Top
  >  Wintersport   >  De beste wintersportbestemmingen waar je niet meteen aan denkt
beste-wintersportbestemmingen

Hoewel we in de zomer graag avontuurlijke en nieuwe bestemmingen willen ontdekken, zijn wij Nederlanders vaak geneigd om voor de wintersportvakantie terug te vallen op reeds bekende locaties. Dit is hartstikke zonde! Waarom kies je niet iets totaal vernieuwends? Zo kun je bijvoorbeeld gaan skiën in Afrika of bestel eens een souvlaki op de piste in Griekenland! Laat je inspireren door deze lijst met unieke wintersportbestemmingen.

Andorra

Tussen de toppen van de Franse en Spaanse Pyreneeën ligt het kleine land Andorra verscholen. Het dwergstaatje is nog onbekend bij het grote publiek maar staat zeker op de radar van fanatieke wintersportliefhebbers. Door haar kleinere schaal is het wintersporttoerisme er een stuk minder massaal dan in buurland Frankrijk, maar de pistes en het uitzicht zijn er minstens zo prachtig.

Zuid-Korea

De Olympische winterspelen van 2018 werden georganiseerd in PyeongChang. Speciaal voor deze spelen werd het heuvelgebied ge-upgrade van vissersdorp met piste tot heus wintersportoord met maar liefst 4 skigebieden die gezamenlijk goed zijn voor 53 kilometer aan afdalingen. De accommodaties zijn spiksplinternieuw en van de hoogste kwaliteit. Altijd al een Olympische afdaling willen maken? Dit is je kans!
beste-wintersportbestemmingen

Polen

Ook in Polen zijn ’s winters besneeuwde bergtoppen te vinden waar je urenlang plezier kunt hebben op de pistes. Een groot voordeel van Polen is dat het er beduidend goedkoper is dan bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk. Kijk, en daar houden wij Hollanders toch wel van! De grotere skigebieden, zoals Zakopane, staan bekend om hun vriendelijke pistes die bij uitstek geschikt zijn voor langlaufers, de beginnende skiër of gezinnen met jonge kinderen.

Griekenland

Souvlaki, sirtaki en… après-ski! Vul je koffer eens met skibroeken en wanten in plaats van bikini’s en slippers, en bezoek Griekenland in de winter! In dit land, dat bekend staat als strandbestemming, kun je namelijk ook skiën of snowboarden. Onder de Grieken wordt wintersport steeds populairder, dus gebieden als Parnassos ontwikkelen zich in rap tempo. Op nog geen 2 uur rijden van Athene kan jij je skies al onder binden!

Georgië

Tot voor kort wisten alleen de echte puristen dat je in Georgië heerlijk kunt boarden of skiën, maar het land in Oost-Europa wint snel aan populariteit. Mede doordat het als décor fungeerde voor het populaire tv-programma ‘Wie is de Mol’. De aantrek van nieuwe toeristen biedt lokale ondernemers de mogelijkheid te investeren in nieuwe liften en skischolen. Ook is het steeds makkelijker om er materiaal te huren. De prijzen zijn nog lekker laag, dus profiteer ervan nu het nog kan!
beste-wintersportbestemmingen

Spanje

In het zuiden van Spanje liggen de skigebieden van Sierra Nevada. Ver van de costa’s en hoog in de bergen kunnen boarders en skiërs zich helemaal uitleven. Ook in het noorden, in de Spaanse Pyreneeën, zijn wintersportplaatsen te vinden. Neem bijvoorbeeld het skigebied Baqueira-Beret met maar liefst 146 kilometer aan afdalingen. Probeer die maar eens in één vakantie allemaal uit te spelen!

Marokko

Skiën in Afrika? Ja dat kan! Wie echt out-of-the-box wil gaan bindt de latten onder in Marokko. De meeste pistes vind je in het Atlasgebergte, waar je onder andere in Oukaïmeden, Ifrane en Mischliffen lekker kunt roetsjen. Verwacht geen luxe resorts en moderne materialen. De pistes zijn hier nogal primitief. Zo worden wintersporters op sommige pistes niet omhoog getakeld met stoeltjesliften, maar gedragen door ezels. Uniek is het zeker. Vanaf de hoogste toppen van de Atlas kun je overigens de Sahara zien liggen. Give it a try!

Chili & Argentinië

Gevorderde wintersporters die graag off-piste gaan en niet terugdeinzen voor een gewaagde afdaling kunnen hun hart ophalen in het Andesgebergte in Chili en Argentinië. De meeste skigebieden liggen gemiddeld zo’n 1000 meter hoger dan die in de Alpen, waardoor er in de winter altijd genoeg sneeuw ligt. De echte durfal, die op zoek is naar een extra adrenaline-boost, laat zich door een heli op één van de onherbergzame toppen van de Andes droppen, om vervolgens door de ongerepte sneeuw naar beneden te suizen. Als dat geen onvergetelijke afdaling is! Gelukkig richten de skigebieden zich niet alleen op adrenalinejunks en zijn er genoeg pistes voor verschillende niveaus te vinden.
beste-wintersportbestemmingen


Nog meer wintersportbestemmingen ontdekken? Lees dan hier over wintersport in Turkije, of hier over snowboarden in Oostenrijk

post a comment