Top
  >  Caribische Eilanden   >  Alle stranden van Curaçao voor je op een rijtje!
alle-stranden-van-curaçao

Laatst bijgewerkt op juli 10, 2022

Curaçao staat natuurlijk bekend om haar hagelwitte stranden en haar helderblauwe wateren. Een strandliefhebber kan je denk ik niet gelukkiger maken op Curaçao. Het eiland telt namelijk meer dan 40 stranden! Ken jij ze allemaal? Wij geven je een korte omschrijving over alle prachtig kleurrijke strandjes.

Playa Porto Mari

Op Curaçao vind je heel veel witte stranden, en Playa Porto Mari is daar één van. Playa Porto Mari is een breed strand met super helder zeewater. Dit heldere zeewater komt doordat de ondergrond in het water bestaat uit wit zand. Daarnaast is dit strand perfect om naartoe te gaan wanneer je op vakantie bent met de kinderen. Het water aan dit strand wordt namelijk geleidelijk dieper. Het enige nadeel is wanneer je het water inloopt, er veel schelpen en koraal op de grond liggen. Daarnaast kun je bij Playa Porto Mari ook snorkelen. Bijzondere vissen zul je hier niet zo snel zien, tenzij je meer aan de zijkanten bij de rotsen gaat snorkelen.

Daaibooi Baai

Voor een rustige middag genieten op een strand, kun je het beste naar strand Daaibooi. Het wordt door bezoekers ook wel beschreven als een klein en gezellig strand, die erg geliefd is bij de lokale bevolking. Een pluspunt aan dit strand is dat hier geen toeristische sfeer hangt en je dus hier in alle rust kunt ontspannen. Daarnaast is het entree gratis en zijn hier genoeg middelen om je te beschermen tegen de felle zon, zoals palmbomen, palapa’s en kun je hier strandstoelen huren. Meer zin in een actieve dag op het strand? Daaibooi is de perfecte plek om te gaan snorkelen tussen de vele vissen.

Playa Lagun

In het noorden van het eiland vind je het prachtige Playa Lagun strand. Waarschijnlijk is één van de eerste dingen die je opvalt, de vissersbootjes die hier aangemeerd liggen. Een reden om absoluut een bezoekje te brengen aan Playa Lagun, is de onderwater wereld. Wanneer je een duik onderwater neemt, zul je al snel een zeeschildpad spotten. Naast schildpadden, zul je hier ook veel vissen spotten. Een ideale plek dus voor een middagje snorkelen. Voor een middagje relaxen op het strand, kun je beter één van de andere stranden op Curaçao bezoeken.

Cas Abao Beach

Ontspannen kun je als geen ander op Cas Abao Beach. Dit strand heeft alles wat een strand kan bieden. Een prachtig helder blauwe zee, strandbedjes, palmbomen voor schaduw, douches, toiletten en kleedkamers. Een ander pluspunt aan dit strand is dat er een massage-hut staat. Hier kun je helemaal tot rust komen van een heerlijke massage op het strand. Het enige wat je niet zult vinden, is een restaurant. Heb je toch zin in iets verkoelends? Op het strand staat een snackbar waar je koel frisdrank kunt kopen, een biertje of frisse smoothies. Wil je iets actiefs doen op het strand? Dan kun je op Cas Abao Beach een kayak huren of spring je op een bananenboot.

Playa Kenepa Grandi

Dit strand heb je vast wel eens voorbij zien komen. Playa Kenepa Grandi, ook wel bekend als Grote Knip en Playa Kenepa Chiki, bekend als Klein Knip, zijn de twee populairste stranden op Curaçao. Playa Kenepa Grandi is ideaal voor elke strandganger. Of je hier nu met je kinderen komt, komt om te snorkelen of om af te koelen in het helder blauwe water, op dit strand zit je goed.

Playa Kenepa Chiki

Playa Kenepa Chiki is een klein strandje waar geen voorzieningen te vinden zijn. wanneer je een bezoek brengt een Playa Kenepa Chiki, is het dus belangrijk dat je zelf eten en drinken meeneemt. Kom je hier in het weekend, zul je veel families tegenkomen die hier een verjaardag vieren of met zijn alle gaan barbecueën. Doordat het strand niet heel groot is, is het een leuk strand om te komen met een kleine vriendengroep.

