Top
  >  Eten & Drinken   >  Uiteten in Harderwijk: dit zijn de beste restaurants
Weekendje-Harderwijk

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Wat is nou lekkerder dan een gezellige avond met vrienden en familie, in combinatie met overheerlijk eten. Niet veel toch? In Harderwijk kun jij je maag vullen bij top restaurants, waaronder restaurants met Michelinsterren. In combinatie met fijne plekken om te overnachten, is Harderwijk zeker een weekendtip. Ontdek de lekkerste en beste restaurants in Harderwijk.

Restaurant ’t Nonnetje

Dit bijzondere restaurant aan de Vischmarkt heeft maar liefst twee Michelinsterren. Voor een rustig avondje genieten van het overheerlijke eten dat ze hier serveren, ben je absoluut op de juiste plek. Het bijzondere aan dit restaurant, is dat ieder gerecht wat jij voor je neus krijgt geserveerd wordt met een verhaal. Soms een verhaal over de eeuwige zoektocht naar de juiste smaken, soms over zijn liefde voor het leven. De Michelinsterrenkok die in de keuken staat bij restaurant ’t Nonnetje, staat in Portugal bekend als de Nederlander die in het verkeerde land is geboren. Daardoor zijn de inwoners van Harderwijk ook zo dankbaar dat zij kunnen genieten van het heerlijke eten wat hier bereid wordt.

Adres: Vischmarkt 38, Harderwijk
Website: ’t Nonnetje

nonnetje-harderwijk-restaurant

Restaurant Basiliek

Wederom gelegen aan de Vischmarkt, zit dit sfeervolle restaurant dat sinds 2007 in bezit is van één Michelinster. Daarnaast staat Basiliek op de 56e plaats in de Lekker Top-100. Lekker eten kan je hier dus als geen ander. Bij Basiliek wordt ambachtelijk en met liefde gekookt, maar vooral met respect voor de natuur. Een vast menu is hier dus ook niet. Het menu van Basiliek wisselt een aantal keer per jaar, geïnspireerd op alles wat het seizoen op dat moment te bieden heeft. Kom binnen, ontmoet, beleef én geniet, zoals ze dat bij Basiliek zeggen.

Adres: Vischmarkt 57L, Harderwijk
Website: Basiliek

Restaurant Ratatouille

Restaurant Ratatouille staat aan het meest gezellige en culinaire plein van Harderwijk: de Vischmarkt. Ratatouille begon als kleine bistro en is nu volledig uitgebreid met in het pand ernaast een Kooklokaal, culiwinkel en Stadslogement. In het Kooklokaal verzorgen ze walking dinners, kookworkshops en iedere maand zijn er wijnproeverijen. Bij de Culiwinkel vind je een ruime selectie aan verschillende soorten wijn maar ook ingrediënten en culinaire cadeaus. En in het Stadslogement kun je overnachten.

De kruiden en bloemen die gebruikt worden in het restaurant, worden bovenop het dakterras gekweekt. Doordat alles huisgemaakt wordt, kunnen allergenen makkelijk weggelaten worden.

Weekendje-Harderwijk

Restaurant Ratatouille in Harderwijk

De avond begint goed met vers brood en heerlijke amuses. Je hebt keuze uit 3 t/m 6 gangen a la carte of je kunt je laten verrassen met het belevingsmenu. Hierbij zijn de vijf gangen een verrassing. Vergeet ook vooral niet te kiezen voor de bijpassende wijnen. De sommelier weet de wijnen perfect aan te sluiten bij de gerechten. Proef deze culinaire kunstwerken zelf en geniet wat Ratatouille te bieden heeft.

Adres: Vischmarkt 4-6, Harderwijk
Website: Ratatouille

weekendje-harderwijk
weekendje-harderwijk


Weekendje naar Harderwijk?

In dit artikel lees je al onze tips: Weekendje Harderwijk: bezienswaardigheden en restaurant tips.

post a comment