Top
  >  Europa   >  7-daagse roadtrip door eigen land
pexels-roadtrip

Laatst bijgewerkt op juli 10, 2022

Pak je spullen, stap in de auto en ga! Heb jij zin in een spontane roadtrip door heel Nederland? Wij hebben de route al helemaal voor je uitgestippeld. Maak een stop in Bergen, Dalfsen en Heeze. Deze plekken liggen op een dusdanige afstand van elkaar dat het ervoor zorgt dat je langs vele plekken in Nederland komt. Ga op pad en kom langs de kust, het bos en de Overijsselse Vecht.

Bij de hotels die op de route van deze excursie liggen kun je per locatie twee nachtjes overnachten. Je zult heerlijk slapen in het Blooming hotel in Noord-Holland, Mooirivier in Overijssel en de Kapellerput in Noord-Brabant. De reis staat in het teken van modern-design wat je ook zeker terug ziet komen in de hotels. De hotels hebben allemaal prachtige kunstwerken aan de muur en een interieur om verliefd op te worden. Bij de overnachtingen kun je lekker ontbijten en heerlijk dineren. Bepaal zelf hoe je route eruit gaat zien. Hieronder lees je de plaatsen die je absoluut niet mag missen.

Bergen

Stap vanuit het hotel op de fiets en zie wat het dorpje Bergen je te bieden heeft. Bergen is dé plek voor schilders, schrijvers en architecten. Het museum Kranenburgh toont de kunstverzameling die ze hebben van de Bergense School. De perfecte plek om even rond te neuzen als je een oog hebt voor artistieke voorwerpen. Is het een warme dag, trek dan je wandelschoenen aan en loop door de duinen. Geniet van de frisse lucht en het uitzicht over de Nederlandse zee. Bergen is ook een hele culinaire bestemming. Chef Roel Oostrum houdt van duurzame ingrediënten en gebruikt deze dan ook in zijn overheerlijke gerechten. In het gloednieuwe restaurant Zandhoeve serveren ze alleen gerechten waarbij een groot deel van de groenten en kruiden uit eigen moestuin komt. Erg vers dus! Het Blooming hotel is omringd door een uniek beschermd natuurgebied. Je kunt hier heerlijk relaxen na een actieve dag. Neem bijvoorbeeld een Blooming relaxmassage, wat je centrale zenuwstelsel weer tot rust zal brengen.

Lees ook: Hotel Blooming

hotel-blooming-bergen

Dalfsen

De tweede stop voor deze roadtrip is Dalfsen. Hotel Mooirivier bevindt zich op een unieke rivierduin aan de Vecht. Van buiten ziet het er schattig en rustig uit door de rieten daken. Van binnen is het meer modern en stijlvol. Een relaxte plek waar je even kunt ontsnappen aan de alledaagse drukte. Wandel door het natuurgebied van Vechtdal om je hoofd helemaal leeg te maken. En houd je van shoppen? Dan bevindt de stad Zwolle zich om de hoek. Struin door de winkelstraten van Zwolle voor een leuk souvenirtje om deze mini-vakantie voor altijd te onthouden.

Lees ook: Culinair en actief ontspannen bij Hotel Mooirivier

hotel-mooi-rivier-dalfsen

Heeze

Het Kapellerput hotel heeft aandacht voor kunst en design. Naast dat dit hotel zich op een inspirerende plek bevindt, heeft iedere ruimte iets anders dan anders. Designmeubilair, unieke tapijten, prachtige verlichtingen en overal inspirerende, kleurrijk kunstwerken. Een unieke plek waar je je toch helemaal thuis voelt. Het hotel grenst aan het prachtige natuurgebied de Strabrechtse heide met diverse wandel- en fietspaden. Het dorpje Heeze wordt ook wel de parel van Brabant genoemd. Bezoek het sprookjesachtige kasteel dat volledig ingericht is met authentiek meubilair, wandtapijten, stoffering een collectie schilderijen. Je krijgt een rondleiding van een gids die je naar alle hoekjes van het prachtige Kasteel Heeze leidt. Ook zul je kennismaken met de opmerkelijke bouwgeschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van haar bewoners.

Hotel-Kapellerput-heeze

 

post a comment