Kokomo Beach

Op 15 minuten van Willemstad af, vind je Kokomo Beach. Kokomo Beach staat bekend om de grote feesten die jaarlijks georganiseerd worden. Zo zijn er al verschillende artiesten op Komono Beach geweest zoals Martin Garrix en Guus Meeuwis. Dit strand is ook zeer geschikt voor de kinderen. Midden op het strand staat namelijk een piratenboot waar de kinderen zich kunnen vermaken. Rond de middag kun je bij het restaurant een heerlijke lunch bestellen en kun je dit opeten in het restaurant of op je strandbedje.

Playa Santa Cruz

Tussen twee bergen voorbij het dorpje Soto, vind je het strand Playa Santa Cruz. Het strand is voorzien van palmbomen, palapa’s, toiletten en een snackbar voor een lekkere snack. Op het strand staat Captain Goodlife. Hier kun je een bezoek brengen aan zijn bar, restaurant of kun je een kayak huren. Daarnaast kun je ook een snorkeltrip maken naar een bijzondere grot Blauwe Kamer. De Blauwe Kamer is een afgesloten grot waar je alleen kunt komen als je onderwater zwemt. Een bijzondere ervaring.

Playa Largu

Wanneer je aankomt bij het landgoed van landhuis San Juan, betaal je 8 gulden om toegang te krijgen. Op het landgoed zijn er 4 strandjes te vinden, waar Playa Largu er één van is. Wanneer je van plan bent om naar Playa Largu te gaan, is het belangrijk dat je een koelbox meeneemt, op het strand zijn namelijk geen faciliteiten te vinden.

Playa Shon Mosa

Het andere strand bij San Juan is Playa Shon Mosa. Dit is een klein strand, waar net als bij Playa Largu geen faciliteiten op het strand zijn. Het is dus ook belangrijk dat wanneer je naar dit strand gaat, je zelf een koelbox meeneemt met eten en drinken.

Playa Manzalina

Playa Manzalina is het andere strand bij San Juan. Dit strand heeft in plaats van zand, koraalresten. Playa Mazalina is een zeer geschikt strand om te duiken en te snorkelen. Onderwater vind je vooral veel koraal en kreeften en andere bijzondere vissoorten. Wanneer je naar dit strand gaat, is het belangrijk dat je oplet voor de manzalinabomen. De vruchten aan de bomen zijn giftig. Wanneer het heeft geregend en de druppels komen op je huid, kan dit huidirritatie veroorzaken.

Playa Forti

Playa Forti staat bekend om het springen van de omliggende rotsen van 12 meter hoog. Het zand op het strand is minder wit dan bij de andere stranden op Curaçao. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat hier niet veel schaduw te vinden is. bovenaan de gekleurde trap kun je gezellig wat drinken aan de bar met een fantastisch uitzicht.

Playa Jeremi

Playa Jeremi is een klein wit strand gelegen vlakbij de plaats Lagun. Playa Jeremi is vaak erg rustig doordat er niet veel toeristen naartoe komen. Ideaal dus voor een rustige middag zonnen. Het strand heeft geen faciliteiten en beschikt daarnaast ook niet over veel schaduw.

Playa Kalki

Het strand van Playa Kalki wordt ook wel het pareltje onder de stranden van Curaçao genoemd. Het rif bij Plata Kalki wordt ook wel Alice in Wonderland genoemd. Dit strand is namelijk één van de mooiste plaatsen op Curaçao om te snorkelen. Onderwater vind je een doolhof aan koraal omringt door prachtige vissen. Heb je trek gekregen na het snorkelen? Vanaf het strand leidt een trap naar de Kura Hulanda Lodge. Dit is een restaurant waar jij je maag kunt vullen voor de lunch of het diner.

Playa Hundu

Op zo’n 10 minuten rijafstand vanaf Soto, verscholen tussen de bomen, ligt Playa Hundu. Het strand van Playa Hundu bestaat vooral uit zand en koraal, en aan de linker en rechterkant kijk je naar kliffen. Duiken is hier ook mogelijk, de koralen onderwater zijn prachtig en de vissen zijn niet schuw, waardoor je een prachtig zicht hebt.

