Top
  >  Boeken   >  Leestips: 9x de mooiste reisboeken volgens onze redactie
reisplatform-travelrumors

Laatst bijgewerkt op juli 1, 2020

Boeken zijn tijdens je reis bijna net zo onmisbaar als je paspoort. Er is niks zo heerlijk als wegdromen bij de mooiste reisverhalen en romans die zich afspelen in verre oorden. Een boek lezen is net als op reis gaan: je dompelt jezelf onder in een nieuwe omgeving, ontmoet mensen en maakt een hoop avonturen mee. Dus ook als je even niet fysiek op reis kunt, kun je nog altijd op reis gaan in een goed boek. Op zoek naar nieuw leesvoer? Dit zijn onze favorieten!

1. 365 dagen onderweg, Floortje Dessing

Lezen omdat: de mooiste reizen, onbekende plekjes en tja: het is Floortje!
Of je nou sportfanaat, cultuurliefhebber, zonaanbidder of festivalganger bent, Floortjes boek is een bron van inspiratie voor iedere reiziger! Ze neemt je mee van Ethiopië naar Noorwegen en van een hippiedorp in Arizona naar een van de mooiste kloosters ter wereld in Bhutan. Naast mooie reisverhalen en haar persoonlijke reisfoto’s, geeft Floortje tips: zo vertelt ze hoe je het snelst over je jetlag heenkomt en wat haar favoriete reismuziek is.
365 dagen onderweg – Floortje Dessing, te koop voor: € 12,99.
365_dagen_onderweg_floortje_dessing

2. Best travel in 2020, Lonely Planet

Lezen omdat: inspiratie voor je volgende reis en praktische tips.
In deze editie van de Lonely Planet staan zowel Europese parels als verre oorden. In de top 10 landen is ook een plekje gereserveerd voor Nederland vanwege onze 35.000 km aan fietspaden en onze prachtige Waddeneilanden. Ook weleens leuk om reistips voor eigen land te lezen toch? Alleen al de prachtige foto’s zorgen ervoor dat je direct je koffer wil pakken. Leuke extra: de afvinklijst achterin het boek waarop je kan bijhouden op welke plekken jij al bent geweest.
Best travel in 2020 – Lonely Planet, te koop voor: € 14,99.
Boek_LoneLy_Planet_Best_In_Travel_2020

3. Bucketlist reizen, Marloes de Hooge

Lezen omdat: een bucketlist die het waard is om af te strepen!
Een roadtrip langs de westkust van de VS en een reis naar Ijsland, het land van vuur en ijs. Dit zijn twee van de voorbeelden die volgens Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de reisblog Travel Valley, thuishoren op de bucketlist met reizen die jij ooit gemaakt moet hebben. De mooie vormgeving en kleurrijke foto’s maken dit het ideale boek om door te bladeren als je even wil wegdromen.
Bucketlist reizen – Marloes de Hooge, te koop voor: € 20,00.
Boek_Bucketlistreizen_MarloesdeHooge

4. Tippi, kind van Afrika, Sylvie Robert

Lezen omdat: een waargebeurd verhaal dat een goede indruk geeft van de leefbaarheid van een onherbergzaam gebied.
Dit is het verhaal van het Franse echtpaar Degré, die lange tijd doorbrengen in de Kalahari woestijn en daar hun kind Tippi opvoeden. Maak samen met Tippi kennis met de oerwouden, moerassen en zandvlaktes van zuidelijk Afrika. Ondanks de levensgevaarlijke plek, raakt Tippi volkomen vertrouwd met de natuur en de dieren. Dit boek geeft een nauwkeurig verslag van de belevenissen van het fotografenkoppel.
Tippi, kind van Afrika – Sylvie Robert, te koop voor: € 8,00.
Boek_Tippi_kindvanAfrika_SylvieRobert

5. Afrika. Ontmoetingen tussen Caïro en Kaapstad, Michael Boyny

Lezen omdat: een oogstrelend verslag van een reis door Afrika.
Een boek vol authentieke foto’s en bijzondere portretten van mensen die Michael Boyny en zijn vrouw ontmoetten tijdens hun reis door Afrika. Een jaar lang rijden ze met een oude vrachtwagen door alle droomlandschappen die Afrika rijk is: ze beleven de dierenwereld in de Serengeti en rijden door tropische oerwouden in Oeganda, Congo en Rwanda. Lees dit boek om te ontdekken wat Afrika zo’n weerbarstig en complex maar ook zo’n prachtig continent maakt.
Afrika. Ontmoetingen tussen Caïro en Kaapstad – Michael Boyny, te koop voor: € 18,95.
Boek_Afrika_OntmoetingenTussenCairoEnKaapstad

