Top
  >  Europa   >  Conservatorium Hotel Amsterdam
CONSERVATORIUM_HOTEL

Laatst bijgewerkt op januari 8, 2021

Een romantisch verblijf in Amsterdam is geen uitdaging. Maar het maken van een goede keuze uit de vele opties aan activiteiten, restaurants en hotels des te moeilijker. Onze keuze was dit keer alsnog snel gemaakt. Een verblijf in het prachtige Conservatorium hotel stond al gepland en hier keken wij dan ook erg naar uit!

Geschiedenis van het pand

Het pand is gebouwd in 1899 door Daniel Knuttel, dezelfde architect die het Rijksmuseum en Centraal station ontwierp. Met prachtige details aan het exterieur, tot een simpel en strak interieur. Het pand werd namelijk gebouwd voor de Rijkspost spaarbank, nu bekend als Postbank/ING, en moest betrouwbaarheid en zekerheid uitstralen. Er was dan ook veel zicht op de diverse verdiepingen en er werd veel gebruik gemaakt van steen en metaal om mogelijke vernieling door brand tegen te gaan.
In 1984 nam het Conservatorium van Amsterdam het pand over. Om geluid te dempen werden plafonds verlaagd, muren afgedekt en vloerbedekking neergelegd. Tot grote verbazing en blijdschap van de huidige eigenaar, want hierdoor zijn de originele tegeltjes aan de muren en op de vloer bewaard gebleven. Dit geeft het huidige pand ontzettend veel karakter!
Door een overschot aan aanmeldingen en een tekort aan ruimte, verhuisde het Conservatorium naar een groter pand in Amsterdam en kwam het pand vrij voor een nieuwe eigenaar en een nieuwe bestemming: een high-end vijf sterren hotel.

conservatorium-hotel-amsterdam-luxe

Conservatorium hotel

Renovatie

Door de slechte staat van het pand en de vele nieuwe wensen van de eigenaar, was er een renovatie van 4 jaar nodig. De Italiaanse architect Piero Lissoni mocht zijn handtekening onder dit project zetten. Zijn ideeën zijn tot in de puntjes uitgewerkt en in ieder detail te aanschouwen. De historie van de Rijkspost spaarbank en het Conservatorium moesten bewaard blijven. De locatie, Nederland, moest terugkomen in de aankleding en contemporary design was het doel. Van prachtige fotolijsten met artiesten die in Amsterdam zijn geweest, gemaakt door Claude Vanheye, tot kunstwerken aan de muren van bijvoorbeeld Helmanno, tot de tegels aan de muren die de toentertijd tien provincie-schilden tonen. Alles klopt!

conservatorium-hotel-amsterdam-piero-lissoni

Piero Lissoni’s signature stairs

Eten, drinken & ontspannen

Loop binnen in de prachtige Lounge voor een kop koffie en geniet van het prachtige pand, de historie en het resultaat van een architect die de uitspraak “Contemporary design meets history” perfect heeft weten te vertalen. Bezoek de Brasserie en geniet van het all-day-dining concept. Voor een culinaire ervaring, ben je bij Taiko Restaurant aan het juiste adres. De keuken is Aziatisch georiënteerd en onder leiding van chef Schilo van Coevorden eet je hier onder andere de lekkerste sushi. Voor een afzakkertje na het eten ga je naar Tunes Bar waar je een enorme keuze hebt uit een uitgebreid assortiment Gins, maar liefst 40! soorten. Als daar geen geschikte tussen zit…

Akasha Holistic Wellbeing Centre

Met meer dan 1000 m2, is het Akasha Holistic Wellbeing Centre niet zomaar een hotel-spa. Het is een spa met een eigen branding, meerdere locaties en lidmaatschappen in de verkoop. Maak je verblijf dus compleet en trakteer jezelf op deze luxe.

lounge-amsterdam-conservatorium-hotel

Lounge

Slapen in luxe

De kamers hebben allemaal dezelfde inrichting en luxe. Doordat het een monumentaal pand is, kennen de kamers een groot verschil in indeling en ruimte. Hierdoor kent het hotel maar liefst 16 verschillende kamertypes, van een Superior Guest Room tot de Penthouse Suite. Kamers kunnen verschillen in de totale ruimte, het aantal verdiepingen, badkamers (regendouche en/of bad), uitzicht en wel of geen balkon.

Omgeving

Gelegen in het hart van het Museumdistrict, konden wij een bezoek aan het prachtige Concertgebouw zeker niet overslaan. Ook dit pand vraagt om een bezoek. Alhoewel de gemiddelde leeftijd van de bezoekers een stuk hoger ligt dan die van ons en wij sommige nummers dan ook niet herkenden, kan dit bezoek zeker van onze bucketlist en zijn wij blij dit gezien te hebben!
Naast het Concertgebouw, is het Conservatorium hotel omringt door het Rijksmuseum, het Van Gogh museum en het Stedelijk Museum. Museum-moe? Bezoek het Vondelpark of ga (window)shoppen aan de Van Baerlestraat en P.C. Hooftstraat. Daarnaast ligt het Leidseplein op een steenworp afstand, dus verveling mag geen optie zijn.


Ben je van plan een bezoek te brengen aan onze mooie hoofdstad? Wij hebben vast wat tips voor een geslaagd dagje in Amsterdam.


 

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment