Top
  >  Azië   >  Rondreis door de backwaters in Kerala
Kerala1

Laatst bijgewerkt op januari 29, 2021

Kleine waterstraatjes leiden langs kleurrijke dorpjes verscholen in een groene jungle. Indiase vrouwen zitten met grote manden vol kleding langs de waterkant. Ze schrobben en slaan het vuil uit hun dagelijkse was. Kinderen zwemmen als dolfijnen om de kano heen en steken enthousiast hun hand uit voor een high five. Allemaal onder het toeziend oog van de vissers die vanaf de oever hun maaltijd bij elkaar vangen. Het leven in de backwaters van Kerala is simpel, rustgevend en gelukzalig.

Rondreis India

Een bezoek aan deze prachtige backwaters van Kerala mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je rondreis door India. Dit netwerk aan ontelbare meren, rivieren en delta’s voorzien de dorpjes en landbouw in Kerala van water. Het leven langs de backwaters is een groot contrast met de drukke steden van India. Geen toeterende auto’s, schreeuwende mensen en gasdampen, maar kwakende kikkers, fluitende vogels en frisse lucht. De stilte in dit deel van India is heerlijk en geeft je de mogelijkheid om de omgeving rustig in je op te nemen.

Kerala India

Het leven in de backwaters

Met een houseboat door de backwaters

Je hebt de mogelijkheid om de backwaters via een houseboat of kano te verkennen. Wanneer je voor een houseboat kiest, overnacht je op de boot en is eten en drinken inbegrepen. Een soort all-inclusive vakantie in India, want de houseboats zijn prachtig en echt een cadeautje voor jezelf om op te overnachten. Let wel op, want de prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Wanneer je vooraf boekt is de kans namelijk groot dat je een privé boot krijgt toegewezen: heerlijk luxe, maar ook duur. Wil je het liever goedkoop houden? Dan raad ik je aan om niets vooraf te boeken, maar ter plekke vriendjes te maken met andere toeristen. Loop bij aankomst in Alleppey naar de waterkant waar alle boten liggen aangemeerd en vraag of er anderen geïnteresseerd zijn om een boot te delen. Zo deel je de kosten en ga je gezellig samen op reis.

Per kano door de backwaters

Een andere mogelijkheid is een dagtocht met een kano. Het voordeel van een kano is dat je dieper de backwaters in gaat. De grote boten kunnen helaas alleen op de bredere rivieren en meren varen. Met een kano ga je via een labyrint van kleine waterstraatjes nog dieper de dorpjes in. De tocht duurt een hele dag, dus bereid je goed voor met voldoende waterflessen, zonnebrand, zonnebril en natuurlijk je camera. Je betaalt zo’n 1100 RS (ca. € 14,5). Dit is inclusief ontbijt en lunch bij een lokale familie, entree voor de veerboot en de kanotocht. Als je geluk hebt, krijg je er een vrolijke roeier bij die Indiase liedjes neuriet.

Kerala India

Met de boot door de backwaters

Ben je van plan zo’n tocht door de backwaters te maken? Dan kun je in Kerala opstappen bij Trivandrum, Kollam, Alleppey, Kottayam, Kumarakom en Ernakulam.

Psst. Do(n’t) tell!


Dit artikel is geschreven door Nanda
Geboren in Amsterdam met een grote liefde voor avontuur en de wereld ontdekken. Ik combineer mijn passies voor reizen, fotografie en storytelling. De afgelopen jaren heb ik een paspoort vol gestempeld, veel reiservaring opgedaan en veel aan soul searching gedaan. Volg mijn avonturen, reisfotografie, mijn persoonlijke verhalen en alle dromen, inzichten en levenslessen van de mensen die ik ontmoet tijdens mijn reizen via Travellers soul stories of Instagram.


Een bezoek aan deze prachtige backwaters van Kerala mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je reis door India. Dit netwerk aan ontelbare meren, rivieren en delta’s voorzien de dorpjes en landbouw in Kerala van water.

post a comment