Top
  >  Wintersport   >  3x de moeilijkste afdalingen ter wereld
moeilijkste-afdalingen-japan

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Ben je een durfal en hou je wel van een uitdaging? Dan zijn deze afdalingen wellicht iets voor jou! Van een zwarte piste op 2002 meter hoogte tot skiën op een krater: dit zijn drie van de moeilijkste afdalingen ter wereld. 

Pistu du Sommet, in Zwitserland

Bij deze zwarte piste start je op 2002 meter hoogte. Vanaf de top heb je uitzicht over het hele Freiburgerland, met het Berner hoggebergte en de Jura, en ook kun je de Savoyen zien. De piste is uitsluitend geschikt voor ervaren skiërs; je begint met een zeer steile, hobbelige passage, waarna je overgaat in een brede sneeuwboulevard waarover je omlaag slalomt.
moeilijkste-afdalingen-wereld

De krater van vulkaan Mt Yotei, in Japan

Skiën in de krater van de actieve vulkaan Mt Yotei (Niseko) is erg populair. De krater is zo’n 400 meter hoog en vanaf de top heb je panoramisch uitzicht. Wel moeten de weersomstandigheden ideaal zijn om hier te kunnen skiën, aangezien zicht, wind en lawinecondities factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat de vulkaan niet te overwinnen valt.
moeilijkste-afdalingen-wereld

Le tunnel, in de Franse Bergen

Wanneer je de donkere tunnel ingaat, kun je niet meer terug. Je bevindt je op 3330 meter hoogte. De piste is ontzettend stijl; het is dan ook een ongeprepareerde piste van het hoogste niveau. Het is zelfs voor de ervaren skiër even slikken, maar de piste vlakt na 500 meter af. Dit is er één voor de échte durfallen!


Meer inspiratie opdoen voor een volgende wintersportbestemming? Lees dan hier over snowboarden in Oostenrijk.

post a comment