Top
  >  Azië   >  De mooiste stranden rondom Kuta, Lombok
Tanjung-Aan

Laatst bijgewerkt op augustus 12, 2020

De omgeving van het dorpje Kuta op Lombok mag je ook een paradijs op aarde noemen. Denk aan een helder blauwe zee, uitgestrekte baaien en een verse kokosnoot in je hand. Maar misschien nog perfecter: bijna geen andere toeristen. Kuta ligt in het zuiden van Lombok en is een goede uitvalsbasis om de mooie stranden in de omgeving te ontdekken. Wij zetten ze voor jullie op een rij.
Kuta is zo’n typisch Aziatisch relaxt stranddorpje. Het leven gaat er lekker langzaam en straalt een en al rust uit. Het dorpje bestaat uit enkele straatjes, vol met guesthouses en leuke plekken waar je lekker en goedkoop kunt eten. Uiteenlopend van authentiek Indonesisch voor een paar euro tot heerlijk Marokkaans bij El Bazar en meesterlijke hamburgers bij KRNK. Verwacht in Kuta geen feestjes tot diep in de nacht, wel kun je er gezellig borrelen met koude bintangs bij een van de vele cafés met livemuziek of cocktails bij The Bus.
Kuta en omgeving is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Toch weten steeds meer reizigers deze fijne plek te vinden. Dus hop hop, op naar Kuta voor het een tweede Kuta zoals op Bali wordt. Naast lekker eten en relaxen, leent Kuta zich als goede uitvalsbasis om de zuidkust op de scooter te ontdekken. Je huurt al een scooter voor 50.000 IDR per dag, omgerekend ongeveer 3 euro. Onze aanraders:

Tanjung Aan

Ten oosten van Kuta ligt het uitgestrekte strand Tangjung Aan. In ongeveer een kwartiertje rij je op de scooter vanuit Kuta naar deze paradijselijke baai.
Naast Tanjung Aan ligt Bukit Merese. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Tanjung Aan. Bukit Merese is favoriet onder de lokale bevolking voor foto’s en de zonsondergang. Na het zien van Bukit Merese snap je ook waarom!

stranden kuta lombok

Plaatje toch!

stranden kuta lombok

Vanaf Bukit Merese heb je een prachtig uitzicht over de baai van Tanjung Aan

Selong Belanak

Wil je leren surfen? Dan ben je bij Selong Belanak bij het juiste strand. Via een mooie scootertocht kom je bij het strand dat meer in het westen ligt. In Kuta zijn diverse plekken waar je van te voren surferslessen kunt nemen. Maar dit kun je makkelijk op eigen houtje op het strand bij een van de lokale surferboys zelf regelen. Voor een board en twee uur les ben je tussen de tien en vijftien euro kwijt.
Ondertussen manouvreren de vissers hun bootjes met verse vis uit de zee weer het strand op. Kijk ook niet vreemd op als je in een kudde koeien over het strand ziet lopen. Dat is hier de normaalste gang van zaken.

stranden lombok kuta

Het perfecte strand om te leren surfen

Pantai Mawi

Het rustigste strand van allemaal! Let op: ga voor het linkerstrand als je op de splitsing staat. Rechts is door de hoge golven geliefd onder de ervaren surfers. Maar het minst toeristische gedeelte van Mawi ten westen van de rotsen is héérlijk rustig. Er zijn zelfs geen plekjes waar je eten en drinken kunt kopen. Vergeet dus zelf niet om wat lekkers mee te nemen als je hier een middagje wil chillen.

stranden kuta lombok

Pantai Mawi

Pantai Telawas

Net naast Pantai Mawi ligt Pantai Telawas. Het is een prachtig plekje met super mooie rotsen die bijzondere vormen hebben aangenomen door de klotsende golven in de loop der jaren. Je kunt er niet met je handdoek liggen, mooi is het zeker wel! Klauter over de rotsen en geniet van het uitzicht.

stranden lombok kuta

Pantai Telawas

Pantai Mawun

Nog zo’n parel! De baai ligt ingesloten door twee hoge heuvels die in de zee uitmonden, dat levert een mooi vergezicht op. Ook Pantai Mawun is heerlijk rustig. Koop een kokosnoot van de lieve familie bij het eerste hutje dat je ziet als je naar het strand loopt en speel voetbal met de kinderen die er rondstruinen. En bovenal: relax!

stranden lombok kuta

Pantai Mawun; daar wil je toch meteen een duik nemen

Heb jij nog stranden die absoluut niet in dit rijtje mogen ontbreken? Laat het ons weten in de comments!

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment