5x bijzondere restaurants in Nederland

bijzondere-restaurants-nederland-

Uiteten gaan in een restaurant waar je nog nooit bent geweest is natuurlijk altijd leuk om te doen. Misschien is het niks, maar grote kans dat je een nieuwe favoriet hebt ontdekt. Maar wat maakt een restaurant nou bijzonder? Voor ons is dat een unieke locatie, het concept of de kaart. Zin om een keer “bijzonder” uit eten te gaan? Lees dan snel verder voor deze 5 restaurants waar je bijzonder kunt dineren. 

CuliAir: een etentje voor mensen zonder hoogtevrees

Zin om echt bijzonder uiteten te gaan? Tijd voor skydining, oftewel een etentje in een luchtballon. Een diner met een adembenemend uitzicht, terwijl meesterkok Angélique Schmeinck het eten bereidt op de hete lucht van de luchtballon. Voor dit speciale etentje is er plek voor 14 of 24 personen en kun je kiezen voor een diner bij zonsondergang tot champagneontbijt bij zonsopgang. Bijzonder dineren gegarandeerd!

Panorama Rail Restaurant: een smakelijk treinritje

Tijdens een kleine drie uur durende rit over de Nederlandse spoorwegnet Prorail krijg je een luxe viergangendiner voorgeschoteld. Het menu is samengesteld door de sterrenchef Edwin Soumang. Tijdens het eten rijdt je door het Groene Hart, langs grote steden en typische Nederlandse steden. De trein waarin je rijdt is niet zomaar een trein, de trein heeft namelijk een enorm groot panoramakoepel, zodat je kunt genieten van het prachtige uitzicht.

bijzondere-restaurants-nederland

REM Eiland: dineren vanuit een zendmast

Dineren in de rebelse piratenzender van vroeger. REM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. Het leuke aan dit restaurant is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Hier kun je zeker bijzonder dineren!

Mama Kelly: een restaurant met vrolijke sfeer

Als je Mama Kelly in Amsterdam binnenloopt ben je hoogstwaarschijnlijk flabbergasted. Alles is namelijk roze, van de bar tot de servetten. Dit restaurant zorgt direct voor een vrolijke sfeer door de felle roze kleur. Het motto van Mama Kelly is dan ook: “Pink isn’t just a color. It’s an attitude”, en het is zeker een plekje met een attitude.

bijzondere-restaurants-nederland

Bar Botanique: een tropisch etentje

Zin in een tropische bestemming, maar niet van plan om uit Nederland te gaan? Dan is Botanique een echte aanrader. Deze tropische bar in Amsterdam biedt een heerlijke Frans-Mediterraanse keuken in de avond en voor de snelle hap kun je genieten van pizza’s. Lekker voor elke maaltijd van de dag én je bent er ook nog eens even tussenuit.

bijzondere-restaurants-nederland


Nog meer unieke restaurants ontdekken? Lees dan ook dit artikel over exclusieve restaurants in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *