Top
  >  Eten & Drinken   >  3X Strandtenten in Amsterdam
DOK-Amsterdam-2-2

Laatst bijgewerkt op januari 8, 2021

Dat Amsterdam veel te bieden heeft weten we zo langzamerhand wel, maar toch blijft er steeds iets nieuws opduiken in onze bruisende hoofdstad. Wat dacht je van tentjes met een heerlijk tropische vibe? Hierbij een klein lijstje van de meest relaxte strandtenten in Amsterdam. Let’s kickback and relax!

DOK

Een stadsstrand in hartje Amsterdam? Maar natuurlijk! Welkom DOK. Ondanks dat het redelijk centraal ligt, kom je bij DOK echt tot rust. Woel met je voeten lekker door het zand en je hebt meteen het gevoel dat je even de stad uit bent. Zoek je een tent om lekker te borrelen, door te zakken op zwoele zomeravonden of gezellig te chillen in een schommelstoel? In een relaxte beachy setting? Dan is DOK dé plek. En dit allemaal inclusief uitzicht op ’t IJ. What else do you need?
Website: DOK Amsterdam
Openingstijden: donderdag t/m zondag vanaf 11.00 uur

strandtent Amsterdam

DOK Amsterdam

De Tulp

Liever geen zand tussen je tenen maar wel genieten van dat tropische gevoel? Dan is De Tulp aan het Marie Heinekenplein echt iets voor jou. In dit nieuwste pareltje van de Pijp ben je aan het juiste adres om jouw tropische cravings te stillen. En dit ligt niet alleen aan de lekkere Rendang kroketjes of de frisse watermeloen sapjes, maar ook aan alle jungle elementen om je heen. Van palmbomen en kleurrijke lichtjes tot mooie oude luiken uit Azië. De buitenkant lijkt wel op een paradijsvogel, dus bang om er voorbij te lopen hoef je echt niet te zijn.
Website: De Tulp
Openingstijden: dinsdag t/m donderdag en zondag van 13.00 – 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 13.00 – 03.00 uur

strandtenten in Amsterdam

De Tulp©

De Ceuvel

Een jong creatief kantorenpark bestaand uit afgeschreven woonboten: dat is De Ceuvel in een notendop. Het park is ontworpen door het onconventionele Studio Valkenier en biedt mensen een plek om te doen waar ze goed in zijn. Met als resultaat: ruilhandel. Zo worden bijvoorbeeld handgemaakte meubels geruild tegen een custom website. Want: ‘waarom moeilijk doen als het samen kan’.
Waar mensen werken, moet natuurlijk gegeten worden. En zo is café De Ceuvel ontstaan.  De Ceuvel is, waar mogelijk, sociaal en ecologisch verantwoord. Met een eigen kruidentuin en homemade frisdranken. Ok, het is een stukje omfietsen, maar zeker de moeite waard. Neem na de fietstocht gezellig plaats op de veranda, chill in een hangmat, plons in het water of dobber rond in de banden. Het is echt één van de leukste buitencafés van Amsterdam.
Website: De Ceuvel
Openingstijden: zondag t/m donderdag van 11.00 – 00.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.00 – 02.00 uur

strandtenten in Amsterdam

De Ceuvel©

Heb jij een bezoek gebracht aan één van deze tropische tentjes? Dan zijn we heel benieuwd naar jouw ervaring! Laat je even een reactie achter?


Psst. Do(n’t) tell!


>> Nog meer ontdekken in onze hoofdstad? Bekijk al onze tips voor een bezoek aan Amsterdam. <<


 

post a comment