Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  De leukste kerstmarkten van België
Kerstmarkten-België

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Als er iets is dat in december niet in je agenda mag ontbreken, dan is het wel het bezoeken van een gezellige kerstmarkt. Heerlijk slenteren langs tientallen leuke kraampjes met een glühweintje in je ene hand en een warme wafel in je andere. Zo kom je vanzelf in die fijne kerstsfeer. Maar welke kerstmarkt moet je nu bezoeken? Wij zetten de leukste kerstmarkten van België voor je op een rij.

Kerstmarkt Antwerpen

7 december 2019 – 5 januari 2020
In december tovert de hele binnenstad van Antwerpen zich om tot één grote kerstmarkt. Op verschillende pleinen en in diverse straten worden de lekkerste lekkernijen en leukste kerstdecoratie verkocht in knusse houten chaletjes. Wandel in ieder geval langs de Grote Markt, de Groenplaats, de Suikerrui, het Steenplein en de Groenplaats om het echte kerstgevoel mee te pakken.

Kerstmarkt Brussel

29 november 2019 – 5 januari 2020
De sfeervolle kerstmarkt in Brussel bestaat uit maar liefst 240 kraampjes over een lengte van 2 kilometer. Hier vind je de leukste cadeautjes voor onder de kerstboom, kerstdecoratie en lekkere hapjes, zoals de Belgische Leonidas-bonbons. Je vindt de markt op de Grote Markt, de Vismarkt, het Muntplein, het Sint Katelijnenplein en rond de Beurs. Stap ook zeker in het 48 meter hoge reuzenrad op het Sint Katelijnenplein die verlicht is met duizenden lampjes. Hier kun je ook schaatsen op een grote openluchtschaatsbaan.
Kerstmarkten-België

Kerstmarkt Gent

6 december 2019 – 5 januari 2020
Wie nog nooit in Gent is geweest, moet dat zeker snel doen. Gent is één van de gezelligste steden van België en zeker met kerst. De kerstmarkt wordt gezien als een groot feest: De Gentse Winterfeesten. Met de Gentse Feesten (in de zomer) in je achterhoofd kun je wel bedenken dat ook deze weken de stad overloopt van de gezelligheid. Met meer dan 130 kraampjes rondom de verlichte St. Baafskathedraal, een reuzenrad en een schaatsbaan is de Gentse kerstmarkt er één om niet over te slaan.

Kerstmarkt Brugge

22 november 2019 – 5 januari 2020
Wil je in december een weekendje weg, kies dan zeker voor het sfeervolle Brugge. Het centrum is met zijn smalle steegjes en historische gebouwen al een bezienswaardigheid op zich en in de winter wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Op en rondom de Grote Markt en het Simon Stevinsplein staan tientallen kraampjes met de leukste kerstcadeautjes.

Kerstmarkt Leuven

11 december 2019 – 22 december 2019
Op het Ladeuzeplein vind je de kerstmarkt van Leuven. Met meer dan 170 kraampjes zit er zeker iets voor je bij: kerstdecoratie voor je ouders, verzorgingsproducten voor je zus of Belgische praline als cadeautje voor jezelf.

Kerstmarkt in Luik

29 november 2019 – 30 december 2019
De kerstmarkt in Luik is de oudste van het land en ook één van de grootste. Vijf weken lang wordt er op Place Saint Lambert en Place du Marche een kerstdorp nagespeeld. Compleet met 200 chalets, een postkantoor en eigen burgemeester. Vergeet de kerstmarkt niet te verlaten zonder een Luikse warme wafel te hebben bezocht.
Heb jij één van deze kerstmarkten al eens bezocht? En wat zijn volgens jou de leukste kerstmarkten van België? Wij horen het graag in de reacties!


Meer kerstmarkt inspiratie?

In Zwolle liggen mijn roots, maar in de wereld mijn hart. Met Travel Rumors probeer ik zoveel mogelijk plekken te ontdekken en verhalen te vertellen. Reis je met mij mee? Liefs, Danielle

post a comment