Top
  >  Eten & Drinken   >  5 x Vegetarische en veganistische restaurants in Zwolle
vegetarische-veganistische-restaurants-zwolle-travel-rumors

Laatst bijgewerkt op augustus 27, 2020

Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegetarisch of veganistisch te eten. Maar wanneer je vegetarisch of veganistisch eet, is het vaak moeilijk om goeie restaurantjes te vinden waar je ook nog een aantal verschillende keuzes hebt en niet altijd hoeft te kiezen voor een simpele salade. Zwolle heeft helaas nog geen restaurant waar je volledig vegetarisch kunt eten, maar er zijn wel een aantal plekken die lekkere vegetarische en veganistische gerechten aanbieden. Wij noemen ze voor je!

1. Lots & More

In de Sassenstraat naast de prachtige Sassenpoort zit Lots & More: een klein zaakje waar ze de hele dag door brunch serveren. Ze hebben een menukaart vol lekkere yoghurtjes, smoothies, wafels, havermout en broodjes. Veel gerechten zijn vegetarisch en vaak heb je ook nog de optie om het gerecht veganistisch te bestellen. Doordat je de yoghurt en havermout zelf kunt bestellen, kun je kiezen voor een variant met sojayoghurt of sojamelk. Ook is de high tea en het gebak veganistisch verkrijgbaar. Heb je zin in een heerlijke vegetarische of veganistische brunch? Dan is Lots & More zeker dé plek om naartoe te gaan! Let op want contant betalen is bij Lots & More niet mogelijk.
Adres: Lots & More vind je in de Sasssenstraat, op nummer 49.
Openingstijden: op maandag van 10:30-18:00 uur, op dinsdag-vrijdag van 9:30-18:00 uur, op zaterdag van 9:30-17:00 uur en op zondag zijn ze van 12:00-17:00 uur geopend.
vegetarische-veganistische-restaurants-Zwolle

2. Ingeburgerd

Bij Ingeburgerd ben je aan het juiste adres voor een lekker casual restaurant waar je voor een laag prijsje een goede burger kunt verwachten. Het restaurant biedt genoeg keuzes als je vegetarisch of veganistisch bent doordat alle burgers op de menukaart te vervangen zijn met een vegetarische of veganistische variant. Naast burgers zijn er bijgerechten te krijgen, die goed passen bij je dieet of eetwensen en is er zelfs een vegan coupe sorbet als nagerecht.
Adres: Ingeburgerd zit aan de Nieuwe Markt, nummer 25, en heeft een mooi terras waar je in de zomer lekker in de zon je vegetarische burger kan eten.
Openingstijden: Ingeburgerd is van maandag t/m donderdag van 12:00-22:00 uur geopend. Op vrijdag en zaterdag van 11:00-22:00 uur en op zondag van 12:00-22:00 uur.

3. Anne&Max

Anne&Max zit nog maar kort in Zwolle, maar toch lijkt het alsof ze al veel langer te vinden zijn in de Sassenstraat. Anne&Max geeft je een huiskamer gevoel in de stad waar veel mensen zitten te werken, te lezen of gezellig een kopje koffie zitten te drinken. Op de kaart heb je genoeg keuze als je vegetarisch of veganistisch eet. Een lekkere cappuccino kun je bijvoorbeeld bestellen met sojamelk, je kunt hier lekker veganistisch high tea’en, en in de namiddag zelfs genieten van een vegetarische high wine. Met de lunch kun je kiezen voor een lekkere sandwich, salade, foccacia of een soepje. Bij de namiddag borrel kun je ook de veggie bitterballen proeven waar het restaurant om bekend staat.
Adres: Anne&Max zit aan de Sassenstraat op nummer 39.
Openingstijden: Anne&Max is van maandag t/m zaterdag van 8:00-18:00 uur geopend en op zondag van 9:00-17:30 uur.
vegetarische-veganistische-restaurants-zwollevegetarische-veganistische-restaurants-zwolle

4. Mayur kitchen

Mayur kitchen is een Indiaans restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Indiaanse curry’s. Voor vegetarische mensen biedt Mayur kitchen vier verschillende vegetarische hoofdgerechten. De namen van de gerechten zijn allemaal authentiek Indiaans, dus dat zal je wellicht niet zoveel zeggen, maar gelukkig staat er een duidelijke beschrijving van het gerecht bij. Je hebt de keuze uit vier verschillende Curry’s. Er zijn Curry’s met Indiaanse kaas, verschillende groentes, noten en lichte of juist hele pittige gerechten. Mayur kitchen kun je ook via thuisbezorgd bestellen.
Adres: Mayur kitchen zit aan de Melkmarkt op nummer 42 en is elke dag van 16:00-22:00 uur geopend.

5. De Pizzabakkers

De Pizzabakkers is misschien the new kid on the block, maar moet je zeker reserveren wil je een tafel bemachtigen. De Pizzabakkers is een echt Italiaans pizza restaurant waar de pizza’s in Italiaanse houtoven worden gebakken. Ze hebben verschillende vegetarische antipasti gerechten en salades, maar bij De Pizzabakkers moet je natuurlijk voor de pizza gaan! Gelukkig vind je op de menukaart vijf vegetarische pizza’s en zit er vast wel een pizza naar jouw keus tussen. Let op: bij De pizzabakkers kun je alleen met pin of creditcard betalen.
Adres: De Pizzabakkers zit in de Sassenstraat op nummer 9.
Openingstijden: Het restaurant is iedere dag van 17:00-22:00 uur geopend.
Pizzabakkers-vegetarisch-zwolle


Dorst gekregen van het kijken naar de vegetarische en veganistische restaurants in Zwolle?

Gelukkig kent Zwolle genoeg fijne plekken om na het winkelen neer te ploffen en heerlijke koffie te drinken. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet!

post a comment