Top
  >  Europa   >  De ultieme vakantie op Kefalonia
Rondreizen-Kefalonia

Laatst bijgewerkt op augustus 18, 2020

Het Griekse eiland Kefalonia is gelegen in het westen van Griekenland en prima te bezoeken vanaf het Griekse eiland Zakynthos. Onze vakantie startte in de hoofdstad van Zakynthos, Zante. Met de veerboot steek je over om daar aan je 2e rondreis avontuur te beginnen. Hierbij praktische tips voor iedereen die op vakantie gaat naar Kefalonia of wil eilandhoppen tussen Zakynthos en Kefalonia. 

Hotel in Kefalonia

Na een overtocht van ongeveer 1,5 uur aangekomen op Kefalonia en ingechecked bij Hotel Karavados. Dit hotel ligt niet direct aan zee, maar de kamers, het restaurantterras en zwembad hebben een geweldig uitzicht over de baai en op Zakynthos. Het hotel organiseert wekelijks een BBQ voor haar gasten. Op aanraden van Peter Zefirtos, de hotelmanager, de pepper sauce fillet (beef fillet with cream sauce, brandy and whole peppers) besteld voor slechts 15 euro met als nagerecht Galaktompoureka, vergelijkbaar met onze tompouce maar dan nog romiger. Zeker proberen! Peter kan je zeker ook tips geven om het minder toeristische Kefalonia te ontdekken.

Rondreizen op Kefalonia Griekenland

Het uitzicht vanaf hotel Karavados

Griekse gastvrijheid

350 Meter vanaf het hotel kom je via een smalle steile weg bij het Agios Thomas strand. We hadden hier nog geen pinautomaat gezien en dus nog geen contant geld. Vooraf aan Alex, de eigenaar van de taverne aan de linkerkant van het Agios Thomas strand, waar wij de lunch wilden bestellen eerst maar gevraagd of we daar wel met creditcard konden betalen. Zijn antwoord was helaas ontkennend.. maar geen probleem “sit down wherever you like and order whatever you like” was zijn antwoord. Ervan uitgaande dat hij mij niet goed verstaan had, zei ik nogmaals dat ik geen contant geld had. Dat was niet mijn probleem zei hij, dit was Griekenland en de apparatuur voor creditcards was hier zeldzaam. Ik kon bestellen wat ik wilde en kon het geld wel een keer terug komen brengen als ik in de buurt was. Hij zat de komende 15 jaar nog wel op deze plek… Vol ongeloof en ons ietwat schuldig voelend, genoten we toch van deze lunch en de gastvrijheid van Alex. Zonder te betalen werden we uitgezwaaid, hospitality wordt hier echt met hoofdletters geschreven. Toen we na 5 dagen het geld kwamen brengen was Alex verrast dat we al terug waren, “dat had best over een paar jaar gemogen”. Bij het weggaan snelde Alex naar de koelvitrine om ons nog wat koele drankjes voor onderweg mee te geven… uiteraard gratis.

Regio Sami

De volgende dag naar het noord-oosten gereden richting Sami waar we de Mellisani grot bij het dorpje Karavomilis met ondergronds meer bezochten. Wel een toeristische trekpleister, maar zeker een bezoek waard deze unieke schoonheid. Het dak van deze grot is ooit ingestort en door een opening van 200m2 boven het ondergrondse meer valt er prachtig zonlicht in deze grot met stalactieten van 16.000 tot 20.000 jaar oud. Het water is fel blauw en groen en het lijkt of de bootjes zweven boven het kraakheldere water. Bezoek de grot rond het middaguur voor de mooiste kleurschakeringen. De zon staat dan op zijn hoogst en loodrecht boven de opening van de grot. Tegen betaling van 7 euro loop je via een tunnel naar het meer en word je in een roeibootje door de grot rondgevaren.