Boca Grandi

Het strand van Boca Grandi wordt door gevorderde kitesurfers een Craibisch strandparadijs genoemd. Het strand trekt vooral avontuurlijke kitesurfers aan maar ook toeristen en lokale bevolking. Voor een dagje strand en kitesurfers spotten zit je hier zeker goed. Voor verkoeling is dit niet de juiste plek, zwemmen op deze plaats wordt namelijk sterk afgeraden door de sterke stroming.

Playa Santa Martha

Wanneer je het hebt over Playa Santa Martha, dan hebben mensen het al snel over ‘het strand bij het verlaten resort’. In Soto neem je de afslag naar het landhuis Groot Santa Martha, waarna je na een lange, kronkelende weg uitkomt bij het strand met een verlaten resort. Handig om te weten: hier zijn geen faciliteiten doordat alles vervallen en oud is. Je zal vast denken: ‘waarom moet ik er dan heen gaan?’. Doordat alles zo verlaten en vervallen is, is het juist leuk om naar toe te gaan.

Playa Santu Pretu

Het strand Playa Santu Pretu is een uniek strand. Wanneer je hier aankomt, vind je geen wit strand. Dit is namelijk één van de weinige stranden op Curaçao met een andere kleur zand dan wit. De kleur van het zand is namelijk zwart. Santu Pretu betekend namelijk zwarte zand. Wanneer je richting Playa Santu Pretu rijdt, zul je al snel zien dat de toegangsweg tot het strand is afgesloten. Gelukkig zijn nog twee andere mogelijkheden om het strand wel te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld te voet komen of per boot. In het water liggen veel stenen en koraal waardoor er veel snorkelaars op af komen. Het zal je daarom vast opvallen dat er niet veel strandgangers op dit strand komen. Wel de ideale plek dus om te snorkelen.

Lovers Beach

Het strand Lovers Beach is een bijzondere plek. Het strand is erg intiem en er komt bijna niemand. Het strand wordt ook wel Vrijgezellenbaai genoemd. Lovers Beach is een afgelegen strand en is dan ook alleen te bereiken via een steil stenen pad of over het water. Ben je op vakantie met je geliefde? Dan is dit zeker een avontuurlijke en romantische plek om de dag door te brengen.

Playa Hulu

Playa Hulu, ook wel Boka Hulu genoemd, is een afgelegen knus strandje. Makkelijk kom je niet op het strand. Je hebt namelijk alleen toegang tot het strand wanneer je een sleutel hebt of iemand kent met een sleutel. Er is nog wel een andere optie om het strand te betreden. Vanaf het strand van Playa Santa Cruz, loop je over een pad die doorloopt tot het strand van Playa Hulu. Het is wel een flinke wandeling, in ongeveer 45 minuten kan je van strand tot strand lopen. Ondanks dat het strand niet makkelijk te betreden is, is het wel een aanrader om naartoe te gaan. Het strand is namelijk erg knus en heeft een prachtig uitzicht op het helder blauwe water van Curaçao.

Playa Piskado

Dit strandje heeft drie verschillende namen: Playa Piskado, Playa Grandi of het vissersstrandje. Playa Piskado is erg populair doordat het strand bekend staat als het strand waar je schildpadden kunt spotten. Ondanks dat het strand erg populair is, is Playa Piskado een erg rustige strand. Om deze reden komen de schildpadden steeds terug naar dit strand.

Playa Lagun

In het noorden van Curaçao ligt het strand Playa Lagun. Dit strand is één van de mooiste stranden om te snorkelen, met een grote kans op het spotten van schildpadden! Naast het prachtige witte zand en het helderblauwe water zijn er ook twee restaurants in de buurt van Playa Lagun. Op strand is genoeg schaduw en is het mogelijk om een strandbedje te huren voor de prijs van 7 gulden, waar een gratis drankje bij inbegrepen zit. Naast schildpadden, is er nog een diersoort die je ongetwijfeld tegen gaat komen wanneer je dit strand bezoekt. Het restaurant van Playa Lagun heeft namelijk leguanen als huisdieren. Deze leguanen relaxen op het terras of in de struiken. Niet schrikken dus!

