Top
  >  Europa   >  24 uur in Praag, Tsjechië

‘De Gouden Stad.’ Met zo’n bijnaam verwacht je iets als je Praag bezoekt. Veel verhalen gehoord, veel foto’s gezien en er hier en daar over gelezen. Wij kunnen inmiddels zeggen dat Praag aan alle verwachtingen voldoet.
Een andere bijnaam van Praag is ‘De Stad van de 100 Torens’. En torens zie je inderdaad werkelijk overal. De ene nog mooier dan de andere. En het prettige is dat de mooiste torens allemaal verzameld zijn op het oude stadsplein in het centrum.
En niet alleen de mooiste torens zijn verzameld op één plek. Het lijkt wel of al het moois dat Praag te bieden heeft, zoveel mogelijk en zo dicht mogelijk bij elkaar verzameld is. Voor ons een heerlijke constatering, aangezien we na een rit van 10 uur de stad pas binnen reden. Wij verbleven in een simpel hotel direct aan de stad. Via Booking.com of Expedia is er volop keuze. Je moet voor een simpel hotel rekenen op ongeveer €60,- tot €100,- per nacht. Soms inclusief parkeerplek, soms voor een extra betaling van ongeveer €20,- per 24 uur.
praag-tsjechie

Het Oude Stadsplein

Het belangrijkste plein van de stad is Het Oude Stadsplein. Het Oude Stadhuis met haar prachtige astronomische uurwerk, de St. Nicolaaskerk en het Kinskýpaleis. En achter het Kinskýpaleis doemen de meest indrukkwekkende torens van de stad op, namelijk die van de Týnkerk. Echt, het is schitterend, maar met een beetje donder en bliksem in Praag, is het net of je in de engste aflevering van The Adams Family bent beland.
praag-tsjechie

Het Wencaslaplein

Achter het Oude Stadsplein ligt het Wencaslaplein. Ook dit plein is zeker het bezoeken waard. Het is er gezellig, mensen verzamelen zich hier voor een kop koffie en een lunch en de volledige straat is kleurrijk door de perkjes en bloemen in het midden. Onze ogen waren echter direct gericht op de pracht van het Nationaal Museum, aan de overkant van het plein. Met het St. Wencaslas Monument ervoor, is dit geheel wat ons betreft toch wel het pronkstuk van de stad.
praag-tsjechie

Josefov

De volgende dag liepen we naar de Joodse wijk Josefov en uiteraard liepen we via de Karelsbrug de Moldau over. Aan beide kanten van de brug werken kunstenaars aan hun nieuwe tekening of schilderij, wordt er muziek gemaakt en kan je souvenirs kopen. Naar ons idee was de Karelsbrug voor veel toeristen de grootste trekpleister van de stad. Wil je mooie foto’s maken van de brug, het uitzicht of de gebouwen rondom? Wees dan vooral geduldig. Je bent namelijk niet de enige.
praag-tsjechie

Standbeelden in barokstijl

Aan de linker- en rechterkant van de brug zie je 30 religieuze standbeelden in barokstijl. Als je je afvraagt waarom iedereen, van al die 30 beelden, dat ene specifieke standbeeld even aanraakt, dan hebben wij het antwoord. Dit is het beeld van H. Johannes Nepomuk, welke optreedt als beschermheilige van de Boheemse provincies bij hoog water en scheepsrampen. Door erbij stil te staan en over dit beeld te wrijven, laat je zien dat je hierin gelooft.
praag-tsjechie
Leuk om te weten: de brug wordt beschermd door drie torens, waarvan degene aan de zijde van de Oude Stad beschouwd wordt als het mooiste gotische bouwwerk ter wereld. Wachten, ff wachten nog, nog ff wachten… click!
praag-tsjechie

John Lennon Wall

Loop terug via de John Lennon Wall. Niet bijzonder indrukwekkend, maar wel leuk om te zien. Aangrenzend zie je een slotjesbrug, zoals die in vele Europese steden inmiddels te zien is. En even verderop loop je langs de John Lennon Pub. Voor de echte Beatles fan een must see als je in Praag bent. Affiches, posters en foto’s aan de muur en ‘Hey Jude’, ‘Can’t buy me love’ en ‘Imagine’ uit de speakers.

Praag, Prague, weekendje praag, weekendje Tsjechie, hotel praag, uit eten praag, citytrip praag, stedentrip praag, er tussen uit in praag, er op uit in praag, mini vakantie praag, mini vakantie tsjechie, stedentrip tsjechie, citytrip tsjechie, travel rumors

John Lennon Wall

Aldente Trattoria Vineria

Restaurant tip voor je weekendje Praag is Italiaans: Aldente Trattoria Vineria (aan Vezenská 911/4, 110 00 Praag). De sfeer is er geweldig, het eten is top en als je een beetje overweg kan met de bediening, word je aan het einde van de avond getrakteerd op meerdere limoncello’s van het huis.
Praag, Prague, weekendje praag, weekendje Tsjechie, hotel praag, uit eten praag, citytrip praag, stedentrip praag, er tussen uit in praag, er op uit in praag, mini vakantie praag, mini vakantie tsjechie, stedentrip tsjechie, citytrip tsjechie, travel rumors

Een veelzijdige stad

Al met al is Praag een schitterende stad. Het oude, majestueuze karakter aan de ene kant en het nieuwe, dure en luxe aan de andere kant, maakt Praag zeer veelzijdig. Cultuursnuivers, geschiedenis freaks, nachtbrakers, jong, oud, arm, rijk. Iedereen is welkom in Praag en iedereen kan er meer vinden dan waar ie überhaupt naar op zoek was.
praag-tsjechie
Ben jij al eens in Praag geweest? Vul dan jouw tips hieronder aan door een reactie te plaatsen! Wij zijn erg benieuwd.


Meer must do’s ontdekken voor je tijd in Praag? Lees dan hier over toffe biertuinen in Praag

post a comment