Top
  >  Fashion & Beauty   >  Ski- en snowboardkleding: zo blijf je warm op de piste
warm-tijdens-skien

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Om comfortabel van de pistes af te komen, mag je het niet te koud maar ook niet te warm hebben. De juiste wintersportkleding is daarom van cruciaal belang. Iedereen heeft een favoriete discipline tijdens wintersportvakanties; freestyle, freeride of de gewone piste, maar uiteindelijk er is maar één manier om je tegen de kou te beschermen: het 3 lagen systeem.

1. Een laag om vocht af te drijven

Thermisch ondergoed vormt de basis van het 3 lagen systeem. Een thermisch onder shirt komt rechtstreeks in contact met de huid en zorgt ervoor dat het zweet wordt afgevoerd. Zo blijft je lichaam droog en krijg je het niet koud. Er wordt als het ware een ‘microklimaat’ rond je lichaam gecreëerd. Veel effectiever dan het zoveelste katoenen T-shirt, die houden namelijk het vocht vast.

2. Een isolerende laag

De tweede of isolerende tussenlaag bestaat uit watten, dons, wol of fleece. Je kunt een ski trui of een vest kiezen als tweede laag. Het heeft een isolerende werking en zorgt ervoor dat er een laag warme lucht rond het lichaam ontstaat. Op die manier ben je optimaal beschermd tegen de kou. Door in de dikte van deze isolerende laag te variëren, speel je perfect in op de buitentemperatuur.

3. Een laag die je tegen weer en wind beschermt

Tot slot is er nog de derde laag, de beschermlaag. Vaak is dit een ski of snowboard jas en het fungeert als een soort schild. Dit schild beschermt je tegen sneeuw, wind, regen en andere extreme weersomstandigheden. Ski-jassen en skibroeken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. Ze garanderen het ademend vermogen en zijn tegelijk water- en winddicht. Comfort en bewegingsvrijheid zijn hierbij belangrijke aandachtspunten zodat jij je kunt focussen op skiën of snowboarden.


Op zoek naar meer tips voor je wintersportvakantie?

Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment