Top
  >  Eten & Drinken   >  Alberts eten & drinken
s

Alberts eten en drinken is een hip cafe restaurant in hartje Amersfoort, met een warme inrichting, meerdere verdiepingen, een bar, een wijnkelder en kleine binnenplaats. Maar dat is niet alles: de naam Alberts komt namelijk niet van één van de twee eigenaren, Wouter en Jeroen, maar van de vorige eigenaar van het pand, dhr. Alberts. Het gebouw kent een rijke historie, die je leert kennen tijdens je bezoek aan dit restaurant…
Restaurants in Amersfoort

Dhr. Alberts

Het voorhuis is ruim 450 jaar oud en deed samen met het achterhuis dienst als Stadsherberg. Dit zie je terug in elk vertrek; aan de nog steeds aanwezige schouwen. Hiermee kon destijds de herberg verwarmd worden. Ook de vloer is bijzonder. Als je in de wijnkelder kijkt, zie je namelijk dat dit oude grafstenen zijn. Vroeger werden deze namelijk hergebruikt voor de bouw van huizen. Wil je meer weten of de geschiedenis of de familie Alberts die hier ruim 50 jaar hebben gewoond? Vraag gerust het personeel naar details. Zij vertellen je vol enthousiasme de ins en outs van het pand, dat sinds 2014 dienst doet als cafe restaurant!
Restaurants in Amersfoort
Restaurants in Amersfoort

Wat de pot schaft

Bij Alberts ben je de hele dag welkom. Vanaf 10.00 uur ’s ochtends kun je aanschuiven tot ’s avonds laat, voor de borrel of voor een hap! De keuken is een wereldkeuken en dit is niet te missen: van een goed stuk vlees van de grill tot een oosterse curry soep. Dit zorgt voor een verrassende kaart en smaken!
Restaurants in Amersfoort
 

Ons zegje

Voor de zaterdag avond is het een heerlijke plek om te zijn! Wij begonnen aan het begin van de avond in de overdekte binnentuin en genoten van de grote glazen gevuld met Gin & Tonic. Ook de prosecco ‘moesten’ wij natuurlijk even proberen. Samen met vers brood en een kruidendip, begon de avond dus goed..
Restaurants in Amersfoort
Het verhaal rondom Dhr. Alberts maakte ons nieuwsgierig en dus begonnen wij met een rondleiding door het pand. Bijzonder hoe zoveel historie in een hedendaags concept kan worden vertaald.
Na de rondleiding mochten wij plaatsnemen voor het diner. Het eten smaakte erg goed en het personeel is ontzettend vriendelijk. Er hangt een warme, gezellige en gastvrije sfeer! Ik kan mij voorstellen dat het er zomers ook heerlijk is vanwege het grote terras. Weer een reden om binnenkort terug te komen!
Restaurants in Amersfoort
Website: Alberts eten en drinken

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment