Top
  >  Europa   >  De leukste wijken van Athene
de-leukste-wijken-van-athene

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

De hoofdstad van Griekenland staat vooral bekend om de Akropolis en andere overblijfselen en opgravingen uit de Griekse oudheid. Die zijn absoluut een bezoek waard, maar wist je dat Athene ook een moderne en hippe kant heeft? In sommige wijken vind je op bijna elke straathoek een leuk café, restaurant of koffiebarretje.
Athene is, onder meer door de ligging aan het strand, een ideale citytrip bestemming. Net als in Barcelona is een combinatie tussen strand- en stad vakantie in Athene heel goed mogelijk. ’s Zomers kan de temperatuur oplopen tot meer dan veertig graden Celsius. Een koele duik in de zee is dan geen overbodige luxe.
In Athene wonen ruim 5,5 miljoen mensen. Je kunt je voorstellen dat het moeilijk kiezen is welke wijken je moet bezoeken in zo’n enorme stad. Daarom zetten wij de leukste wijken van Athene op een rijtje.
wijken-Athene

Plaka

De wijk Plaka ligt aan de voet van de Akropolis en is dus ideaal te combineren. Breng ’s ochtends een bezoek aan de 156 meter hoge berg (dan is het nog niet zo warm) en ga ’s middags voor een lekkere lunch Plaka in. Plaka is één van de oudste woonwijken van Athene. Je kunt gemakkelijk een paar uur uittrekken om te wandelen door de oude straatjes en te genieten van het typische Griekse leven. In de straatjes en aan de aanliggende pleinen vind je veel leuke cafés, bars, restaurants, hotels en souvenirwinkeltjes.

wijken-Athene

Akropolis Athene

Psirri

De wijk Psirri is vooral ’s avonds enorm gezellig. Het staat vol straatmuzikanten en in elke straat vind je gezellig terrassen en restaurants. Psirri is een plek die bruist van creativiteit. Je vindt er kunstgaleries, ateliers, tweedehandswinkels en theaters. Op vrijdag en zaterdag is Psirri de plaats om uit te gaan. De creativiteit in deze wijk komt ook tot uiting in de streetart. Bekende Griekse kunstenaars hebben de muren van onbewoonde huizen beschilderd tot een kleurrijk geheel. Een streetart tour is één van de leukste dingen die ik in deze wijk deed. Één van de bekendste werken is het kunstwerk van de bijna zoenende Merkel en Tsipras. Psirri hoort zeker in het rijtje van de leukste wijken van Athene.

wijken-Athene

Streetart in Psirri

Monastiráki

Één van de gezelligste wijken om authentiek Grieks te eten is Monastiráki. Hier at ik de lekkerste gyros en tzatziki. De beste restaurants vind je in de straat Mitropoleos. Rondom het centrale plein met dezelfde naam als deze wijk zijn de meeste souvenirshops te vinden. Ga je iets verder de wijk in, dan vind je de beste restaurants. Monastiráki staat verder bekend om de grote vlooienmarkt en de enorme hoeveelheid winkels. Ermou street, waar je onder andere winkels als H&M en Mango vindt, is het walhalla voor shoppingliefhebbers. Deze straat is maar liefst 700 meter lang.
wijken-Athene

Gazi

De wijk Gazi is zeker ook één van de leukste wijken in Athene. De bekendste plek in deze wijk is Technopolis. Dit was vroeger een enorm industrieel gebied, maar tegenwoordig een cultureel centrum waar toffe evenementen en concerten plaatsvinden. In deze wijk vind je theaters, discotheken, musea, tentoonstellingen en nog veel meer. Op het plein achter de voormalige fabriek kun je terecht voor heerlijke koffie. ’s Avonds zijn de straten autovrij en kun je terecht op één van de vele terrassen of in restaurants, bars en cafés.
Wat is jouw favoriete plek in Athene? Deel het hieronder met ons!


Op zoek naar nog een shot reis inspiratie? Lees dan onze travel guide voor het eiland Evia in Griekenland

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment