Top
  >  Europa   >  De 3 leukste stranden van Nederland
de-3-leukste-stranden-van-nederland

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Het maakt eigenlijk niet uit of het nou zomer of winter is; naar het strand gaan blijft een goed idee. Zomers laad je de auto vol met opblaasbare gadgets, handdoeken en tijdschriften, en ‘s winters trek je de wolletjes uit de kast en ga je op avontuur. We gingen op onderzoek uit en hebben een klein lijstje gemaakt van de leukste stranden waar je het hele jaar door spelen kan.
V-beach  
Strand Vlugtenburg, ook wel v-beach genoemd door de insiders, ligt in hartje ’s-Gravenzande. Het is een nog redelijk onbedwongen en onbereisd stukje kust. Zomers is strandtent De Pit the place to be. Vanuit de fijne bank in de zon ren je zo de zee in, of rust lekker uit in de hottub want er komt zo een kersverse pizza over de badrand naar je toe.
Je kan natuurlijk ook de rust opzoeken en lekker met je billen in het zand zitten, terwijl je de lokale surfers spot vanaf het strand of vanuit het water. Een ding is zeker; je loopt ze sowieso tegen het lijf want ze komen toch altijd terug vanuit de grote stad om hier vertrouwt wat golven te pakken.
’s Winters is v-beach wat rustiger. Maar wel altijd de perfecte plek voor een wandeling richting de Hoek van Holland. En de warme chocolademelk met slagroom heb je daar zo gevonden! Maar, het hoogtepunt van het seizoen op v-beach is De Grote Pit Show. Een tweedaags festival met bands, dj’s, acts en andere ongein.
P.s. de honden mogen het hele jaar door mee!

De 3 leukste stranden van Nederland

De Pit

Wijk aan zee
Als je er naartoe rijdt lijkt het wel een vergissing, zo’n stuk strand aan het eind van de wereld. En dan nog een stukje verder. De kolossale hoogovens zijn natuurlijk ook een beetje verdacht. Maar, als je er dan eenmaal aankomt heb je ook wat. Je loopt meteen twee grote strandpaviljoens tegen het lijf: Timboektoe en Aloha, en beide zaken zijn het hele jaar open.
Dit brede stuk strand is een smeltkroes voor alle extreme sporters onder ons, maar je kan er ook prima vertoeven om lekker op je handdoek te liggen en de zonnestralen te absorberen. Of je gaat bij een vuurkorf zitten, met een dekentje en een boek om even op te warmen in de winter na een lekkere wandeling. Er is genoeg te doen, zien en beleven.

De 3 leukste stranden van Nederland

Timboektoe

Zandvoort
Het is geen vreemde eend in de bijt, juist omdat het zo’n fijne plek is te sporten of te chillen. Het is all-year-round een plezier om hier rond te hangen, en er zijn genoeg strandtenten om uit te proberen dus je bent eigenlijk nooit uitgekeken. Je kan zelfs in de winter genieten van de Cubaanse sferen als je een bezoekje brengt aan Mango’s. Doormiddel van verschillende paviljoens, palm- en olijfbomen hebben ze een Cubaans dorpje gecreëerd. Perfect als de temperaturen beginnen te dalen en je de winter blues voelt aankomen. They’ll keep your spirits high and your energy levels even higher with their delicious food.

De 3 leukste stranden van Nederland

Mango’s

Heb jij een bezoek gebracht aan één van deze stranden? Dan zijn we heel benieuwd naar jouw ervaring! Laat je even een reactie achter?

post a comment