Caracasbaai

Één van de grootste en diepste baaien: Caracasbaai. Caracasbaai ligt tussen de Jan Thiel Baai in het westen en de Spaansebaai in het oosten. Het strand is bedekt met veel koraal, waardoor waterschoenen zeker een aanrader zijn. Doordat het water zo diep is, is Caracasbaai een perfecte plek om watersporten te beoefenen. Naast dat het één van de grootste en diepste baaien is, is Caracasbaai ook één van de meest gezellige stranden van Curaçao. Vrienden en familie komen hier bijeen om samen lekker te eten en te drinken in één van de leuke restaurants op het strand.

Jan Thiel Baai

In het zuidoosten van Curaçao ligt de Jan Thiel Baai. Het strand is de perfecte locatie om heerlijk te relaxen op een zonnige dag. Zo kun je bijvoorbeeld chillen op een strandbed, kun je snorkelen of duiken met een adembenemend zicht, kun je een rondje kajakken en is er zelfs te mogelijkheid om te flyboarden. Naast een strand heeft Jan Thiel Baai ook handige faciliteiten. Zo zijn er meerdere restaurants waaronder restaurant Zanzibar en restaurant Tino, en is er een Beachbar en Beach café te vinden. Heb je nu geen zin om de hele dag op het strand te liggen? Dan kun je de shopping area bezoeken naast de Jan Thiel Baai. Hier vind je onder andere een Albert Heijn waar je boodschappen kunt doen en zitten er een aantal winkels. Je kunt zelfs een kijkje nemen in het Casino.

Mambo Beach

Het meest gezellige en bruisende strand van Curaçao: Mambo Beach. Je kunt hier niet alleen genieten op het strand van de warme zonnestralen, Mambo Beach heeft namelijk nog veel meer te bieden. Zo kun je een lekker hapje bestellen bij één van de hippe restaurants, kun je een zoete cocktail bestellen aan de gezellige strandbar en sluit jij je avond af in de populairste club van Curaçao: Mambo Beach Club.

Mood Beach

Vlak naast Mambo Beach vind Mood Beach, een Beach Club met een bohemian stijl. Het strand staat vol met strandbedden van comfortabel tot luxe. Een ideale plek dus om een dagje te vertoeven.

Cabana Beach

Direct naast Mood Beach staat de luxe Cabana Beach. Net als Mood Beach is het strand erg luxe en is het voorzien van verschillende faciliteiten. Wanneer je gebruik wilt maken van het strand en de faciliteiten, wordt er zes gulden gevraagd voor de toegang. Kom je hier op woensdag, dan is er in de avond gezelschap van een live band. Op zondag is het mojito hour en kun je genieten van een heerlijke mojito met een prachtig uitzicht.

Marie Pampoen

Het Marie Pampoen strand is een klein strand waar niet veel mensen komen om lekker in de zon te liggen. Je ziet vaak mensen rondom het strand wandelen, hardlopen of vanaf een bankje genieten van de zon. Daarnaast zijn er ook twee restaurants op de kade waar jij je maag kunt vullen. Wanneer jij je dag anders wilt invullen dan naar het strand gaan, is Marie Pampoen zeker een aanrader.

Pasasa Beach

Een nog onbekend strandje onder de toeristen: Pasasa Beach. Het strand heeft geen strandbedjes en daarbij ook weinig schaduw. Wel staan er een aantal picknicktafels met palapa’s en staat er achter het strand een speeltuin voor kinderen.

Fuikbaai

Het strand van fuik is alleen te bereiken per boot. Fuikbaai staat bekend om de jaarlijkse Fuikdag. Op deze dag trekt iedereen met een bootje richting Fuik, om er vervolgens een gezellige dag van te maken met eten, drinken en vooral veel muziek.

Playa Canoa

Het strand van Playa Canoa is niet een strand om lekker te gaan zonnen. Playa Canoa wordt vooral veel bezocht door golfsurfers. Dit strand is ook het enige strand waar gesurft kan worden. Het strand ligt namelijk aan de noordkant van het eiland, waardoor er vaak stevige golfen zijn.

