5 x doen tijdens de kerstmarkt in Hannover
5x-kerstmarkt-in-hangover

Laatst bijgewerkt op december 2, 2020

Het winterseizoen is gestart en dus ook de vele kerstmarkten in Duitsland. Wij bezochten afgelopen week Hannover en ontdekte de kerstmarkten in en rondom de stad. Vervelen zul je je er niet. Ontdek 5 leuke dingen om te doen tijdens de kerstmarkten in Hannover.

Finse zalm proeven in het Finse kerstdorp

Op het Ballhofplatz staat een Fins kerstdorp, waar je wordt ondergedompeld door de Noorse cultuur. Zo staat er een originele sami-tent, waar je kunt genieten van glögi (Finse glühwein) en versbereide zalm van het vuur. Ook kun je er goed shoppen als je van kunsthandwerken houdt.

Probeer Schmalzkuchen

Naast al het heerlijke eten zoals rösti, braadworst en kastanjes, moet je ook schmalzkuchen proberen. Schmalzkuchen zijn kleine vierkante deeg kussentjes die worden geserveerd met een flinke laag poedersuiker. Ze smaken wat naar oliebollen en hebben wat weg van poffertjes.
Ze zijn erg lekker en dus een heerlijke snack om een bodempje te leggen voor de glühwein. Tip: bestel eerst 1 portie om met elkaar te delen. Net als een oliebol, zijn de schmalzkuchen vrij machtig en geeft het dus een vol gevoel.

Kerstmarkt Hannover Duitsland

Kastanjes, schmalzkuchen en broodjes braadworst

Bezoek het romantische wensputbos (Wunschbrunnenwald)

Opeens tref je een gecreëerd bos waar je binnen kunt treden. Er hangt een gezellige warme sfeer. Uiteraard kun je er goed borrelen, maar wat je zeker moet doen, nu je toch de kans hebt, is een wens doen bij de put in het midden van het bos. Het idee is dat je de wens voor jezelf bedenkt en vervolgens de ring van het hek een keer ronddraait. Maar pas op: je wens kan maar zo eens uitkomen!

Kerstmarkt Hannover Duitsland

Onze hond Cooper vond al snel een lekker plekje!

Glühwein drinken

De grootste kerstmarkt in Hannover is de kerstmarkt rondom de Marktkirche. Met ruim 170 kramen en diverse thema’s zul je je er niet snel vervelen. Een absolute must tijdens je bezoek aan de kerstmarkt is natuurlijk het drinken van een kop glühwein.
Je betaalt een soort borg, zo’n 2 euro, voor de mok waar de glühwein in geserveerd wordt, die je na het opdrinken weer in kunt leveren zodat je je borg weer terugkrijgt of kunt hervullen voor een tweed ronde. Ik zou voor dat laatste gaan!
Kerstmarkt Hannover Duitsland

Bezoek de middeleeuwse kerstmarkt

Aan de oever van de rivier Leine vind je de middeleeuwse kerstmarkt. Hier kun je historische ambachten en kunsten leren kennen. Interessant om van te leren en leuk voor het vermaak!
Welke kerstmarkten ga jij dit jaar bezoeken? Laat het ons weten in een reactie hieronder! 
nieuwsbrief aanmelding

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

Comments:

 • Paul van Rijn

  20 september 2018

  Zijn er tijdens de kerstmarktdagen ook concerten in een van de kerken?

  reply...
  • Danielle Teunis

   1 oktober 2018

   Hi Paul
   Bedankt voor je bericht!
   Ik weet dat er wel diverse optredens en concerten gegeven worden. Voor een actueel overzicht kan ik je het beste verwijzen naar de website van Hannover.
   Heel veel plezier! Groetjes Danielle

   reply...

post a comment