Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Top 5 zomerse activiteiten in Zwolle
zwolle-leuke-dingen-stadsstrand

Met het lekkere weer is het zeker een must om wat te gaan doen. En toevallig staan er in Zwolle allerlei leuke dingen op de planning. Dus, ben je na Koningsdag en Bevrijdingsdag nog steeds in de feeststemming? Dat is mooi, lees snel verder voor de top 5 must go’s in Zwolle.  

1. Stadsstrand

Vanaf mei t/m oktober wordt een gedeelte van het Rodetorenplein in Zwolle omgetoverd tot een heerlijk strand. Wit zand, palmbomen en een beachclub (waar je ook met wat minder weer terecht kunt), oftewel op dit strand ontbreekt er niets. Het stadsstrand zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Het is daarom ook zeker een aanrader om er even heen te gaan tijdens jouw weekendje Zwolle. Ook zijn er activiteiten; een bioscoopje, een gezellige kampvuur en er is zelfs een expositie. Voor ieder wat wils. Dus… Welcome to this little paradise.
zwolle-leuke-dingen-stadsstrand

2. Zwolse Wijnfestival

Wijnliefhebbers, dit is een festival waar je echt heen moet! Op 3 juni wordt er in het Wijnhuis in Zwolle een festival georganiseerd waar alles draait om wijn. Pak je kans om allerlei soorten wijnen te proeven. Er komen lokale, nationale én internationale wijnspecialisten en zaken naar dit festival om jou alles te leren over wijn. Je kunt ook een masterclass volgen. Dat kost 25 euro per persoon. Je kunt je inschrijven bij het Wijnhuis.

3. Veldtrip festival

House, hardstyle, techno, drum & base en nog veel meer; Veldtrip festival is the place to be. Dit nieuwe dance festival wordt gehouden op 30 juni aan de Wijthnemerplas. Geniet van een spectaculaire lichtshow bij de mainstage, van hogere en hardere sferen bij de hardstylestage en van de beste acts bij de technostage. Naast de 3 maanstages zijn er nog diverse podia met toffe actie en DJ’s. Zo zijn er bijvoorbeeld hottubs, is er kluisjesbingo en kun je gratis zeiken! Veldtrip festival wil je niet missen. Koop hier je kaartjes!

4. Outdoor Food Festival

Outdoor food festival kan zeker niet ontbreken in deze top 5, want tegen voedsel zeggen we nooit nee, toch? Gezelligheid, muziek en vooral lekker eten en drinken. Dat beschrijft dit top festival. De gerechten worden geserveerd in kleine porties zodat je diverse hapjes kunt proberen. Het festival wordt gehouden op Het Eiland in Zwolle. De entree is geheel gratis, je betaalt alleen maar voor het eten en drinken, ideaal!
zwolle-leuke-dingen-outdoorfoodfestival

5. Ibiza Markt

Op 17 juni vindt de eerste editie van de Ibiza Markt plaats bij het Wezenlanden park, tegenover het Parkpaviljoen. Op de markt kun je terecht voor eten en drinken, muziek en natuurlijk heel veel hippie kraampjes met toffe producten.


Opzoek naar meer leuke activiteiten in Zwolle?

Volg jij ons al op social media? Via Instagram kun je live meegenieten van onze avonturen die wij delen op onze Insta Story en tijdlijn. Op Facebook delen we alle artikelen, zodat je zeker weet dat je niets mist. Wil jij helemaal niets missen? Zorg dan dat je je aanmeld voor de nieuwsbrief! Deze versturen wij 1x per week met alle laatste berichten. Reis met ons mee en volg ons!

post a comment