Top
  >  Eten & Drinken   >  5x op niveau dineren in Tilburg
restaurant-tilburg-monarh

Laatst bijgewerkt op augustus 20, 2020

Wist je dat je in de oude textielstad in Noord-Brabant ook overheerlijk kunt dineren? Tilburg is rijk aan een aantal restaurants die genoemd én geroemd worden in lijsten en gidsen zoals de Lekker 500 2019, de lijst met beste restaurants in Nederland! Laat je inspireren en in de watten leggen in één van deze Tilburgse toprestaurants.

De Houtloods

In de Spoorzone bevindt zich De Houtloods. Tilburgers raken niet uitgepraat over De Houtloods en wanneer je aanschuift in de prachtige open ruimte, begrijp je waarom. Het restaurant heeft een interessante filosofie waarbij de focus ligt op het smaakpalet. Zo is de menukaart niet opgebouwd uit gangen, maar opgedeeld in categorieën op basis van smaaktypen: licht, kruidig, rijk en zoet! Elk smaaktype bestaat uit één vis-, groente- en vleesgerechtje.
Website: De Houtloods
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 12:00 uur.

dineren-in-Tilburg

Fotografie: De Houtloods

Kok Verhoeven

“Fashionable” en “kosmopolitisch” roemt de Michelingids het restaurant met een Bib Gourmand. De focus ligt hier op vis en schaaldieren, maar ze serveren ook vleesgerechten. Vol passie en gedrevenheid staat Hans Verhoeven in de open keuken. Zo kun je vanaf de met linnen gedekte tafels precies zien hoe jouw fruits de mer wordt bereid.

Website:Restaurant Kok Verhoeven
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 12:00 uur tot 01:00 uur. Op zaterdag en zondag geopend van 13:30 uur tot 01:00 uur.

dineren-in-Tilburg

Fotografie: Kok Verhoeven

Restaurant Monarh

In een prachtig oud klooster vind je Restaurant Monarh. Het restaurant werd enkele jaren geleden plotsklaps bekend dankzij een zwevend nagerecht; kun je het je voorstellen?! Chefkok Paul Kappé verrast zijn gasten graag met bijzondere en meest innovatieve kooktechnieken. Dat resulteert in hele mooie smaakcombinaties die iedereen weten te verwonderen.

Website: Restaurant Monarh
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag tussen 12:00 uur en 14:00 uur geopend voor lunch. Op dinsdag tot en met zaterdag tussen 15:00 uur en 22:30 uur geopend voor borrel en vanaf 18:00 uur voor diner.

dineren-in-Tilburg

Fotografie: Monarh

Hofstede de Blaak

Restaurant Hofstede de Blaak bevindt zich in een prachtig oud landhuis in de wijk de Blaak, waar je in stijl dineert in de authentieke jachtkamer. Italiaanse en Franse streekgerechten voeren hier de boventoon: verfijnde gerechten met luxe ingrediënten. Het restaurant won eerder dit jaar een Restaurant Award voor Beste Prijs/Kwaliteit restaurant van Nederland. Een titel die zij in 2016 ook al in ontvangst mochten nemen. Dat zegt genoeg!
Website: Hofstede de Blaak

dineren-in-tilburg

Fotografie: Hostede de Blaak

La Nouvelle Auberge

Pure gerechten, passend bij het seizoen, met ingrediënten uit de eigen kruiden- en groententuin:  restaurant La Nouvelle Auberge in een notendop. Het restaurant is geroemd om de juiste balans van smaken en de bereidingswijze van de gerechten. Laat je verrassen door het Surprising Seven menu dat vorig jaar voor maar liefst de zevenduizendste keer werd geserveerd. Of ga voor het La Nouvelle Auberge menu, het signatuurmenu van cuisinier Ralph Blaakenburg en gastheer en sommelier Bart Verbunt.
Website: Restaurant La Nouvelle Auberge

dineren-in-Tilburg

Fotografie: La Nouvelle Auberge


Een leuk dagje naar Tilburg op de planning?

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment