Top
  >  Rumor has it   >  Tijdens de coronacrisis op vakantie? Hier kun je het beste naartoe
Coronacrisis-vakantie

Laatst bijgewerkt op september 16, 2020

Nu al jouw vakantieplannen van tafel zijn geveegd, is het nog maar de vraag wanneer we weer op reis kunnen. De meeste landen zijn vanwege de coronacrisis op slot, en laten geen toeristen binnen. Gelukkig zijn er een paar bestemmingen waar we wel weer naartoe op vakantie kunnen. Zij zorgen er dan ook voor dat het de toerist aan niets ontbreekt. Van een handige korting tot een speciale Corona-voucher: wij zetten de beste bestemmingen voor je op een rijtje.

1. Sicilië betaalt de helft van je vliegtickets

Sicilie, dat prachtige eiland aan de Middellandse Zee, kan niet wachten om weer toeristen te ontvangen. Het toerisme zorgt namelijk voor een groot deel van het inkomen voor het eiland en dat hebben ze sinds 10 maart, toen de grenzen sloten i.v.m. de coronacrisis, moeten missen. Het eiland heeft hierdoor 1 miljard aan inkomsten misgelopen. Om het wantrouwen bij toeristen weg te nemen, maken ze een verblijf op het Italiaanse eiland een stuk aantrekkelijker. Zo betaalt de regering de helft van je vliegtickets, een derde van de hotelkosten én krijgen toeristen gratis toegang tot verschillende musea op het eiland.

Voor wie een vakantie in de Italiaanse zon en tussen de gekleurde huisjes wel ziet zitten, heeft het eiland een voucher online staan. Deze voucher geeft je toegang tot Sicilië zodra de grenzen weer opengaan. Je vindt hem hier. Arrivederci!

2. Vanaf 15 juni weer op vakantie naar Griekenland

De Grieken staan al te trappelen om de eerste toeristen te verwelkomen, want hier gaan de grenzen op 15 juni weer open. Het land heeft, al vóór de coronacrisis, een zware klap gehad en hoopt dat het toerisme, dat jaarlijks een kwart van het nationaal inkomen oplevert, weer terug zal komen zodra de grenzen van het slot gaan. Of dit in heel Griekenland zal zijn is nog niet zeker, wel heeft het land plannen om in elk hotel een dokter te plaatsen, die gedurende de coronacrisis in je vakantie coronatesten kan uitvoeren.

Om de zorgen van de toeristen weg te nemen, wordt er bij elke reservering een Corona-voucher van het ANVR meegegeven. Deze voucher is één jaar geldig en geeft de toerist het recht om bij annulering van de vlucht of een omboeking i.v.m. de coronacrisis, de vakantie later te plannen. De ANVR heeft deze voucher bij meerdere landen geïntroduceerd. Doordat het land er veel inkomsten misliep, heeft het voor deze creatieve oplossing gekozen. Zie de website van ANVR voor meer informatie over de Corona-voucher.

3. Een coronavrije resort-vakantie met Corendon

Reisorganisatie Corendon gaat vanaf 26 juni ‘coronavrije’ vakanties aanbieden naar een beperkt aantal van hun bestemmingen. Hiermee worden de klanten vlak voor de reis, én twee dagen na aankomst, getest op het virus om de ‘ziektebronnen’ eruit te vissen. Corendon zal er daarbij voor zorgen dat toeristen tijdens de reis naar het hotel zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen. Hierdoor hoeft niemand bang te zijn om het virus op vakantie te krijgen. Na het uitvoeren van de testen kan de vakantie dan ook echt beginnen en kun je zorgeloos in de zon zitten zonder rekening te hoeven houden met de 1,5e meter afstand. De enige voorwaarde is dat je het resort niet mag verlaten en daardoor je gehele vakantie op het resort moet blijven zitten. Maar dat lijkt ons persoonlijk geen enkel probleem! De reizen die worden aangeboden zullen in eerste instantie alleen maar naar bestemmingen zijn waar Corendon met hun eigen vliegtuigen heen kan vliegen. De eerste coronavrije vakantie zal in Antalya zijn, maar ook Ibiza en Sardinië zijn mogelijke bestemmingen die deze zomer bij Corendon geboekt kunnen worden.

4. Vakantie in eigen land met Center Parcs

Center Parks is het eerste bedrijf dat het Coronakeurmerk ontvangt en dat betekent dat de parken met de befaamde zwemparadijsen binnenkort weer open mogen.

Wie dus helemaal klaar is met thuis zitten, kan hier een huisje huren. Center Parcs Het Meerdal in Limburg en Center Parcs Parc Sandur in Drenthe openen op woensdag 20 mei weer de deuren. Center Parcs De Huttenheugte in Drenthe, Het Heijderbos in Limburg, De Eemhof in Flevoland, Port Zélande in Zuid-Holland, De Kempervennen in Noord-Brabant en Limburgse Peel in Limburg gaan op 29 mei weer open. Op vrijdag 5 juni opent ook Park Zandvoort. In dit park wordt nu de laatste hand gelegd aan omvangrijke vernieuwingen.

Met de hulp van looproutes, digitale incheckprocedures en meerdere plekken om de handen te desinfecteren, kun je hier dus zorgeloos vakantie vieren. Na juni is het, indien de maatregelen nog steeds gelden, ook mogelijk om op de Belgische, Duitse en Franse parken te verblijven.

Het ziet er nog niet helemaal rooskleurig uit, maar het begin van een ‘normale’ samenleving begint steeds meer vorm te krijgen. En verder kunnen we alleen nog maar dromen over lavendel zover het oog rijkt, de Mexicaanse muziek die door de huizen te horen is en een Fika-momentje in Stockholm.


Wil je liever lekker wegdromen bij een goed boek?

De redactie van Travel Rumors geeft hier tips voor de mooiste reisboeken.

 

post a comment