3x Aziatisch Restaurant in Utrecht

Aziatisch Restaurant in Utrecht

Van sushi en noedels tot curry: als er iets is waar ik gek op ben, is het de Aziatische keuken. Gelukkig zijn er in Utrecht genoeg Aziatische restaurants te vinden waar ik dan ook graag kom. Ook zo gek op Oosters eten? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan één van deze restaurants…

Tiger Mama

Gek op sushi en dim sum? Dan moet je hier zijn! Tiger Mama opende haar deuren afgelopen maart aan de Voorstraat: één van de gezelligste straten in het hart van de Domstad. Behalve eten van de kaart bestellen, biedt Tiger Mama ook een 10-gangen menu waarbij je voor een vaste prijs van 27,50 euro tien verschillende kleine gangen krijgt voorgeschoteld. Op het menu staan onder andere rijstpapierloempiaatjes, California rolls én twee overheerlijke, verrassende toetjes…

Contact Tiger Mama
Voorstraat 90
3512 AT Utrecht
Telefoon: 030-2315515
Email: info@tigermama.nl
Website Tiger Mama
Aziatisch Restaurant in Utrecht

Toko Mitra

Ik kom al zolang ik me kan herinneren regelmatig bij Toko Mitra over de vloer. Dit eenvoudig ingerichte restaurant is al sinds het eind van de jaren ’80 een begrip in Utrecht, en wie hier weleens heeft gegeten, snapt wel waarom. Mijn favorieten? Dat zijn ongetwijfeld Mitra’s soto ayam (Indische kippensoep) en de nasi rames die wordt geserveerd met rendang, sambal goreng boontjes en sayur lodeh (oftewel: pittig rundvlees, sperzieboontjes op z’n Indisch en een groentegerecht met onder andere kool, sperzieboontjes en wortel in kokosmelk). Heb je niet zo’n honger? Kies dan voor een van de Indische snacks op de kaart, zoals bijvoorbeeld een Indisch pasteitje, een risolles of een lemper. Bestel bij je eten ook gelijk een tjendol: een koud, zoet drankje gemaakt van kokosmelk en Javaanse suiker, met jelly sliertjes en stukjes nangka (Jackfruit).

Contact Toko Mitra
Lange Viestraat 2
3511 BK Utrecht
030-2318603
Website Toko Mitra

Saigon

Een ander restaurant op de Voorstraat waar ik graag kom, is Saigon. Bij dit Vietnamese restaurant vind je onder andere verschillende wokgerechten, en natuurlijk ook de bekende loempia’s van rijstpapier en phở: de heldere noedelsoep die onder de meeste Vietnamezen ontzettend geliefd is. Kies je bij Saigon voor de rijstpapierloempia’s, dan krijg je kleine schaaltjes met vers bereid vlees, vis of groente naar keuze en losse rijstpapiervellen en water, zodat je je eigen loempia’s in elkaar kunt draaien. Niet zo’n zin in gehannes met de kwetsbare velletjes? Ga dan voor een kom phở, eventueel voorafgegaan door de Saigon platter – een voorgerecht waarbij je een mix van verschillende hapjes krijgt.

Contact Saigon
Voorstraat 68
3512 AS Utrecht
030-2304983
Email: info@restaurantsaigon.nl
Website: Saigon

Aziatisch Restaurant in Utrecht

Houd jij ook zoveel van Aziatisch eten als ik? Dan ben ik benieuwd wat je van mijn tips vindt. Ken je zelf ook restaurants waar ze lekker Aziatisch eten serveren? Laat het me dan weten in een comment!

Psst. Do(n’t) tell!

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *