Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Waarom jij deze maand naar Arnhem moet gaan!
arnhem-travel-rumors

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Met een historisch verleden, indrukwekkende gebouwen en fijne winkelstraten is de cultuurrijke stad Arnhem heel fijn om doorheen te slenteren.  Dit vond Time to Momo ook, en daarom is Arnhem de stad van de maand juni geworden! En dat vinden wij helemaal niet zo raar. Wil je weten waarom? Scroll dan naar beneden!

1. Het contrast van stad en natuur

Nergens in Nederland vind je het grote contrast van stad en natuur als in Arnhem. Deze stad staat niet voor niets bekend als parel in het groen en op loopafstand van het centrum loop je al de mooie natuur in. In het centrum zijn er genoeg parken te vinden waar je even neer kunt ploffen en kunt genieten van de mooie natuur. Heerlijk ontspannen en dat terwijl je nog steeds in het centrum bent!
En in de maand juni staat natuurlijk alles in de bloei en laat het zonnetje (hopelijk!) zich ook vaker zien. Met de gezelligheid van de winkelstraten en de volle stadsparken kun je dus wel voorstellen hoe leuk Arnhem dan is!
Arnhem-stad-van-de-maand-Travel-Rumors-Lazy-King

2. Mode- en cultuurstad Arnhem

Move over Amsterdam! Deze groene stad is de thuishaven van veel hippe wijken en de beste locatie voor een uitgebreide shopsessie. Met genoeg winkelstraten die niet op twee handen te tellen zijn en een aanbod van de meest exclusieve winkels, is Arnhem een echte paradijs voor modefanaten. Tel daar ook nog de modeacademie en het Modekwartier bij op die gevuld is met conceptstores en je hebt een goed beeld waarom deze stad zo ontzettend leuk is om te bezoeken!
Maar ook op cultureel gebied valt er genoeg te beleven in Arnhem. Zo zijn er regelmatig exclusieve exposities in Museum Arnhem te vinden en vind je door de stad heen ook indrukwekkende kunstwerken.
Arnhem-stad-van-de-maand-Mode-Kwartier

3. Veel festivals

Voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, heeft Arnhem nog wat leuks te bieden in juni! Zo is er in het Modekwartier het ‘Fashion en Design Festival’: een stadsfestival met exposities, modeshows en voorstellingen. Ook is er nu in Museum Arnhem een expositie gemaakt door internationale mode ontwerpers die een tegengeluid willen geven aan het ideale modebeeld van deze tijd. Zeker een must go!
Maar ook foodies komen aan hun trekken met ‘Arnhem Proeft’ waarbij keukens uit de Arnhemse horeca hun specialiteiten presenteren in het Muispark. Geniet je aan de mooie Rijn van ‘Cirque de la Liberté’, een circustheatershow met adembenemende optredens en is er op de Ronde Weide ‘Park Open’ waar je gratis optredens kunt bijwonen van verschillende artiesten.
Arnhem-stad-van-de-maand-Travel-Rumors-Boekhandel-Hijman
Omdat Arnhem de stad van de maand is geworden bij Time to Momo, is de route van Arnhem de hele maand gratis te downloaden! Liever een boekje die je kunt vasthouden? In de boekhandel vind je de miniguide! Maak er vandaag dus nog gebruik van en leer deze toffe stad eens goed kennen. Wij zijn fan!
Fotografie: Time to Momo


Zin in nog een stedentrip?

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment