Akasha Spa & Gym

Een vernieuwend concept is het Akasha Holistic Wellbeing Centre in Amsterdam zeker. Gelegen in het drukbezochte vijf sterren Conservatorium hotel, kom je compleet tot rust in deze spa. Deze spa en gym voor een dagje bezoeken deden wij dan ook met alle liefde!

Akasha kenmerkt zich door middel van de vier basiselementen, earth(organische bar), water(spa),  fire(gym) en air (holistische groepslessen). In de ontspanningsruimte, de lounge, kun je genieten van onder andere gedroogd fruit, verse thee en biologische sappen. De spa is opgedeeld uit zeven behandelruimtes, een jacuzzi, sauna en Hammam. Er is een groot zwembad aanwezig en daarnaast kun je in het speciaal daarvoor ingerichte Watsu-bad, de Watsu behandeling ondergaan. Hierin onderscheidt Akasha zich van andere spa’s. Watsu is een unieke behandeling, waarbij je in het water, op het ritme van de muziek gemasseerd wordt. In de spa vind je diverse rustbedden, waar gedroogd fruit, noten, verse thee en water ter beschikking worden gesteld.
Maak gebruik van de groepslessen zoals yoga, pilates en meditatie. Of laat je stimuleren tijdens een personal training sessie in de gym.

Conservatorium hotel Akasha spa gym

Akasha Gym

Naast het Conservatorium hotel is ook de spa ingericht door huisarchitect Piero Lissoni. Zijn werk laat vrijwel iedere bezoeker verbazen. Een mooie groene wand met echte planten bij binnenkomst, tot een design Hamam en sauna. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Na een personal training sessie met Tim en Guillermo, waarbij je met een lach en veel spierpijn met moeite de trap naar de spa afkomt, was het tijd voor een heerlijke massage. Wij hebben de Ayurveda four hands massage en de Hot seashell massage mogen ervaren. Wat geweldig! Therapeuten Carina en Ann hebben ons naar de zevende hemel gestuurd. Terug moeten komen omdat de massage erop zat was dan ook een straf. De spierpijn waren wij direct vergeten.
Bij de Hotseashell wordt heel het lichaam met warme gladde schelpen gemasseerd. Door de combinatie van de warmte van de olie en de schelpen, en de masserende bewegingen ontspannen je spieren goed en wordt alles losgemaakt en afgevoerd. Bij de Ayurveda four hands massage, word je, zoals de naam al doet vermoeden, gemasseerd door twee therapeuten die alle massage grepen in evenredige bewegingen uitvoeren. Deze massage wordt uitgevoerd volgens de Indiase traditie, waarbij het derde oog en de hoofdhuid een belangrijke rol spelen.

Conservatorium hotel Akasha spa

Behandelruimte

De spa en gym zijn vrij te bezoeken voor hotelgasten, maar zeker ook voor daggasten en leden. Exclusieve lidmaatschappen worden in diverse varianten aangeboden. Uiteraard zijn hier wel eisen aan verbonden en liegt de prijs er niet om. Voor zo’n € 3500,- per jaar mag je onbeperkt gebruik maken van de spa- en gym faciliteiten, maar dan waan je je wel in het leven van de rich & famous van Amsterdam.

Conservatorium hotel Akasha spa gym

Finse Sauna

Past dit niet helemaal binnen je budget, maar wil je toch graag voor een dag dit unieke concept ervaren? Dagpassen zijn verkrijgbaar vanaf € 75,- of voor een gereduceerd prijs bij het boeken van een behandeling.

Meer weten over het Conservatorium hotel? Ontdekt hier wat je er allemaal kunt doen.


Bekijk alle tips voor nog meer wellness. Heb jij een favoriet die nog niet in dit rijtje staat? Laat het weten en deel het via een reactie.

Psst. Do(n’t) tell!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *