Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Awakenings Festival 2019: dansen tot je erbij neer valt
Awakenings-2019

Laatst bijgewerkt op juli 14, 2020

Heb jij zin in een goed technofeestje en een avondvierdaagse 2.0, dan is het Awakenings Festival dé plek om naartoe te gaan. Ieder jaar toveren ze het grootschalige terrein van de Spaarnwoude om tot walhalla voor ravers van over de hele wereld. Dit betekent twee dagen lang genieten van meer dan 100 verschillende techno artiesten. Tel daar de indrukwekkende lichtshows en kenmerkende zweefmolen bij op en je hebt een weekend om niet te vergeten. 

Awakenings Festival

(Oude) dansschoenen aan en gaan! Het Awakenings Festival betekent thuiskomen voor technoliefhebbers van over de hele wereld. Het grootste techno festival van de wereld heeft verschillende podia waarvan vier buitenstages. Tijdens deze twee dagen festival zetten meer meer dan 100 artiesten het festival helemaal op zijn kop. Door ieder jaar met een geweldige line-up te komen, weet je bij iedere editie zeker dat je absoluut niet stil zal staan. Bij de afgelopen editie stonden onder andere Nina Kraviz, Joris Voorn, Richie Hawtin, Adam Beyer en Ben Klock paraat om het festivalterrein op haar grondvesten te laten schudden. En dit zijn maar een paar van de velen artiesten die het podium betraden.

awakenings festival

Ben je klaar met swingen en zwieren? Het festival heeft verschillende comfortabele zitplekken waar je al liggend in een hangmat, zittend aan een leuke picknicktafel of liggend op het gras kunt genieten van de omgeving, de fijne zon en de vele festivalbezoekers. Nergens op het terrein vind je afval doordat het Awakenings Festivals een recyclesysteem hanteert waarbij je voor iedere beker die je inlevert een muntje krijgt. Hierdoor kunnen zij alle bekers verzamelen en recyclen en jij zorgeloos genieten.

Awakenings-festival-1
Het Awakenings Festival is altijd in de zomer en daarom is de kans op een fijn zonnetje groot. Het festival houdt hier dan ook rekening mee door voldoende waterpunten aan te leggen waar  jij je flesje kunt navullen. Ook delen ze gratis flessen zonnebrand uit waardoor je niet verbrandt tijdens het dansen. Met voldoende toiletgelegenheden hoef je ook niet lang van het festival te missen en kun je weer snel de dansvloer betreden.

Draaien in de zweefmolen

Als iets ‘Awakenings Festival’ schreeuwt, is het uiteraard de welbekende zweefmolen. Deze molen stijgt vijftig meter boven de grond uit en hierdoor heb je een adembenemend uitzicht over het hele festival. In het daglicht al heel tof, maar in de avond adembenemend met alle lichtshows van de verschillende podia. Je moet even in de rij staan, maar het uitzicht is het wachten waard.

De meeste festivalbezoekers komen van heinde en ver om het bekende festival mee te maken. Wanneer je niets wilt missen van het festival is het mogelijk om op een camping in de omgeving van het festival te overnachten, waarbij je ook na het festival kunt genieten van nog meer muziek. Een leuke bijkomstigheid: de kans is groot dat je vrienden voor het leven maakt terwijl jij je slaapzak uitrolt. Nieuwsgierig? De aftermovie van 2019 staat al online.


Wil je meer lezen over festivals?

post a comment