Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  De leukste kerstmarkten van Duitsland
Leukste-kerstmarkten-van-Duitsland

Het fenomeen kerstmarkt lijkt wel uitgevonden te zijn in Duitsland. Nergens vind je ze zo groots, sfeervol en gezellig als bij onze oosterburen. Maar welke moet je kiezen? Wij zetten de vijf leukste kerstmarkten van Duitsland voor je op een rij.

Kerstmarkt Berlijn

26 november – 31 december 2018
Omdat er tientallen kerstmarkten georganiseerd worden in Berlijn, kun je niet spreken van dé Berlijnse kerstmarkt. Één van de leukste van de stad is de kerstmarkt Weihnachtzauber op de Gendarmenmarkt in de wijk Berlin-Mitte. Naast de mooiste handwerken en de lekkerste culinaire lekkernijen kun je op deze markt ook genieten van dans- en toneelvoorstellingen.

Kerstmarkt Hannover

28 november – 22 december 2018
De kerstmarkt in Hannover kan uiteraard niet in dit rijtje ontbreken. Danielle reisde deze maand af naar de Duitse stad en ontdekte hoe leuk de kerstmarkt hier is. Je kunt er de lekkerste hapjes krijgen, zoals Schmalzkuchen: kleine deegkussentjes met poedersuiker. Lees de ervaringen van Danielle over de kerstmarkt in Hannover hier.

Kerstmarkt Keulen

26 november – 23 december 2018
In Keulen vind je kerstmarkten op maar liefst zes verschillende pleinen. De kerstmarkt voor de Dom is door zijn ligging één van de meest romantische en ook de grootste. De kerstmarkt bestaat uit ongeveer 150 kramen met de verlichte Dom op de achtergrond. Voor de kleinsten is er een kinderprogramma en een kindercarrousel.

Kerstmarkt Essen

22 november – 23 december 2018
De kerstmarkt in Essen is een hele bekende en hele grote. Er staan meer dan 450 kraampjes en het leuke is dat er zo’n twintig culturen worden vertegenwoordigd, zoals Cuba, Peru en Afrika. Wie bijzondere gerechten wil proberen, is hier aan het goede adres. Het is een populaire kerstmarkt onder Nederlanders, omdat de reisafstand prima is en je in Essen leuk kunt winkelen.

Kerstmarkt Düsseldorf

22 november – 30 december 2018
Op zeven pleinen in Düsseldorf vind je kerstmarkten in totaal verschillende stijlen. Zo is de kerstmarkt op de Heinrich-Heine Platz bijvoorbeeld geheel in jugendstil-stijl. Alle markten liggen op loopafstand van elkaar, dus je kunt ze gemakkelijk allemaal bezoeken. De kerstmarkt in Düsseldorf is met een enorme schaatsbaan op de Gustaf Grundgens Platz en een overdekt poppentheater op de Schadowplatz hartstikke leuk voor gezinnen met kinderen.

Kerstmarkt Karlsruhe

28 november – 22 december 2018
Als je op zoek bent naar de traditionele kerstmagie, dan ben je in Karlsruhe aan het juiste adres. Tevens zit je in de stad ook goed als je een moderne kerstvierder bent. De Christkindlesmarkt op het Friedrichplatz is echt een begrip. Schattig ingerichte chalets, knusse glühweinstalletjes en een kerstman die boven je hoofd voorbij zoeft.


Meer inspiratie? Lees onze tips voor de 6 leukste kerstmarkten in de regio Nedersaksen inclusief toffe video. Wat vind jij de leukste kerstmarkt van Duitsland? Laat het weten in de reacties!

post a comment