Top
  >  Bestemmingen   >  Restaurants Curaçao: dit zijn dé plekken voor lunch of diner
beste-restaurants-curacao

Laatst bijgewerkt op juli 7, 2020

Een manier om het eiland Curaçao te leren kennen, is natuurlijk door middel van de keuken, want Curaçaoënaars zijn dol op eten. Staan ze niet in de keuken of achter de BBQ op het strand, dan vind je ze wel op één van de gezellige terrasjes of bij een truk’i pan. Tijdens een week vakantie op Curaçao hebben wij onze favoriete restaurants en hotspots voor je verzameld. Helaas konden wij niet alles testen, maar met dit lijstje kun jij in ieder geval vooruit. 

Lunchen en dineren op Curaçao: hier moet je zijn!

Number Ten

Dit is een fantastische plek om te lunchen. Dit restaurant is razend populair en een tafel moet je dus zeker reserveren. Number Ten is een echte aanrader in combinatie met een bezoek aan Landhuis Bloemhof waar je diverse kunstcreaties kunt bewonderen, waaronder die van Herman van Bergen.
Number-Ten-Curaçao
Openingstijden: geopend van maandag t/m vrijdag 07:30 uur tot 16:00 uur.
Website: Number Ten

Restaurant Ginger

Ginger is, hoe de bezoekers het noemen, een culinair Aziatisch pareltje. Het is even zoeken waar het zich precies bevindt doordat het verborgen ligt op het Kalksteegplein in Pietermaai. Ginger serveert verrassende gerechten waarin Caribische en Aziatische stijlen perfect gecombineerd worden. restaurants-curacao-ginger

Terwijl je wacht op jouw eten kijk je uit op de keuken, waar de koks druk bezig zijn met het bereiden van jouw gerecht.

. restaurants-curacao-ginger

Openingstijden: elke dag geopend van 17:00 uur.
Website: Ginger


Reisvlog Curacao


Tinto

Neem plaats en geniet onder een palmbladeren dak met uitzicht over zee. Bij Tinto worden alle vis- en vleesgerechten bereidt op een houtskoolvuur, in een open keuken. Voor een mals stukje vlees ben je hier aan het goede adres!

restaurants-curacao-tinto
Meteen goed uitpakken? Start dan je avond met happy hour bij Zanzibar en vul daarna je maag bij Tinto!

Openingstijden: geopend van dinsdag t/m zaterdag van 17:00 uur tot 23:30 uur.
Website: Tinto

Equus

Equus staat bekend om zijn flinke vleesspiesen. Een menukaart hebben ze hier niet. Hier bestel je namelijk je spies aan de barbecue. Naast het vlees krijg je een mandje met geroosterd stokbrood met knoflooksaus en pika. Tip van de bezoekers: deel één spies, ze zijn namelijk enorm groot! Oh ja; bestek krijg je hier niet, dus je mag lekker met je handen eten.

Equus-Curaçao

Openingstijden: elke vrijdag geopend van 17:00 uur tot 23:00 uur.
Website: Equus

Restaurant De Gouverneur

Wanneer je op zoek bent naar een romantische locatie voor een diner, zit je bij De Gouverneur zeker goed. Dit restaurant ligt aan de westelijke oever van de Annabaai, met een prachtig uitzicht op de Handelskade aan de overkant. Daarnaast is De Gouverneur één van de weinige restaurants die vegetarische en glutenvrije gerechten serveert.

restaurants-curacao-gouveneur
Openingstijden: geopend van maandag t/m zondag 09:00 uur tot 22:30 uur.
Website: De Gouverneur

Caña Bar & Kitchen

Eén van de lievelingen van het eiland: Caña Bar & Kitchen. In de sfeervolle en historische wijk Pietermaai is het restaurant te vinden. Je kunt hier een mix verwachten van Caribische, Zuid-Amerikaanse en Mediterrane gerechten. Naast de heerlijke cocktails waar ze bekend om staan, kun je ook kleine gerechten bestellen. Ideaal om te delen.

restaurants-curacao-cana-cocktails

De cocktails bij Caña zijn een must-try!

restaurants-curacao-cana-tapas

Ontdek de tapas bij Caña Bar & Kitchen

Openingstijden: geopend van dinsdag t/m zaterdag van 18:00 uur tot 00:00 uur.
Website: Caña Bar & Kitchen

Netto Bar

Dit is één van de meest authentieke bars van het eiland, midden in Otrabanda. Netto Bar staat bekend om haar groene rum, of wel Rom Berde. Zonder Netto Bar is je beleving van Curaçao niet compleet.

restaurants-curacao-nettobar

Openingstijden: geopend van maandag, dinsdag en donderdag 09:00 uur tot 23:00 uur. Woensdag 09:00 uur tot 11:00 uur. Vrijdag en zaterdag 09:00 uur tot 00:00 uur en zondag 09:00 uur tot 18:00 uur.
Website: Netto Bar


Nog meer Curaçao tips:

post a comment