Top
  >  Europa   >  Binnenkort open: luxe hotel Lutetia in Parijs
hotel-lutetia-parijs

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Parijs, iedereen heeft wel liefde voor deze prachtige stad. Naast dat Parijs mooi is, heeft elk straatje en gebouw wel een bijzonder historisch verhaal en misschien maakt dat Parijs ook wel specialer. Zo hebben ook veel hotels een achtergrond. Een voorbeeld daarvan is Hotel Lutetia, een prachtig hotel met een historische achtergrond die binnenkort de deuren opent. Lees verder om meer te weten te komen over dit bijzondere hotel.

Geschiedenis Hotel Lutetia

In 1910 werd Hotel Lutetia geopend op initiatief van het warenhuis Le Bon Marché, de LVMH groep, het was bedoeld voor hun belangrijke klanten. De architecten van het hotel gaven de beeldhouders Léon Binet en later, Paul Belmondo de opdracht om het hotel in Jugendstil te versieren. Dat betekende dus, bijvoorbeeld, muren met indrukwekkende bloemendecoraties.  Het hotel was super populair onder bekende kunstenaars, schrijvers en filosofen. Helaas werd het hotel in de Tweede Wereldoorlog in beslag genomen door de bezetters. Het hotel werd gebruikt om officieren te huisvesten en te entertainen. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, werd het hotel gebruikt om mensen weer te herenigen met familie en geliefden.

Hotel Lutetia Parijs Frankrijk

Een van de oude hotelkamers van Hotel Lutetia

Renovatie van Hotel Lutetia

Omdat Hotel Lutetia een rijke historie en veel aanzien kent, is er besloten het hotel een nieuw leven in te blazen en te renoveren. In 2010 werd hotel Lutetia gekocht door The Set Hotels, die onder andere het Amsterdamse Conservatorium hotel en het Londense hotel Cafe Royal in hun portfolio hebben. Het hotel renoveren kostte veel werk en heeft ruim 3 jaar geduurd. Dit komt met name, omdat er veel historische elementen aanwezig bleken te zijn, die de huidige eigenaren wilde laten renoveren om ze opnieuw zichtbaar te laten zijn voor het publiek.

Luxe overnachting

De heropening van Hotel Lutetia gaat plaatsvinden in maart 2018. Dit historische hotel is zeker de moeite waard om te boeken voor jouw tripje naar Parijs. Naast dat het verhaal van het hotel indrukwekkend is, is het hotel ook nog eens prachtig. Dit hotel zit vol met kunst en geschiedenis, maar kent een vernieuwend karakter door het contemporary design, door het werk van architect Jean-Michel Wilmotte. Wie de twee andere hotels van The Set Hotels kent, moet zich zeker ook verheugen op de komst van dit pareltje!

Hotel Lutetia Parijs Frankrijk

Hotel kamer Lutetia

Naast de luxe hotel kamers en suites, kun je in het hotel genieten in het wellness centrum, Akasha Holistic Wellbeing Centre, en de gastronomie.
Een overnachting in dit luxe hotel is zeker een aanrader, boek snel om een van de eerste gasten te zijn.
nieuwsbrief aanmelding

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment