Top
  >  Caribische Eilanden   >  5x carnaval vieren in de Cariben
carnaval-vieren-cariben

Laatst bijgewerkt op augustus 6, 2020

Begint het bij jou al te kriebelen bij het woord ‘carnaval’? Het gaat er buiten ons kikkerlandje toch echt een stuk anders aan toe. Daarom 5 plekken in de Cariben om te gaan feesten dit jaar. En nee, geen ‘Alaaf’, maar vooral feesten die je niet snel zult vergeten!

Defile Kanaval in Haïti

Defile Kanaval is één van de grotere carnavals in het Caribisch gebied. Het feest neemt de steden van Haïti helemaal over. Dit jaar wordt het carnaval georganiseerd in Gonaïves, de stad van onafhankelijkheid. Het hoogtepunt van Defile Kanaval is ‘Fat Tuesday’: op de dag voor Aswoensdag vieren mensen feest met kostuums, muziek en natuurlijk heel veel lekkere ‘niet zo gezonde’ etenswaren. Het feest vindt plaats op 3,4 en 5 maart 2019.

Het carnaval van Trinidad en Tobago

Het grootste en meest bekende festival van de Caribische eilanden is het carnaval van Trinidad en Tobago. Het carnaval staat zelfs bekend als het grootste straatfeest op aarde, en is vermoedelijk ontstaan in de 18e eeuw. Officieel wordt het ieder jaar gevierd op maandag en dinsdag voor Aswoensdag. Dit jaar valt het daarom op 4 en 5 maart. Op maandag begint het feest om 04:00 uur; dan lopen feestgangers in een parade door de straten, ondergedompeld in verf, vet en modder tot de zon opkomt. Later op die dag en op dinsdag overspoelen de straten met dansende masqueraders in kleurrijke costuums.
carnaval-vieren-cariben

Carnaval op Curaçao

Carnaval is het meest populaire en langst durende feest op Curaçao. Het feest is te vergelijken met hoe het zomercarnaval wordt gevierd in Rotterdam. Carnaval op Curaçao staat vooral bekend om de openbare feesten, vele wedstrijden die er gehouden worden en de straatparades. Onderdelen waar je mee in aanraking komt zijn Calypso festivals, schoonheidsverkiezingen en Tumba muziek. Het carnaval start dit jaar op 24 februari, en het hoogtepunt van de carnavalsperiode is het weekend en de dinsdag voor Aswoensdag.

Celebrating 50 years of life op St. Maarten

Van 20 april tot 17 mei 2019 wordt er op St. Maarten de 50e editie van het carnaval gevierd. 33 dagen lang zijn er shows, kleurrijke parades en concerten. Deze editie is de langste die ooit gehouden wordt op het eiland. Het thema van dit jaar is “Celebrating 50 years of life”. Dit thema sluit aan op de slogen van carnaval op St. Maarten: “Come, Experience Life”.

Carnaval in Jamaica

Het carnaval in Jamaica begint in januari en eindigt na de paasvakantie in april. Het is een festival vol energieke, toffe evenementen, van strandfeesten tot ontbijtfeesten en kleurrijke straatparades met feestgangers in kostuums. De carnaval-evenementen vinden vooral plaats in de ressortgebieden Kingston en Ocho Rios. Het is een waar spektakel in de stad.
carnaval-vieren-cariben


Ben je opzoek naar nog meer bijzondere feesten?

Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment