Top
  >  Thema's   >  Sneeuwgebieden met Sneeuwzekerheid
sneeuwzekerheid

Laatst bijgewerkt op juli 23, 2020

Wil je er zeker van zijn dat je met je latten op de piste kunt staan? Wij geven je tips voor gebieden met sneeuwzekerheid. 

Sneeuwzeker Japan

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar in Japan ben je zeker aan het juiste adres voor sneeuwzekerheid. Hier ben je namelijk in de meeste resorts van sneeuw voorzien tussen december en maart. Sommige resorts blijven zelfs open tot mei!

Sneeuwmachines in Tsjechië

De Tsjechische bergen zijn minder hoog gelegen dan de bergen in de Alpen, maar door de Oostelijke ligging zijn een aantal gebieden wel sneeuwzeker. En mocht dit niet het geval zijn, dan hebben ze daar wat op gevonden! Veel skiresorts hebben de afgelopen jaren namelijk geïnvesteerd in sneeuwmachines waardoor pistes toch sneeuwzekerheid bieden.
De hoogstgelegen en de meest sneeuwzekere gebieden zijn:

  •  Špindlerův Mlýn (702m – 1230 m)
  • Ski resort Černá Hora – Pec (530m – 1260m)
  • Harrachov (650m – 1020m)
  • InterSkiregion Fichtelberg – Klínovec (750m – 1244m)

sneeuwzekerheid

Gegarandeerd sneeuw in Zwitserland

In Zwitserland zijn tig gebieden waar sneeuw gegarandeerd is. Bezoek bijvoorbeeld de volgende skigebieden:

Ischgl en Samnaun

In dit skigebied ligt 90% van de pistes boven de 2000 meter. Hierdoor kunnen bijna alle afdalingen van kunstsneeuw worden voorzien met sneeuwkanonnen en- lansen. Skiën kan er van eind november tot begin mei.

Atletsch Arena

75% van de pistes in dit gebied zijn voorzien van sneeuwkanonnen. Hierdoor is het mogelijk om er te skiën van begin december tot eind april.

Arosa Lenzerheide

Dit skigebied is met veel echte sneeuw gezegend, en meer dan de helft van het gebied kan worden voorzien van sneeuw afkomstig van sneeuwkanonnen. Je kunt er skiën van eind oktober tot midden april.
sneeuwzekerheid


Meer inspiratie opdoen voor je wintersportvakantie? Lees dan hier al onze verhalen over wintersport

post a comment