Rondreizen op Kefalonia Griekenland

Mellisani grot

Antisamos strand

Sami is qua grootte stad nummer 3 op Kefalonia. Ook bij Sami vind je het prachtige Antisamos strand met beachclub Acron Antisamos Beach Bar & Restaurant.
Deze nieuwe beachclub is sinds 1 juni dit jaar open en heeft heerlijke strandbedden en zitzakken, maar vooral fijne muziek. De heerlijke strandbedjes met parasol en het parkeren zijn hier gratis als je een consumptie nuttigt. Het strand heeft zoals veel stranden de blue water flag, dus is erg schoon.

Rondreizen op Kefalonia Griekenland

Beachclub Acron Antisamos Beach Bar & Restaurant

Veel jachten gooien hier hun anker in de namiddag uit, de Ionische zee is erg populair om te zeilen aangezien deze doorgaans kalm is. Op dit strand is de film Captain Correlli’s Mandolin opgenomen. Een film uit 2001 met o.a. Penélope Cruz, Nicolas Cage en Christian Bale.

Rondreizen op Kefalonia Griekenland

Sami in Kefalonia

Hoofdstad Argostoli

De levendige hoofdstad van Kefalonia is Argostoli, een stad in het zuiden van het eiland met 12.000 inwoners met een gezellige haven en wandelboulevard, goede en leuke winkelstraten, een prachtige oude burcht en mooie loopbrug naar de andere kant van de baai. Deze uit 1813 daterende Drapanos-brug bij de ingang van de stad is 900 meter lang. Rond 09.00 uur komen de vissers hun vers gevangen vis verkopen in de haven en gooien de restanten van de vis in zee. De grote Caretta Caretta (Loggerhead) schildpadden komen hierop af en kun je goed spotten vanaf de kade.

Rondreizen op Kefalonia Griekenland

Drapanos-brug

Het centrale plein is Platia Vallianou met veel café’s en restaurants, waar je de Griekse, Italiaanse en internationale keukens vindt. Het plein is ’s avonds verkeersvrij, zodat je er lekker kunt slenteren na de maaltijd. Een ander leuk plein is Platia Kabanas; dit is het oudste plein van de stad met toren die je kunt beklimmen voor een mooi uitzicht over de stad.

Myrtos strand

Het mooiste strand van Kefalonia vonden wij Myrtos strand. Dit strand mag je niet missen als je Kefalonia bezoekt. De rit er naartoe is al spectaculair door de smalle en steile weg en het uitzicht als je er naartoe rijdt is fenomenaal!  Vanuit de bergen krijg je na elke bocht een steeds weidser en mooier zicht op het immens witte kiezelstrand en de baai met felblauw water. Tijdens ons bezoek stond er een heerlijk windje, maar daardoor ook een stevige branding met metershoge golven! Spectaculair om in te zwemmen, al moet je goed oppassen voor een sterke stroming! Goed om te weten; er zijn geen strandtentjes/restaurantjes of ligbedden/parasols, slechts een hokje met sanitaire voorzieningen en het kan er erg druk zijn in het hoofdseizoen.

Rondreizen op Kefalonia Griekenland

Myrtos strand

Andere bezienswaardigheden op Kefalonia:

  • Skala beach, open van 2e week mei t/m 1e week oktober (2 bedjes met parasol 6 euro).
  • Fiskardo, volgens velen het mooiste dorp van Kefalonia.
  • Ruïnes van Assos.

Meer lezen over de Griekse eilanden?


Dit artikel is geschreven door Ineke. Na een voltooide studie als reisadviseur en wat jaren ervaring in het verkopen van reizen, kan ze de wereldkaart inmiddels wel dromen. Dan ook niet gek dat vrijwel elke vakantiedag wordt gevuld met een reisje in binnen- of buitenland. Een typisch gevalletje ‘uit de hand gelopen hobby’ is dan ook voor deze reislustige dame zeer van toepassing. Samen met haar man doet ze niets liever dan nieuwe plekken ontdekken, cultuur snuiven, goed eten (en wijntjes drinken) en de mooiste stranden ter wereld ontdekken. 
Niet gek dat de eigenaar van deze site haar dochter is. Iets met ‘in de genen’?


 

post a comment