Top
  >  Bestemmingen   >  Bezienswaardigheden Curaçao: dit zijn de must do’s tijdens je vakantie
Curaçao-stranden

Curaçao: diepblauwe wateren, palmbomen en prachtige witte stranden. Maar er is meer. Het eiland heeft namelijk een rijke cultuur en een fijne keuken. Kom dus af en toe van je strandbedje af, zet je cocktail aan de kant en verken het eiland. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden op Curaçao.

Ontdek paradijselijk Curaçao vanaf het water

1. Catamaran 2.0

Bij Bluefinn gaat het net iets anders dan op een normale catamaran. Hier gaan ze namelijk een stapje verder. Denk aan overheerlijke cocktails, ijskoude biertjes met een uitgebreide BBQ en heerlijke snacks als tussendoortjes. Aan de service, maar ook aan het uitzicht ligt het zeker niet.

Vanaf Mood Beach zeil je met deze tour naar de eerste stop, Casa Aboa beach. Voor het strandje meer je aan en heb je ruim de tijd om een duik te nemen in het kristalheldere water of om de onderwaterwereld te ontdekken met je snorkelset. Je hoeft natuurlijk niet per se iets te doen. Languit liggen op het voordek van de catamaran, terwijl de kapitein de BBQ bereidt, behoort ook tot je opties.

200 meter verderop is de tweede stop, Kokomo beach. Relax, bezoek een restaurant of snorkel langs de rotsen om kennis te maken met de onderwaterwereld.

Deze 8 uur durende catamaran tour van Bluefinn is te boeken voor $109 per persoon, inclusief drankjes, BBQ, snacks en snorkel gear. Dit is een van de bezienswaardigheden op Curacao die niet op je planning mag ontbreken!

Catamaran-Curaçao

Met de catamaran kom je op de mooiste plekjes van Curaçao

2. Suppen in Playa Piskado

Playa Piskado, ook wel Playa Grandi genoemd, is het bekende vissersstrand van Curaçao. Doordat vissers de restanten van hun vangst teruggooien in zee, zijn hier door de jaren heen een heleboel schildpadden op afgekomen. Inmiddels is Playa Piskado een thuis voor deze prachtige indrukwekkende beesten. Naast een dagje relaxen aan de playa, starten hier ook diverse activiteiten zoals stand up paddle.

De Bearded Butlers, niet te missen aan hun baard, kennen het eiland op hun duimpje en begeleiden vol passie deze tours. Afhankelijk van de windrichting, kun je linksom of rechtsom langs de kliffen suppen. De heenweg is wel even een work-out doordat de wind achter de kliffen sterk is. Maar daarna kun je in alle rust genieten van de prachtige omgeving en het helderblauwe water. Let wel op, de kans is groot dat er een schildpad onder je door zwemt. Dat wil je natuurlijk niet missen.

Het concept van de Bearded Butlers is gebaseerd op een persoonlijke aanpak. Je bent dus nooit met meer dan 3 personen tijdens deze trip.

Deze 1 uur durende SUP-tour is te boeken voor $50 per persoon, met maximaal 3 personen (inclusief gids).

Suppen-Curaçao-1

Suppen op het prachtig heldere water

3. SeaBob bij Playa Piskado

SeaBob is een unieke manier om de onderwaterwereld te ontdekken en daarmee een échte must do tijdens je vakantie op Curacao! Een SeaBob is een mini jetski met een elektrische motor waarmee je, met een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, ongeveer 2,5 meter onder water gaat.
Ook deze tour start vanaf Playa Piskado en is georganiseerd door de Bearded Butlers. Terwijl één van de gidsen, je een spoedcursus seabob besturen geeft, zwemt de eerste schildpad al langs je heen! Zie dan nog maar eens je aandacht erbij te houden. Je start met wat oefenrondjes, om vervolgens de tour te starten. En geen zorgen, eenmaal de motor gestart, spreekt het voor zich. Vanaf Playa Piskado ga je als James Bond door het water richting Playa Forti. Vervolgens eindigt de tour bij Playa Kalki.
Deze 1 uur durende SeaBob Experience is te boeken voor $95 per persoon, met maximaal 4 personen (inclusief gids). Een duikbril en flippers is inbegrepen.


Reisvlog Curacao


Buckle up: it’s going to be a bumpy ride!

Leer curaçao op een andere manier kennen en boek een ATV-tour bij Curaçao Activities. Voor de komende twee uur zijn bumpy roads en ruig terrein je basis. Je rijdt in een 4X4 Jeep richting de oostkust van het eiland. Dwars door de ruige omgeving kom je langs metershoge cactussen om vervolgens je weg te vervolgen in de richting van de zogeheten Sint Joris Baai en Koraal Tabak. De kans is groot dat je onderweg niemand tegenkomt. Niet zo gek ook, want dit gedeelte van het eiland is niet bereikbaar met een gewone personenauto en sommige stukken zijn zelfs privéterrein. Met de grotten als eerste stop, klim je vervolgens door om te genieten van een prachtig uitzicht.

