Top
  >  Azië   >  Boottocht Lombok en Flores, Indonesië
Lombok-en-flores

Laatst bijgewerkt op augustus 18, 2020

De boottocht tussen Lombok en Flores, of andersom, is een van de hoogtepunten van een reis door Indonesië. In drie a vier dagen vaar je langs verlaten stranden, snorkel je tussen kleurrijke vissen en levend koraal én stap je aan land bij Komodo National Park. De enige plek ter wereld waar de komodovaraan leeft.
Als je denkt dat je al prachtige stranden kent en in heldere oceanen hebt gezwommen: wacht maar tot je de reis tussen Lombok en Flores maakt. In ongeveer drie tot vier dagen tijd vaar je van de ene magische plek naar de andere. De tour kun je starten op Lombok of vanuit Labuan Bajo op Fores. Wat kom je zoal tegen?

Komodovaraan

Het hoogtepunt van de reis voor velen is het bezoek aan Komodo National Park. Het park bestaat uit een kleine eilandengroep ten westen van Flores. Op drie eilanden leeft de komodovaraan: de grootste hagedissensoort ter wereld die wel drie meter lang kunnen worden en meer op kleine draken lijken. Dit is ook de enige plek in de wereld waar ze leven. Samen met een lokale ranger maak je een wandeling over het Komodo eiland en Rinca eiland. Hier kun je de dieren in het wild spotten. De ranger zorgt er ook voor dat niemand te dichtbij de dragons komt. Een beet van het dier kan namelijk dodelijk zijn. Vind je een drie- of vierdaagse tour wat rigoureus, dan kun je vanuit het havenstadje Labuan Bajo op Flores ook een tweedaagse tour langs de eilanden boeken.

Boottocht Lombok en Flores Indonesië

Wat een dieren he!

Snorkelen

Volgens kenners is het Komodo National Park een van de beste plekken ter wereld om te duiken of snorkelen. Het water is er super helder en herbergt een rijk onderwater leven. Grote schildpadden, prachtig koraal, kleurrijke vissen: een opsomming van wat je er allemaal tegenkomt.

Boottocht Lombok en Flores Indonesië

Een van de plekken waar de boot voor anker gaat en je kunt snorkelen

Manta’s

Manta’s zijn ontzettend grote roggen. Ze kunnen een spanweidte hebben van maar liefst vier meter. Ze zien er misschien eng uit, maar de dieren doen helemaal niks. Tijdens de boottocht stop je bij Manta Point om, je raadt het al, te snorkelen tussen de manta’s. Een bijzonder unieke ervaring!

Prachtige uitzichten

Alleen al op de boot hangen met het geluid van de golven en de verfrissende zeebries is puur geluk. Waar je ook om je heen kijkt, overal zie je prachtige vergezichten. Maar sommige punten mag je ook zelf beklimmen. Zo neemt een ranger je op Komodo mee naar een fijn vieuwpoint waar je uitzicht over de baai hebt. Maar het toppunt is misschien wel vanaf Gili Lawadarat. Via een steile klim beland je bovenop de top. Vanuit hier zie je de baai waar de boot ligt aangemeerd en Komodo eiland aan de overkant.
Boottocht Lombok en Flores Indonesië
Boottocht Lombok en Flores Indonesië

Sterke zeebenen en maag zijn wel een vereiste. Drie tot vier dagen lang leef je op de boot. Want ook slapen doe je op de boot. Er zijn diverse touroperators die de tocht aanbieden. Uiteenlopend van grote luxere boten, bijvoorbeeld Wanua of Perama Tours, tot aan houten boten waar je samen met andere reizigers op het bovenste dek slaapt, zoals Kencana. Deze tours kun je van te voren boeken. Maar het beste is om dat ter plekke te doen. Vraag of je foto’s van de boot mag zien als dat je geruststelt en ding af van de prijs.
Heb jij deze boottocht ook gemaakt? Wat was jouw hoogtepunt? Laat het ons weten in de comments!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment