Top
  >  Eten & Drinken   >  4x Latijns-Amerikaanse restaurants in Rotterdam
a-la-plancha

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Het tropische gevoel van Latijns-Amerika in Rotterdam. Dat willen we toch allemaal wel? Rotterdam is een stad met een sterk internationaal karakter, zo ook in haar eetcultuur. Je vindt er dan ook allerlei restaurants met de meest internationale keukens. Vandaag tippen we je 4 restaurants met de lekkerste gerechten uit Midden en Zuid-Amerika. Vamos!

Alfredo’s taqueria

Nieuw in Rotterdam! Zoals de naam al zegt focust dit Mexicaanse restaurant zich hoofdzakelijk op taco’s. En hier zijn ze zoals je ze in het echte Mexico ook mag verwachten; zachte maispannenkoekjes met kip, rund, varken of vega. Met nog meer lekkere hapjes van de kaart zoals nacho’s met guacamole en quesadillas en een frisse kokosflan met fruit toe, ga je hier blij en met een niet te zware maag de deur uit.
En laat Alfredo’s nou ook nog eens tof zijn wat locatie betreft; gevestigd in het industriegebouw aan de Goudsesingel, met een interieur met blauwe muur en roze trap en personeel met rood-wit gestreepte schorten straalt het precies die vrolijkheid van Mexico uit. Aanrader is om bij mooi weer te gaan, je zit hier dan namelijk heerlijk in de binnentuin.
Meer info over Alfredo’s Taqueria op Facebook

Alfredo's Taqueria restaurant in Rotterdam

Alfredo’s Taqueria

Ceviche y Maas

Op het hippe Katendrecht, wat op zichzelf al een hotspot is qua eten en cultuur, vind je op het hoekje van het Deliplein Ceviche y Maas. Een Peruaans restaurant met klasse. De tafels zijn mooi gedekt en je kunt jouw avond aftrappen met een lekkere Peruaanse pisco. Je kunt vanuit het restaurant een stukje de keuken in kijken waar het personeel de lekkerste ceviche (een gerecht van rauwe vis gemarineerd in citrussap), quinoa en andere Peruaanse klassiekers voor je klaarmaakt op mooi opgemaakte borden.
Website: Ceviche y Maas

Ceviche y Maas restaurant in Rotterdam

Gezellig gedekte tafels bij Ceviche y Maas

A La Plancha

Hij kwam eerder al voorbij in het artikel over een lekker zomers weekend weg in Rotterdam; het pop-up visrestaurant A La Plancha op het Noordereiland. Buiten het feit dat alles vis is wat er hier van de buitengril komt, zijn veel gerechten geïnspireerd op de Peruaanse keuken. Ook hier vind je dus bijvoorbeeld een lekkere ceviche of een quinoa salade als bijgerecht bij de gamba’s of zeebaars. Op de website kun je kijken of A La Plancha vandaag geopend is of niet. Je zit hier namelijk alleen met mooi weer daar het restaurant in de open lucht is.
Website: A La Plancha

A La Plancha restaurant in Rotterdam

Een tropische avond bij A La Plancha

Supermercado

Voor wie maar niet kan kiezen tussen Mexicaans, Peruaans of Argentijns is er Supermercado; het restaurant op de hoek van de Witte de Withstraat die al deze Latijns-Amerikaanse keukens combineert. De kaart heeft fijne kleine gerechtjes zoals lekkere geroosterde groene pepertjes met zeezout, empanadas en taco’s, maar ook voor de grote vleesliefhebber staan er lekkere sappige Argentijnse steaks op het menu. We raden je aan voor de kleine gerechtjes te gaan zodat je lekker veel kunt proeven.
Website: Supermercado

Supermercado restaurant in Rotterdam

De ceviche van Supermercado

 


Psst. Do(n’t) tell!


 

post a comment