Piscadera Baai

Op 10 minuten afstand van Willemstad, ligt de Piscadera Baai. Je vindt in deze baai voornamelijk standen die horen bij een hotel of bar. Midden in de zee staat een houten vlonder. Wil je een actieve middag, dan kun je heen en weer zwemmen naar de vlonder en weer terug. Het leuke aan dit strandje, is dat het zo dichtbij Willemstad is. Zo kun je een dagje Willemstad goed combineren met een bezoekje aan het strand.

Pirate Bay Beach

Een klein en gezellig strand: Pirate Bay Beach. Op dit strand zijn een aantal faciliteiten te vinden zoals parasols, ligstoelen, een duikschool voor duikers, een bar voor een lekker drankje en een restaurant. Doordat er veel hotels rondom dit strand liggen, kan het er erg druk zijn.

Boca Sami

Boka Sami is een klein strandje tussen Blue Bay en Bullenbaai, op vijf kilometer afstand van Willemstad af. Het strand heeft dan ook geen schaduw en er ligt ook niet veel zand. Wel is erg een visstijger waar je perfect kunt vissen. Bij Boca Sami staan twee visrestaurants, waar de vis recht uit de zee op je bord geserveerd wordt. Verser dan dat, kun je niet krijgen!

Playa Marichi

Playa Marichi is een minder toeristisch strandje, dichtbij het centrum. Vooral veel scholieren en tieners komen op dit strand. Er waren wel plannen gemaakt door Van Der Valk voor dit strand, maar die plannen zijn helaas niet doorgegaan. Momenteel zijn ze bezig met het bouwen van een hotel, dus over een tijdje zal dit strand wat bekender worden met hopelijk leuke hotspots.

Baya Beach

Baya Beach is een heel klein strandje, tussen twee rotsen in, in het verlengde van en aan de Caracasbaai. Veel mensen komen hier om een stuk te wandelen, te fietsen of om de Fort Beekenburg te beklimmen. Eten en drinken is hier niet verkrijgbaar tenzij je het zelf meeneemt of een stukje terug rijdt naar het strand aan de Caracasbaai. Wel wordt hier veel gesnorkeld en gedoken. Dat komt doordat een stukje verderop Tugboat ligt. Dit is een schip dat onderwater ligt en dus een mooi zicht geeft tussen de rondzwemmende vissen.

Playa Wachi

Vlakbij het vissersdorpje Boca Sami, net voorbij Blue Bay ligt Playa Wichi. Wederom is dit een klein strandje waar weinig faciliteiten staan. De kans groot is dan ook groot dat jij het strand voor jezelf hebt. Wel is Playa Wachi een populaire duikspot. Playa Wachi is niet de enige naam die het strand heeft. Het wordt ook wel eens Snake Bay of Slangenbaai genoemd, doordat hier regelmatig palingen te spotten zijn.

Directors Bay

Ten oosten van Willemstad ligt het prachtige Directors Bay, ook wel Directeurbaai genoemd. Het is er erg rustig maar vooral erg mooi. De grootste reden waarom mensen hier naartoe komen, is om de onderwaterwereld te bekijken. Je kunt hier veel verschillende soorten vissen spotten en koraal. Faciliteiten staan niet op dit strand, dus handig wanneer jij je eigen spullen meeneemt. Tip: een strandstoel of strandbedje is niet verkeerd, het strand ligt namelijk vol stenen en ligt waarschijnlijk niet heel comfortabel met alleen een strandhanddoek.

Sint Joris Baai

Een strand dat bestaat uit groene bosjes en veel modder: welkom bij Sint Joris Baai. Doordat het niet een standaard wit strand is, is Sint Joris Baai een uniek strand. De Sint Joris Baai is dan ook een bekende plek onder de watersporters, omdat hier vaak veel wind staat. Misschien niet de perfecte plek om lekker te gaan zonnen, maar wel om de kunsten van windsurfers te bewonderen.


Op zoek naar leuke activiteiten om te doen op Curaçao?

post a comment