De laatste twee uur staan in het teken van een korte stop bij de Aloë Vera plantage, om daarna door te rijden richting Directors Bay waar allerlei snorkel gear op je ligt te wachten.
Tip: vlak naast Directors Bay vind je Brisa do Mar, waar de ‘Red Snapper’ of verse mosselen gegarandeerd je maag vullen.
Deze ‘fast side jeep tour’ vindt iedere maandag en zaterdag plaats. De kosten zijn $85 inclusief een flesje water, granola bar en het gebruik van snorkel gear en flippers. Heb je weinig tijd of geen zin om je strandbedje om te wisselen voor wat activiteit? Dan is deze tour zeker aan te raden, omdat je in een dagdeel veel van de bekende bezienswaardigheden van Curacao te zien krijgt.
Jeep-tour-curaçao

Genieten van creativiteit, goede gerechten en veel zout

Curaçao telt meer dan 40 stranden en is rijk aan cultuur en diverse activiteiten. Van natte verf op de mooiste murals in de wijk Scharloo, tot verse ingrediënten tijdens een foodie tour. In de wijk Scharloo, in Willemstad, kun je verschillende tours boeken. Zo kom je langs de mooiste murals en leer je ondertussen de achterliggende gedachte van het kunstwerk of de artiest kennen. Een prachtige mural is het werk van Francis Sling, genaamd ‘Three O’Clock Romance’. Je vindt dit kunstwerk op de hoek van de Bitterstraat en de Raderstraat.

Kunst-curaçao
Verderop in de straat zit Fleur de Marie, een leuk tentje waar je op de binnenplaats kunt genieten van een drankje, om daarna je streetart tour weer voort te zetten. Richting het atelier van Francis Sling zie je dat alleen de straat er al super kleurrijk uitziet.

Francis-sling-fiets-1

Francis op de fiets, voor de ingang van zijn atelier

Francis is zelf aanwezig in het atelier en laat je vol trots zijn kunstwerken zien. Daarnaast krijg je de gelegenheid om iets te kopen, mocht je nog ruimte hebben in je koffer.

Francis-sling-atelier-curacao

Het kleurrijke atelier van Francis Sling

Waan je in een andere wereld bij de Zoutpannen van Jan Thiel

Voordat je het eiland verlaat, is het zien van de Zoutpannen van Jan thiel, zeker een must-do. En ondanks dat er geen zout meer gewonnen wordt, is het resultaat nog altijd even mooi. Door het contrast van het donkere met het witte zand is dit – vooral met zonsondergang – een prachtig gebied om te bezichtigen. Het is een fijne plek waar veel mensen gaan wandelen in de namiddag of in de avond. Hier spot je niet alleen wandelaars, maar ook flamingo’s die in het water staan, wat voor indrukwekkende foto’s zorgt.

Zoutpannen-curaçao

De Zoutpannen van Jan Thiel met zonsopkomst

Prikkel je smaakpupillen

1. Leer al wandelend de Curaçaose keuken kennen

Wanneer je met local Tania Ataloeh op pad gaat, leer je pas echt de Curaçaose keuken kennen. Tania is een bekend gezicht op het eiland en wordt dan ook iedere paar meter aangesproken door fans of bekenden. Met haar kookprogramma komt ze op de nationale tv en met haar kookstudio heeft ze al heel wat buikjes gevuld met de lekkerste gerechten. Dus als iemand de keuken kent, is het Tania wel.
Tijdens deze tour loop je van kraam naar kraam en vertelt Tania je meer over de ingrediënten, zoals in welk gerecht het gebruikt wordt. Je proeft verschillende ingrediënten en gerechten terwijl je ondertussen rustig wandelt door de stad, op naar de volgende stop. Tania laat je niet alleen kennismaken met het eten van Curaçao, maar ook met de artiesten van het eiland zoals deze dame, die vanuit armoede op een creatieve manier oud hout weet om te toveren tot kleine kunstwerken.

foodie-tour-curacao

Tijdens de tour proef je bijzonder lokaal eten

De tour start op het Brionplein in Willemstad en eindigt bij Marshe Bieu, met een heerlijke lokale lunch. De tour duurt zo’n 2,5 uur.

foodmarkt Curacao

De foodmarkt Marshe Bieu, waar je de tour afsluit met een lokale lunch

2. Caribbean Cooking Experience

Er is geen betere manier om de cultuur van een land te leren kennen, dan door je te verdiepen in de keuken. De van Nederlandse afkomst Helmi Smeulders had al een liefde voor koken toen zij op het eiland kwam wonen, en wist dit goed te vertalen naar gerechten van wereldniveau. Inmiddels geeft ze niet alleen kookworkshops, maar traint ze ook top chefs van de Caribbean en heeft ze zelfs een aantal boeken uitgebracht (ook in Nederlandse boekwinkels te verkrijgen).

Tijdens een 3,5 uur durende kookworkshop neemt Helmi je mee op reis door Curaçao. Deze reis begint natuurlijk bij de basis: de ingrediënten. Tijdens deze kookworkshop vertelt Helmi je van alles over Curaçao. Daarnaast laat ze je zien wat er allemaal groeit en bloeit en wat de oorsprong is van een aantal traditionele gerechten.

Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Met een receptenboekje bij de hand, kies je met elkaar een aantal recepten uit die je gaat bereiden. Je bent met een groep van maximaal 10 personen, wat het erg overzichtelijk maakt en ervoor zorgt dat er flink wat gerechten op tafel komen.
kook-workshop-helmi
Na zo’n 3 uur in de keuken is het tijd om de tafel te dekken en de prachtige gerechten te serveren.

Curaçao-kookworkshop-2

Aanvallen!

De kookworkshop kost $99,- per persoon en is inclusief uitgebreide lunch, drankjes en een receptenboekje. De kookworkshop wordt alleen op dinsdag, van 10:00 uur tot 13:30 uur aangeboden.


Misschien vind je dit ook interessant:

post a comment