7x sfeervol borrelen in Tilburg

borrelen-in-tilburg

Na een dagje shoppen, een bezoek aan een museum of een etentje, kun je het beste borrelen bij één van deze favoriete en sfeervolle plekken in Tilburg! Trappistenbier, écht Tilburgs speciaalbier of hele sophisticaded gin tonics: we’ve got you covered.

Wijnbar Cru

Dé plek voor de wijnliefhebbers! Het kleine zaakje zit bijna verstopt aan het einde van het winkelgebied. Geniet bij dit intieme plekje van wijnen van de dynamische en onderscheidende wijnkaart en kies bij de borrel iets van de kleine eetkaart met hapjes van leveranciers uit de stad.

Website: Wijnbar Cru
Openingstijden: Woensdag en donderdag open van 16:00 uur tot 23:00 uur. Vrijdag en zaterdag van 16:00 uur tot 01:00 uur en zondag van 14:00 uur tot 22:00 uur.

borrelen-in-tilburg

Stadscafe de Spaarbank

Midden op de – in Tilburg bekende – vijfsprong, staat een statig oud pand waar Stadscafé de Spaarbank gevestigd is. Dit café vormt de toegangspoort naar de (oude) binnenstad en ligt te midden van het Dwaalgebied waar je allerlei leuke winkels vindt. Binnen zit je sfeervol aan één van de houten tafels met uitzicht op de vijfsprong. Bij lekker weer is de tuin geopend, waar je totaal niet het gevoel hebt dat je midden in de binnenstad bent. Kies van de uitgebreide kaart bijvoorbeeld een lekker speciaalbiertje, bestel de kaas- of charcuterieplank en geniet!

Website: Stadcafé de Spaarbank
Openingstijden: maandag en dinsdag van 10:00 uur tot 23:00 uur, woensdag van 10:00 uur tot 00:00 uur, donderdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 01:00 uur en op zondag van 11:00 uur tot 23:00 uur.

borrelen-in-tilburg

Gin Fizz

In een klein zijstraatje, naast de bruine kroeg het Elfde Gebod (zelfde eigenaren en ook een bezoek waard), ligt Gin Fizz. Het is een kleine maar sfeervolle old fashioned cocktailbar waar ze heerlijke cocktails én diverse soorten gin tonics serveren. In het voor- en najaar en in de zomer staat het steegje vol met tafeltjes om lekker buiten te genieten van je gin tonic.

Website: Gin Fizz
Openingstijden: Dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 19:00 uur tot 02:00 uur/03:00 uur. Op vrijdag en zaterdag geopend van 16:00 uur tot 04:00 uur.

borrelen-in-tilburg

EVE Tilburg

In de monumentale Polygonale Loods in de Spoorzone vind je EVE. Alleen al vanwege het interieur wil je hierheen: het monument is prachtig ingericht met velours stoelen en mooie tafels. EVE heeft een hele fijne uitgebreide wijnkaart en naast ontbijt, lunch en diner ook een goede borrelkaart. Extra fijn: ben je met de trein een dagje naar Tilburg, dan ligt EVE letterlijk naast het station.

Website: EVE Tilburg
Openingstijden: maandag tot en met woensdag van 11:00 uur tot 23:00 uur. Op donderdag tot en met zondag geopend van 11:00 uur tot 01:00 uur.

Reserveer

borrelen-in-tilburg

Stadsbrouwerij 013

Echte TIlburgse speciaalbiertjes, die proef je hier. Vers uit één van de ketels van hun eigen naastgelegen brouwerij. Hun credo: ‘Wij verkopen geen bier, maar bierbeleving. Het gaat om de ambiance en het verhaal achter het bier.’ Laat je adviseren door één van de bierkenners en bestel wat lekkers van de menukaart, zoals bierkaas, bierbrood, bierbitterbal of bierworst.

Website: Stadsbrouwerij 013
OPeningstijden: woensdag en donderdag van 12:00 uur tot 23:00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 01:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur.

borrelen-in-tilburg

The Living

Dit is een ‘geheim’ plekje waar je echt vanaf moet weten om er überhaupt te komen. Maar geloof ons, dit is één van de allerbeste plekjes in Tilburg, al dan niet omstreken! Via The Fat Greek aan de straatzijde kom je met een trap achter uit bij The Living. Het is er leuk ingericht met retro meubels en goede sfeerverlichting. De milkshakes zijn to die for, evenals de cocktails van de uitgebreide kaart. Hongerig? Ze serveren ook hele lekkere borrelhapjes.

Website: The Living
Openingstijden: elke dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 19:00 uur.

borrelen-in-tilburg

Proeflokaal La Trappe

Jazeker, de brouwerij van één van de officiële trappistenbieren ligt nabij Tilburg! Je hebt een auto of ov-fiets nodig om er te komen (het is vanaf het station ongeveer 10-15 minuten fietsen) maar dat is het méér dan waard! Zodra je door de poort van het kloostercomplex stapt, waan je je in een andere wereld. Geniet buiten in de groene tuin van het klooster van alle verschillende bieren van La Trappe. Een tip: ze hebben heerlijke Quadrupelkaas uit eigen Abdij.

Website: Proeflokaal La Trappe
Openingstijden: maandag tot en met zaterdag geopend van 11:00 uur tot 18:00 uur en zondag van 12:00 uur tot 18:00 uur.

borrelen-in-tilburg


Nog op zoek naar een goed restaurant om te gaan dineren na het borrelen? Lees dan hier over plekken om op niveau te dineren in Tilburg.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *