Top
  >  Afrika   >  Luchtballonvaart boven Marrakech
Luchtballonvaart-boven-marrakech

Laatst bijgewerkt op augustus 25, 2020

Een luchtballonvaart. Dat staat toch bij iedereen op de bucketlist!? Zo niet, dan hoort hij er wel op thuis! Een luchtballonvaart is namelijk een geweldige manier om een land eens van een andere kant te bekijken en om ongegeneerd met alle winden mee te waaien. Ik ben een week in Marrakech geweest en de eerste dagen heb ik vooral de drukke souks bezocht met al haar kleuren, geuren en smaken. Prachtig! Maar ik was ook wel toe aan wat rust. Nou, die rust vind je wel op 1000 meter hoogte.

Marokko van boven

Om 4 uur in de ochtend ging de wekker en maakte ik me klaar voor het grote avontuur. Marrakech verkeerde nog in diepe rust, maar ik was tres excited! Stipt op tijd reed het busje van Adventure Balloon Marrakech voor en reden we de stad uit, het platteland op over zandweggetjes naar een open veld. Alles in het donker, want de zonsopkomst zou pas plaatsvinden wanneer wij tussen hemel en aarde zouden zweven.
Luchtballonvaart-boven-Marrakech
Terwijl wij met een kopje zoete thee rondom het kampvuur stonden, zagen we de piloot en zijn bemanning de ballon in gereedheid maken. De immense ballon werd uitgerold en de duizenden touwtjes werden vakkundig op hun plek gelegd. Met een groot vuurkanon werd de ballon langzaam opgevuld met hete lucht. Keurig op tijd hingen we in de lucht en zagen we van achter het Atlasgebergte de zon haar best doen om ook deze dag weer de wereld te verlichten en te verwarmen.

En dat lukte! Een rode gloed verspreidde zich over het landschap en het mandje vulde zich met een oooooooh-momentje. We zweefden met alle winden mee en zagen het land ontwaken. In de verte zagen we Marrakech-stad en onder onze voeten zagen we kleine nederzettingen van geitenboeren en herders. Hun grijze, rechthoekige gebouwen en akkers vormden een soort grafisch patroon wat een bijzonder gezicht is. Dieren en kinderen scharrelden in het rond, vrouwen bakten platte broden en de mannen gingen op weg met hun vee. Mooi om het leven van het platteland te zien in contrast met het bruisende, snelle leven in de stad Marrakech.
Luchtballonvaart-boven-Marrakech-uitzicht
Genietend van het uitzicht en van de rust, vertelt de ballonpiloot zo nu en dan een goede grap (‘Voor wie is dit de eerste keer in een luchtballon? Oh leuk, voor mij ook!’) en wat meer over hetgeen we zagen. Na ruim een uur kreeg de piloot een verdient applaus, hij had ons weer veilig op het vaste land gezet. Een busje was snel ter plaatse om ons weer terug naar het kamp te brengen. Daar werden we verrast met een volledig ontbijt en een certificaat. Rond 8 uur werden we weer bij ons riad afgezet. Ondanks de adrenaline en de extase waarin ik nog verkeerde, ben ik stiekem nog even het bed in gedoken. Drie keer raden waar ik over droomde.

Prijs: €205 per persoon
Info: www.adventureballoonmarrakech.com


Wil jij de stad Marrakech ook beter leren kennen?

Met onze city guide van de Marokkaanse stad weet jij de beste plekken om heen te gaan!

post a comment