Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Kerstsferen tijdens de winterse maanden in Parijs en haar regio: top 10 must do’s
Parijs-kerst-tips

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

In zo’n 3 uur brengt de Thalys je vanaf Nederlandse bodem naar het prachtige, sfeervolle Parijs. We kennen de stad als een romantische stad, maar voeg daar gerust het woord magisch aan toe tijdens deze winterse maanden, want het is kerst in Parijs! Een goede reden voor een artikel met de 10 must-do’s tijdens een winters bezoek aan Parijs en haar regio voor jong en oud!
Parijs staat al bekend als dé lichtstad van Europa, maar wat als ik je vertel dat ze zichzelf weten te overtreffen tijdens deze wintermaanden?! Prachtig versierde straten en kerstetalages van warenhuizen, schaatsen op 210 meter hoogte, een lichtshow en nog veel meer…

Kerst in Parijs kerstmarkten

Foto credits: Stephan A. Photography

Winkelen in Parijs

Kerstetalages van de warenhuizen

Sla in ieder geval de warenhuizen aan Boulevard Haussmann niet over tijdens je winterse bezoek aan Parijs. Ieder jaar weten de warenhuizen ons weer te verrassen. Van draaiorgels, reuzenrad, achtbaan of een levensgrote kermis zoals bij Galeries Lafayette. Niets is te gek! Het is tenslotte kerst…

Kerstmarkten in Parijs en haar regio

In en rondom de stad kun je diverse kerstmarkten bezoeken. Bij de Grande Arche, in de wijk La Défense, staan ruim 250 houten chalets. Deze kerstmarkt is te bezoeken tot en met 28 december.
De kerstmarkt bij de Notre-Dame is van 15 tot en met 24 december te bezoeken. Er staan ruim 40 kraampjes van diverse mode- en accessoire ontwerpers.
Op de Champs de Mars vindt de kerstmarkt plaats van 21 december tot en met 8 januari.
Tot slot kun je vanaf 16 december in Provins de middeleeuwse kerstmarkt bezoeken met onder andere ambachtslieden, verhalen over de legendes en een levendige kerststal.

Kerst in Parijs kerstmarkten

Foto credits: Federico Pestellini/Panoramic

Winterse sporten in Parijs en haar regio

Op wintersport in Parijs

Nou ja, niet helemaal, maar soort van. Van 25 december tot en met 5 januari wordt het stadion, Stade Charléty, omgetoverd tot wintersportbestemming. Denk aan sleepistes, schaatsbaan, sneeuwtuin en trampolines.  

Schaatsen op de top

Iets wat ik nog niet eerder heb horen zeggen: schaatsen op 210 meter hoogte met uitzicht over de hele stad. Het kan! Vanaf 14 februari tot en met 6 maart op het terras van het Observatoire Panoramique op de Tour Montparnasse wordt een schaatsbaan gemaakt.

Parijs voor jong & oud

Kerst in dierentuin Parc Zoologique de Paris

Parc Zoologique de Paris telt maar liefst 2000 dieren die zijn onder gebracht in 5 zones. Iedere zone komt zoveel mogelijk overeen met de natuurlijke habitat van deze wilde dieren.
Van 23 december tot en met 7 januari is de dierentuin omgetoverd tot kerst paradijs. De Kerstman loopt rond voor vermaak, er zijn diverse activiteiten voor de bezoekers, maar ook voor de dieren is het feest! Tijdens Noël des animaux, kerst voor de dieren, krijgen de dieren cadeautjes in de vorm van zoete en hartige lekkere snacks.

Reuzenrad

Op Place de la Concorde staat een gigantisch reuzenrad met een hoogte van 70 meter. Gegarandeerd een uniek uitzicht over de prachtig versierde stad.

Sterrenregen in Grévin

Het Madame Tussauds van Parijs: Musée Grévin schittert van 23 december tot en met 7 januari in 1000 lichtjes. Ruim 200 bekende personen worden in de vorm van wassenbeelden gepresenteerd. Naast Katy Perry en Leonardo DiCaprio staat de Kerstman er natuurlijk ook gewoon tussen.

Kerst in Parijs kerstmarkten

Foto credits: Bruno Delamain

Kerstactiviteiten rondom Parijs

Magische kerst in Disneyland Parijs

Als je toch in Parijs bent, is een uitstapje naar Disneyland Parijs zo gemaakt. En zeg nou eerlijk: dit is niet alleen leuk voor kleintjes!
Geweldige kerstversiering, natuurlijk de bekende parade met Kerstman, Disneyfiguren en de sneeuwkoningin.

Kerst op een kasteel

Vanaf Parijs kun je gemakkelijk afreizen naar Vaux-le-Vicomte, Kasteel van Versailles, château de Breteuil of château de Fontainebleau. Sprookjesachtiger dan dit wordt het geloof ik niet meer… De kastelen zijn prachtig versierd en er vinden diverse activiteiten plaats zoals zangkoren, ritjes in een koets, rondleidingen, toneelspel en dans.

Lichtshow in Enghien-les-Bains

In Enghien-les-Bains kun je van 8 december tot en met 7 januari de lichtprojecties op de monumenten bewonderen. Vanaf 22 december is er tevens een kerstdorp met schaatsbaan, sleepiste en berghut.

Kerst in Parijs kerstmarkten

Foto credits: CRT IDF/Gelot

En dit is nog niet eens alles! Dit was slechts mijn top 10 lijstje activiteiten in Parijs en haar regio. Wil je meer lezen, bezoek dan de website van het Frans Bureau voor Toerisme.


Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Frans Bureau voor Toerisme. Travel Rumors kiest alleen samenwerkingen uit, wanneer wij daadwerkelijk achter het product, de dienst of het bedrijf staan. Het moet volledig bij ons passen en zijn daarom erg blij met dit soort samenwerkingen, omdat wij deze verhalen graag met jullie delen!


 

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment