10x gezond lunchen in Tilburg

Lunch Tilburg Vegan

Lekker en gezond lunchen in Tilburg? Check deze favoriete hotspots voor een healthy lunch, van poké bowls tot coucous en vegan kunstwerkjes. Want boterhammen met kroket of vette tosti’s zijn wel heel erg 2015. 

EethuisTwintig

Aan de Piushaven in Tilburg vind je EethuisTwintig. Met lekker weer zit je buiten heerlijk langs het water, binnen zit je heel cozy. Op zaterdag en zondag kun je er ook verantwoord ontbijten.

Website: EethuisTwintig
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag geopend vanaf 12:00 uur, z
aterdag en zondag vanaf 10:00  uur geopend.

lunchen-in-tilburg

Waanzinnig

In dit restaurant staan groenten in de hoofdrol. Wat dacht je van kruidige Thaise burgertjes, gemaakt van zoete aardappel en kikkererwten? Of zoete tempeh met gerookte auberginedip op ambachtelijk brood? Bij Waanzinnig koken ze alleen met verse en lokale producten, en dat proef je. Naast de goede kaart is ook de filosofie van het restaurant mooi; in de bediening werken mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Website: Restaurant Waanzinnig
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 11:00 uur.

lunchen-in-tilburg

WAARanders

Één van die fijne verborgen plekjes midden in de Tilburgse binnenstad is WAARanders, op de eerste verdieping in de winkel van WAAR. Hier serveren ze lunchgerechten gemaakt van biologische producten die zijn afgekeurd voor de supermarkt, zoals een kromme komkommer. Dit maakt het zeker niet minder lekker. Ook leuk: hun verse sapjes en smoothies zijn heel prima geprijsd.

Website: WAARanders
Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11:00 tot 18:00 uur, zaterdag en zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

lunchen-in-tilburg

Poké and More

Poké bowls, dat heeft geen uitleg meer nodig. Het ultieme comfort food stel je zelf samen bij Poké and More, waarbij je ruime keuze hebt aan ingrediënten en toppings. Daarnaast kun je hier ook je eigen yoghurt bowl samenstellen.

Website: Poké and More
Openingstijden: maandag en zondag geopend van 12:00 tot 21:00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 21:00 uur.

lunchen-in-tilburg

Eetwinkel BLYF

BLYF noemt zichzelf de eerste echte eetwinkel van Tilburg. Hierbinnen geniet je van koffie en verse broodjes, en snuffel je rond tussen al het lekkers dat ze verkopen om mee te nemen. Hier vind je van alles; van zelfgemaakte maaltijden tot bijzondere lekkernijen en drankjes die je in een gewone supermarkt niet tegenkomt.

Website: BLYF
Openingstijden: maandag geopend van 12:00 tot 19:00 uur, dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10:00 tot 19:00 uur en zondag van 10:00 tot 18:00 uur

lunchen-in-tilburg

Mr.Morris

Mr. Morris: de ultieme gezonde lunchplek waar elke foodie aan zijn of haar trekken komt! De lunchroom serveert ontbijt en lunch, hebben een hele uitgebreide juicekaart en hun producten zijn veelal fairtrade en biologisch.

Website: Mr. Morris
Openingstijden: maandag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 17:30 uur.

lunchen-in-tilburg

Bakkerij van planten

Officieel geen echte lunchplek, maar taart als lunch is zo nu en dan niet heel erg, toch? Vooral niet als het deze prachtige creaties van de volledige vegan Bakkerij van planten zijn. Heel verantwoord taartjes eten dus! De bakkerij zit in Velerlei, een verzamelplek midden in het centrum van Tilburg, waar nog meer andere leuke shopjes zitten. Chai taart met caramel en vijgen of blueberry no-cheesecake, het klinkt allemaal even goed.

Website: Bakkerij van planten
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag geopend van 9:00 tot 18:00 uur, zaterdag geopend van 10:00tot 17:00 uur.

lunchen-in-tilburg

De CousCousbar

In hetzelfde pand als Bakkerij van planten zit ook de CousCousbar, de allereerste van heel Nederland zelfs. Hier stel je zelf je couscous maaltijd samen of bestel je een van de vier specialiteiten. Zoetekauwen kunnen hier ook genieten van allerlei lekkere Marokkaanse zoetigheden.

Website: De CousCousbar
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12:00 tot 18:00 uur.

lunchen-in-tilburg

De Groene Chef

In Bank15, aan de Spoorlaan, vind je De Groene Chef. De eigenaresse is een kei in het veganisen van gerechten. Yes, alles is vegan bij De Groene Chef! Zoals de Sloppy Oyster, een Italiaanse bol met barbecue pulled oesterzwammen, of de Loaded Tortilla Bowl (favoriet!) Naast dat alles ontzettend lekker is, ziet het er ook super mooi uit.

Website: De Groene Chef
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag geopend van 12:00 tot 20:30 uur.

lunchen-in-tilburg

Foodbar Sorry not Sorry

Foodbar Sorry not Sorry zit net wat buiten het centrum, maar dat mag geen excuus zijn om hier niet langs te gaan. De foodbar is een walhalla voor iedereen die van gezonde lunches en maaltijden houdt. Daarna nog ruimte over? Een stap verder zit ijssalon Escobar waar ze ijssoorten scheppen die je niet voor mogelijk houdt, zoals Sweet Potato. En veel smaken zijn ook nog vegan!

Website: Foodbar Sorry not Sorry
Openingstijden: dinsdag en woensdag geopend van 14:00 tot 21:00 uur. Woensdag tot en met zaterdag geopend van 11:00 tot 21:00 uur.

Lunchen in Tilburg


Na de lunch een kopje koffie drinken in Tilburg? Lees dan hier onze goede plekken voor een bakje koffie in Tilburg.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *