Top
  >  Eten & Drinken   >  De leukste in-crowd hotspots van Amsterdam-Oost
de-leukste-in-crowd-amsterdam

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Ken je dat gevoel dat je ergens bent en het liefst de lunchtentjes, kroegjes of restaurants wilt ontdekken waar de in-crowd­ rondhangt? Met in-crowd bedoelen we natuurlijk de lokale mensen uit de buurt. In plaats van een hele waslijst maken, hebben we besloten om het per buurt op te splitsen zodat het behapbaar is, en je rustig in de buurt kan rondtuffen. We beginnen met het Oosten.

Da Portare Via

Wie van pizza houdt móet binnenkort naar Da Portare Via. Hier maak je kennis met de beste houtovenpizza’s van Amsterdam, waar kwaliteit voorop staat. Daarnaast is de bediening ook om over naar huis te schrijven. Kan je toch niet kiezen? Vraag de vriendelijke man of vrouw achter de kassa om je iets aan te raden.

Restaurants Amsterdam-Oost

Da Portare Via

Mr & Mrs Watson

Dit is dé plek voor de vegan’s onder ons, vooral als je van kaas houdt. Op het menu staat een lekker kaasplankje, maar je vraagt je vast af hoe dat kan als vegan restaurant? Ga er naartoe, en probeer het! Mr & Mrs Watson is echt een toevoeging aan de vegan lifestyle dat zich zo in Amsterdam heerst. Naast de kaasplank hebben ze natuurlijk nog meer lekkers.

in-crowd-amsterdam-watson

Kediri

De beste Indonesische afhaal toko van Amsterdam-Oost. Naast de grappige mannen achter de vitrine, brengt het eten je terug naar Java, ook al ben je er nog nooit geweest. We raden je aan om op tijd langs te gaan, of om van tevoren telefonisch te bestellen zodat je niet uren in de rij hoeft te staan. Het is een gewilde toko, maar er is altijd voor ieder wat wils.

Restaurants Amsterdam-Oost

Kediri

Spaghetteria

Bij de beste pizza’s van oost hoort natuurlijk ook pasta, én de mannen van Spaghetteria doen het al jaren goed. De lekkere, betaalbare en no-nonsense pastas zijn gemaakt met mooie, natuurlijke producten. Het menu bestaat uit zes traditionele gerechten met regelmatige wisselende keuze. Je kan hier terecht voor zowel vega pasta, of met vis of vlees. Tip: laat je verleiden door de heerlijke scroppino’s.

Restaurants Amsterdam-Oost

Spaghetteria

Boi Boi

Lekker Thais is niet vies. Ze zeggen dat ze de beste pad thai van Amsterdam serveren, maar eerlijk gezegd loopt bij alles het water in de mond. De Boi Boi Mix als voorgerecht is vooral een aanrader; het is namelijk een plateau van o.a. fish cakes, spring rolls, en de befaamde monkey balls. Swing by, en ga lekker proeven!

Restaurants Amsterdam-Oost

Boi Boi

Jacobsz

Bij Jacobsz maken ze kunstwerkjes op je bord, dat je het bijna zonde vindt om op te eten. De kleuren combinatie, smaken en de juiste wijn erbij. Je wilt bijna nooit weg. Het menu verandert om de paar weken, en ze noemen de ingrediënten op het menu maar vertellen verder niks over de manier van bereiden. Naast de smaaksensaties, kom je ook ogen te kort. Het interieur is jaloersmakend en vertelt ook wat over de historie van het pand. Naast een lekker hapje en drankje, voegen ze er ook nog een educatief element aan toe.

Restaurants Amsterdam-Oost

Jacobsz

Kuijper

De leukste kroeg van Amsterdam-Oost, en ze zijn van alle markten thuis. Ze staan bekend om de pub-quiz op dinsdagavond, dé plek om de beste voetbalwedstrijden te kijken en je kan er overigens ook gewoon gezellig een biertje drinken met een bitterbal erbij. Iedereen is altijd welkom, en op de vrijdagavond staat het stampend vol met mensen van alle leeftijden.

Restaurants Amsterdam-Oost

Kuijper

Heb jij een favoriet restaurant in Amsterdam-Oost dat niet in dit rijtje mag ontbreken? Deel het gerust en laat hieronder een reactie achter.
nieuwsbrief aanmelding

post a comment