Top
  >  Centraal-Amerika   >  Ontdek Salt Lake City: de leukste bezienswaardigheden
salt-lake-city-bezienswaardigheden-Credit-Istock-Foto-Voyage2

Salt Lake City is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Utah en biedt toeristen de perfecte combinatie tussen natuur en cultuur. Dit komt door de centrale liggen van de stad tussen mooie, imposante nationale parken. Dit maakt dan ook dat de stad omringd wordt door een prachtig decor aan berglandschap, het Wasatch-gebergte. Of je er nou voor kiest om een dagje te gaan winkelen, een nationaal park te bezoeken, de bergen in te duiken of een museum te bezoeken; vervelen doe je je in Salt Lake City niet. Ontdek de culturele highlights van deze bruisende stad!

Alles in 1

De stad biedt werkelijk waar 1001 uiteenlopende activiteiten om te doen. Of je nou kiest voor een dagje natuur of cultuur; er is voor ieder wat wils. Verblijf je er een aantal dagen en kun je niet kiezen? Dan is de Salt Lake Connect Pass iets voor jou. De pas geeft je toegang tot ruim 16 verschillende activiteiten.

Je kunt kiezen voor een eendaagse pas tot een meerdaagse pas. Een eendaagse kaart is verkrijgbaar vanaf $30 per persoon.

Temple Square

Dit plein, beheerd door de mormoonse kerk, heeft een omvang van 40.000m2. Op het plein vind je gigantische, indrukwekkende gebouwen zoals de Salt Lake Temple, Salt Lake Assembly Hall en het auditorium Salt Lake Tabernacle.

In de 19e eeuw werden de eerste aanhangers van de kerk verdreven uit de oostkust richting Utah. Ze gingen opzoek naar een beter leven met religieuze vrijheid. Een van de pioniers kreeg een visioen dat dit ‘de plek’ zou zijn. Vanaf dat moment was Salt Lake City geboren. Het zal je dan ook niet verbazen dat de mormonen vandaag de dag een grote, belangrijke rol in de stad hebben.

salt-lake-city-bezienswaardigheden-Temple-Square-Credit-Visit-Utah

Temple Square, Fotocredit: Visit Salt Lake.

Daughters of Utah Pioneers Museum

Nadat de eerste Amerikaanse pioniers zich gevestigd hadden in de stad, volgden bekeerlingen vanuit Europa. Een zware tocht, die veel levens heeft geëist. Vandaag de dag worden deze levens nog steeds geëerd.

In het Daughters of Utah Pioneers Museum kun je veel voorwerpen zoals handkarren bewonderen die uit de tijd van de eerste migratiestromen stammen. Leuk feitje: dit museum staat bekend om het museum met de meeste voorwerpen over één onderwerp ter wereld.

salt-lake-city-bezienswaardigheden-Pioneer-Memorial-Museum-Credit-Visit-Utah-Matt-Morgan

Pioneer Memorial Museum, Fotocredit: Visit Utah Matt Morgan.

Church History Museum

Een absolute must visit wanneer je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen van de Laatste Dagen op een hedendaagse manier. Vroeger werd deze kerk de mormoonse kerk genoemd. Zo kun je er een uitgebreide collectie aan kunst, voorwerpen en foto’s bewonderen maar ook meubels en kleding die met elkaar het verhaal vertellen van de geschiedenis van de kerk.

Op diverse plekken in het centrum ontdek je verschillende gebouwen die belangrijk zijn voor de mormonen, waaronder de gigantische kerk The Temple, gelegen op Temple Square.

salt-lake-city-bezienswaardigheden-Church-History-Museum-Credit-Istock-SpVVK

Church History Museum, Fotocredit: Istock.

The Leonardo

The Leonardo is een museum in hartje Salt Lake City, ontstaan om Leonardo da Vinci’s gedachtegang te eren. Er naar strevend bezoekers zich te laten verwonderen door al het moois dat de wereld te bieden heeft. Een museum waarin wetenschap, technologie en kunst samensmelten.

Natural History Museum

Met ruim 1.6 miljoen objecten is het Natural History Museum of Utah een van de belangrijkste musea van de staat Utah. Het museum is onderverdeeld in diverse thema’s zoals de studie van fossielen en insecten, plantkunde, oorzaak en verspreiding van mineralen, de oorsprong van de mens, gedrag en cultuur (verleden en heden), en de wetenschap over zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieën. Kortom: een dag vullend en vermakelijk programma!

salt-lake-city-bezienswaardigheden-Natural-History-Museum-of-Utah

Fotocredit: Natural History Museum of Utah.

Red Butte Garden

Sinds 1961 is het Red Butte Garden een erkende botanische tuin van de staat Utah. De botanische tuin diende als doel kennis te vergaren over planten en het aanpassingsvermogen van de planten aan de omstandigheden in Utah. Vandaag de dag telt de botanische tuin 8 kilometer aan wandelpaden en diverse tentoonstellingstuinen. Gedurende het jaar worden er leuke activiteiten en events georganiseerd zoals concerten. Check voor vertrek dus zeker de evenementenkalender om te zien wat er georganiseerd wordt.

salt-lake-city-bezienswaardigheden-Red-Butte-Garden-Credit-Visit-Salt-Lake-Austen-Diamond-Photography

Red Butte Garden, Fotocredit: Visit Salt Lake Austen Diamond Photography.

Liberty Park

Dol op groen? Dan is Liberty Park een must visit! Met een dierentuin, tennisbanen, jeu-de-boulesbanen, openluchtzwembad en speeltuinen is dit niet voor niets het grootste openbare park van Salt Lake City.

salt-lake-city-bezienswaardigheden-Liberty-Park-Credit-Visit-Salt-Lake

Liberty Park, Fotocredit: Visit Salt Lake.

Van en naar Salt Lake City

Vanaf vliegveld Amsterdam Schiphol vlieg je met KLM een directe vlucht van 10 uur naar Salt Lake City International Airport. Vanaf het vliegveld reis je het snelst en het voordeligst met TRAX sneltram naar het centrum van Salt Lake City. Met de TRAX Green Line Route 704 ben je in slechts 20 minuten op bestemming.

Salt-Lake-City-SkyLine-Credit-Istock-Seane-Pavone

Fotocredit: Istock Seane Pavone.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Salt Lake City International Airport. Wil je meer lezen over de stad of wil je nog wat extra inspiratie opdoen ter voorbereiding op je reis? Bezoek dan de website van Visit Salt Lake City.

 

 

post a comment