6. First they killed my father, Loung Ung

Lezen omdat: leer meer over de inktzwarte periode dat de Khmer Rouge aan de macht was in Cambodja.
First they killed my father beschrijft de aangrijpende memoires van Loung Ung die als kind, ten tijde dat de Khmer Rouge aan de macht was, in Cambodja woonde. Dit boek is een must read voor je reis naar Cambodja omdat het je veel leert over de verschrikkelijke politieke geschiedenis van Cambodja, die nog niet zo lang geleden heeft plaatsgevonden. De invloed hiervan is daarom nog steeds voelbaar is in het dagelijks leven. De details in Ungs verhaal maken dit boek zo aangrijpend dat regelmatig de tranen in je ogen zullen springen.
First they killed my father – Loung Ung, te koop voor: € 15,99.
Boek_FirstTheyKilledMyFather_LoungUng

7. Een vrouw in Havana, Susana López Rubio

Lezen omdat: wegzwijmelen bij een ontroerend liefdesverhaal dat zich afspeelt in Cuba.
Geuren brengen herinneringen naar boven. Wanneer de Spaanse Patricio Rubio op een ochtend een parfum ruikt dat hij al heel lang niet geroken heeft, is hij direct terug in Cuba, het land waar hij lange tijd heeft gewoond. Wanneer Patricio in het warenhuis El Encanto Gloria tegen het lijf loopt, is het liefde op het eerst gezicht. Echter lijken ze niet samen te mogen zijn: Gloria is getrouwd met de machtigste maffiabaas van Cuba. ‘Een vrouw in Havana’ is een verhaal over liefde, vriendschap en trouw, rijkdom en armoede, vreugde en verdriet.
Een vrouw in Havana – Susana López Rubio, te koop voor: € 19,99.
Een_vrouw_in_Havana

8. Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde, Per J. Andersson

Lezen omdat: een heerlijke roman met de boodschap: liefde kent geen grenzen.
Liefde, avontuur en een tweedehands damesfiets. Het boek vertelt het waargebeurde liefdesverhaal van PK, een straatartiest in New Delhi, en de Zweedse Lotta. Ze ontmoeten elkaar in een park in New Delhi. Lotta voldoet aan de profetie die PK mee heeft gekregen bij zijn geboorte: ‘Je zult met een meisje trouwen dat niet uit ons dorp komt, niet uit het district, zelfs niet uit het land: ze zal muzikaal zijn, een jungle bezitten en geboren worden onder het sterrenbeeld Stier.’ PK heeft alles over voor de liefde en fietst 11.000 kilometer door verschillende continenten om bij zijn Lotta te zijn.
Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde – Per J. Andersson, te koop voor: € 11,99.
Het_wonderlijke_verhaal_van_de_man_die_van_india_naar_zweden_fietste_voor_de_liefde

9. Lion, Saroo Brierley

Lezen omdat: een aangrijpend waargebeurd verhaal over een man die op zoek gaat naar zijn geboortedorp in India.
Op een klein treinstation in India verliest de vijfjarige Saroo zijn broer. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken en komt per ongeluk in Calcutta aan, helemaal alleen. Hij weet niet hoe het dorpje waar hij vandaan komt heet en zwerft daarom wekenlang moederziel alleen door de grote stad. Uiteindelijk komt Saroo in een weeshuis terecht waarvandaan hij geadopteerd wordt door een Australisch stel. Dit waargebeurde verhaal vertelt hoe Saroo als volwassen man op zoek gaat naar zijn geboortedorp, in de hoop zijn familie terug te vinden. Saroo neemt de lezer mee naar het arme, broeierige India uit zijn herinneringen, naar zijn jeugd in Australië en op zijn zoektocht: zijn lange weg naar huis.
Lion – Saroo Brierley, te koop voor: € 12,99.
Lion
Vertel! Wat is jouw favoriete reisboek?


Meer lezen over welke reisboeken ons inspireren?

Dit artikel bevat affiliate links.

post a comment