Top
  >  Europa   >  Eén van de mooiste autoroutes ter wereld: de Atlantic Road
Atlantic-Road-Noorwegen

Laatst bijgewerkt op juli 14, 2020

De Atlantic Road in Noorwegen is één van de mooiste toeristische autoroutes ter wereld en verbindt verschillende eilanden met 8 bruggen aan het Noorse vasteland. The Atlantic Way is in totaal 8 kilometer lang en loopt dwars door de Atlantische Oceaan. Een rit over deze bijzondere route is een onvergetelijke ervaring.


Reisvideo: Rondreis door de Fjorden van Noorwegen


Ontdek de Atlantic Road vanuit de auto

Wanneer je een bezoek brengt aan Noorwegen mag de Atlantic Road niet ontbreken in je reisschema. De Atlantische weg leid je over verschillende eilanden en door een prachtig woest en ongerept landschap. Niet voor niets is deze route al meerdere malen uitgeroepen tot de mooiste toeristische route van de wereld. Vanaf de weg heb je een waanzinnig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Wanneer je even lekker wegdroomt of uren door je raam naar buiten kijkt, heb je zelfs kans dat je walvissen of zeehonden spot.

Niet alleen het uitzicht, maar ook de Atlantic Road zelf is een genot om naar te kijken. Door de bijzondere bouwconstructie een opvallend geheel van dammen en bruggen. Storseisundbrug is de hoogste brug op de route. Deze brug is niet alleen vanwege haar hoogte zo bijzonder, maar vooral vanwege de indrukwekkende schuine bocht die hij maakt.

Een brug te ver

Van Oost naar West rijd je over de volgende bruggen:
• Lille Lauvøysundbrug
• Store Lauvøysundbrug
• Geitøysundetbrug
• Storseisundbrug
• Hulvågen bruggen (in totaal drie bruggen)
• Vevangstraumenbrug

Langs de route vind je diverse uitzichtpunten waar je kunt uitrusten en genieten van de natuur. En wanneer je er toch bent, kun je vanaf Geitoya (op de route) de boot pakken naar het nabijgelegen eiland Håholmen. Op dit eiland vind je een piepklein, traditioneel vissersdorpje dat alleen per boot bereikbaar is. Je kunt hier overnachten of genieten van een heerlijke lunch. De ideale tussenstop.

Rondreis-Fjorden-Noorwegen


Wil je meer lezen over Noorwegen?

Dit is een artikel uit het Travel Rumors magazine. Wil je meer lezen? Je leest ‘m online!

post a comment