Top
  >  Europa   >  Ervaar de hipste wijken van Parijs
Canal-Saint-Martin

Laatst bijgewerkt op augustus 18, 2020

Parijs is prachtig! Iedereen kent de bekende toeristenpunten die je eigenlijk niet mag missen, zoals de Eiffeltoren en Arc de Triomphe. En de lieflijke wijkjes zoals Montmatre en Le Marais. Maar het échte Parijse gevoel ervaar je langs de oevers van Canal Saint-Martin en het Bassin de la Vilette in het tiende en negentiende arrondissement. Overdag relaxen de Parijzenaren langs de waterkant, ’s avonds zie je veel studenten rode wijn drinken langs de kade en de ouderen spelen petanque op een van de vele velden. Zonder al teveel toeristen om je heen. Waar vind je dat nog in Parijs? Zelfs de Franse populaire kranten berichten over de bruisende wijk en fijne sfeer.
Pittoresk Canal Sint-Martin
Canal Saint-Martin vormt de verbinding tussen het Bassin de la Villette en de Seine ter hoogte van de Bastille en loopt door vier arrondissementen, ten oosten van het centrum. Het kanaal is aangelegd in opdracht van Napoleon om de stad van drinkwater te voorzien. Tot de 19e eeuw was het kanaal een belangrijke waterweg. Daarna is het in de vergetelheid geraakt, tot ongeveer tien jaar geleden. Het kanaal is uitgediept en schoongemaakt, oude loodsen zijn opgeknapt, groen werd aangelegd en de wijk bruist weer. Het vormt dankzij het vele groen en de wandelpaden een romantisch stukje Parijs.
Hotspots
Rondom Bassin de la Villette vind je toffe hotspots. Lunch bij 25 Degrés Est aan het begin van Bassin de la Villette en geniet van de zon. Dineer bij Hotel du Nord. Het is, niet zoals de naam doet vermoeden, een hotel maar een restaurant dat al eeuwen bestaat en populair is onder de Parijzenaren.

Hôtel du Nord

Hôtel du Nord

Sluit de avond af bij Paname Brewing Company, dat gevestigd is in een van de oude loodsen waar ze eigen gebrouwen bier tappen met uitzicht op het bassin.

Paname Brewing Company

Paname Brewing Company

Ontdekken
Een leuke manier om de wijk te ontdekken is op de fiets. Langs de oevers zijn fietspaden aangelegd waar je veilig kunt fietsen. Huur een fiets bij Republique waar het kanaal begint en geniet van de omgeving.
Heb je meer tijd? Wandel dan langs de oevers en steek ook de zijstraten in waar diverse boetiekjes te vinden zijn. Want een van de beste manieren om een stad of wijk te ontdekken, blijft door gewoon rond te dwalen. Pak de metro naar metrostation Jaurès of Stalingrad en wandel richting het zuiden van de stad. Of pak de metro naar Bastille en wandel noordwaarts waarbij je eindigt bij het bassin.
Net nabij Bastille ligt een van de allerleukste straten van Parijs: de Rue Crémieux! De huizen in de straat hebben allerlei vrolijke kleuren en je waant je in een andere wereld. Perfect voor vrolijke foto’s.

Rue Crémieux, Parijs

Rue Crémieux, is het geen plaatje?

Heb jij al eens langs de oevers gelopen van Canal Saint-Martin?

Psst. Do(n’t) tell!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment