Top
  >  Europa   >  Recept: The Best Dam Gin & Tonic met Damrak Gin
Gin-Tonic-Damrak-Gin-Recept

Laatst bijgewerkt op december 3, 2020

Met dit recept blijven we deze keer wat dichter bij huis, namelijk een Gin & Tonic gemaakt met Amsterdamse Gin: Damrak Gin. Vanuit het hart van Amsterdam, achter de Dam, wordt deze gin gedistilleerd. De gin telt maar liefst 17 smaken, botanicals genoemd. Dit maakt deze gin heerlijk fris, een tikje scherp en van binnen zoet. Wat deze gin, naast dat het een Amsterdamse is, zo leuk maakt, is dat hij buitenlandse invloeden van sinaasappels uit Valencia en Curacao heeft. Daarnaast proef je ook wat koriander en de subtiele smaak van jeneverbes. Voor nu het recept van de winterse variant van The Best Dam Gin & Tonic. 

Ingrediënten

Damrak Gin 50ml
Thomas Henry Tonic 150ml
Sinaasappel 2 schijfjes
IJsklontjes
Kaneelstokje 1x
Recept Gin & Tonic Damrak Gin

Benodigdheden

Glazen voor je Gin & Tonic natuurlijk
Maatbeker om de hoeveelheid drank af te meten
Cocktail barlepel of eventueel een andere roerlepel


Bekijk video


Bereidingswijze

Kind kan de was doen, komt ie: Vul het cocktailglas volledig met ijsklontjes. Ik heb geleerd (van de barmannen van Tunes Bar: de Gin&Tonic bar van Amsterdam) dat als je een glas volledig vult met ijs, de ijsklontjes langer koud blijven en dus minder snel smelten. Smelten zorgt er namelijk voor dat je drankje gemengd wordt met water van het ijs.
Voeg 50ml Damrak Gin toe aan het cocktailglas en meng het met 150ml Thomas Henry Tonic. Even doorroeren, twee schijfjes sinaasappel erin en voeg tot slot het kaneelstokje toe. Juist in de winter is dat kaneelstokje erg lekker. Zomers vervang je die met een lavendeltakje.
Cheers! 

Recept Gin & Tonic Damrak Gin

The Best Dam Gin & Tonic

Laat hieronder een reactie achter of gebruikt de hashtag #foodrumors op Facebook of Instagram wanneer je dit drankje hebt gemaakt. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd of het is gelukt en hoe het je smaakt!
Laat je inspireren door onze Amsterdam ervaring en lees al onze Amsterdam verhalen.
nieuwsbrief aanmelding

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment