Top
  >  Europa   >  Bourgondisch bijkomen doe je in hotel Merici in Sittard
Hotel Merici

Wie wil genieten van op en top luxe met een vleugje historie, hoeft niet naar een ander land af te reizen. In het zuiden van Nederland vind je namelijk de bourgondische levensstijl, wat voor levensgenieters pur sang al een hele tijd een thuishaven is. Kenmerkend door de smakelijke gerechten, sfeervolle gebouwen en de luxe waarmee je totaal opgeladen naar huis gaat. Hotel Merici in Sittard is hier het perfecte voorbeeld van, want dit oude kloosterhotel is omgetoverd tot een prachtig viersterren hotel. En alles straalt luxe en ontspanning uit. Travel Rumors legt uit waarom het absoluut de moeite waard is om hier een overnachting te boeken.

Hotel Merici

In hotel Merici zijn alle levensgenieters, cultuurliefhebbers en avonturieren aan het juiste adres. Dit prachtige hotel is gelegen in het volledig gerestaureerde kloosterkwartier in het bruisende Sittard. De geschiedenis is in dit monumentale pand nog volop aanwezig. De inrichting is smaakvol, verfijnd en sluit naadloos aan op de omgeving. Wat hotel Merici een fijne plek maakt, is dat het omgeven wordt door de natuur. Kalmte en rust vallen als een deken over je heen zodra je het hotel nadert.

Hotel-merici-buitenkant

Het monumentale kloosterhotel.

Het hotel kent verschillende soorten kamers, maar ze zijn allemaal even luxe. Een kwaliteit waar het viersterrenhotel bekend om staat. Zo heeft elke kamer een pillowtop matras, designer toiletartikelen, een 40-inch lcd-televisie en een espressoapparaat. Ook word je iedere ochtend gewekt door de kerkklokken van de Sint-Michielskerk; een kerk uit 1661 die in het centrum van de stad staat.

Hotel-merici-kloosterhotel

De omgeving van het hotel heeft veel wandelroutes en natuurplekken waardoor je de charme van Sittard nog beter gaat begrijpen. Voor wie Sittard nog beter wil leren kennen, is het mogelijk om op loopafstand het historische stadsdeel te bezoeken. En met het gegeven dat Sittard een van de oudste steden van Nederland is, weet je dat je je ogen zult uitkijken.

Restaurant Georges

Bij hotel Merici hoef je gelukkig niet ver te lopen om te dineren in een restaurant met dezelfde allure als het hotel. Verscholen in het imposante refter, vind je restaurant Georges. Onder leiding van chef Joël Reintjes en zijn team, is het hier op en top genieten. Joël Reintjes heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd tijdens zijn culinaire opleiding bij restaurant Toine Hermsen; een restaurant met de gelijknamige chef die al meerdere veelgeprezen chefs heeft opgeleid. Met deze fundamentele basis van de chef, en de nieuwsgierigheid naar de Oosterse keuken, ben je ervan verzekerd dat elke hap een verassing gaat zijn.

Naast dat het eten op je bord een culinair spektakel is, kijk je je ogen uit in het restaurant. De inrichting is namelijk een verfijnde combinatie van historie en luxe. Leuk om te weten is dat er nog steeds originele elementen aanwezig zijn die de geschiedenis van het refter uitstekend weergeven. Zo vind je er nog steeds prachtige gietijzeren ornamenten en balken. En is ook het oude balkenplafond is in tact gelaten.

Restaurant Georges

De stijlvolle inrichting van restaurant Georges

Wie benieuwd is naar hoe de chefs de gerechten klaarmaken, hoeft alleen maar naar de andere kant van de zaal te kijken. De keuken vind je namelijk op een verhoging waarbij de geuren van truffel en rode wijn je tegemoet komen. Een uniek kijkje in de keuken dus!


Nog niet uitgelezen over Limburg?

Pak de koffers maar in! Op naar een weekje Valkenburg.

post a comment