Dit zijn de leukste kerstmarkten van Europa

kerstmarkten Duitsland Nedersaksen
Kerstmarkt in Hildesheim

Je kan niet meer onder de kerstsferen uit, want de kerstmarkten zijn er weer! Het leukste van de wintermaanden is dan ook de kerstmarkten bezoeken. Europa kent heel veel kerstmarkten. Dus, zin in wat multiculturele kerstsferen? Lees dan vooral verder voor de gezelligste en leukste kerstmarkten van Europa!

Kerstmarkt in Oberhausen, Duitsland

16 november t/m 23 december 2017

De kerstmarkt in Oberhausen is het mooist. Deze kerstmarkt is rijkelijk versierd met lichtjes. De lichtjes zorgen voor een gezellige knusse sfeer. Het bezoekje aan de kerstmarkt kun je combineren met een middagje kerstinkopen doen in het winkelcentrum van Oberhausen met maar liefst tweehonderd winkels.

Leukste kerstmarkten van Duitsland

De grootste Kerstmarkt van Duitsland: Dortmund

23 november t/m 30 december 2017

Dortmund heeft de grootste kerstmarkt van Duitsland. En ondanks de grootte is de kerstmarkt gemakkelijk te bewandelen. Deze kerstmarkt is erg leuk voor kinderen door de vele kinderattracties zoals een draaimolen en sprookjeslandschappen. Een echte aanrader voor gezinnen met jonge kinderen.

Bezoek de kerstmarkt in Praag, Tsjechië

20 november 2017 t/m 6 januari 2018

Praag heeft verschillende kerstmarkten, van groot tot wat kleiner. Maar de mooiste kerstmarkt vind je op het Old Town Plein. Op deze kerstmarkt staan allemaal houten hutjes waar je zelfgemaakte dingetjes kan kopen. Daarnaast kun je op deze kerstmarkt ook genieten van Tsjechische lekkernijen.

Leukste kerstmarkten Europa

De beroemdste kerstmarkt in Wenen, Oostenrijk

11 november 2017 t/m 26 december 2017

De Wiener Christkindlmarkt bij het Rathaus is de beroemdste en oudste kerstmarkt van Wenen, deze kerstmarkt bestaat al 700 jaar! De kerstmarkt is leuk voor kinderen. Er staat namelijk een “Christkindls Werkstatt”, hier kunnen kinderen kerstgeschenken maken voor ouders of familie.

leukste kerstmarkt europa

Sprookjesachtige kerstmarkt in Tallinn, Estland

17 november 2017 t/m 6 januari 2018

Tallinn, niet de meest bekende stad om de kerst door te brengen. Maar zeker wel een aanrader. Tallinn heeft een erg sprookjesachtige kerstmarkt. De honderden lichtjes, traditioneel Ests eten en ijssculpturen maken deze kerstmarkt erg mooi en bijzonder.

Bijzondere kerstmarkt in Barcelona, Spanje

29 november 2017 t/m 5 januari 2018

Barcelona is normaal erg populair tijdens de zomermaanden. Daarom is niets meer bijzonder dan Barcelona in de winter. De straten van Barcelona worden in november rijkelijk versierd met kerstverlichtingen. De kersttijd is erg belangrijk voor de Spanjaarden, dit zal je dan ook terugzien bij de kerstmarkten in Barcelona. Zij pakken groots uit. Een bezoekje aan de kerstmarkt kan je combineren met een leuke city-trip door Barcelona.

Kerstmarkt in Straatsburg, Frankrijk

24 november t/m 24 december 2017

Ook in Straatsburg worden de straten en etalages weer sfeervol versierd tijdens de wintermaanden. De kraampjes staan voor de kathedraal en op het plein Place Kléber staat een grote kerstboom.

Bezoek de kerstmarkt in Brugge, België

24 november 2017 t/m 2 januari 2018

Op de grote markt van Brugge staat een grote verlichte ijsbaan, verder kan je proeven van de multiculturele gerechten en natuurlijk ontbreekt de glühwein niet!

Kerstmarkt in Hannover, Duitsland

29 november 2017 – 22 december 2017

De kerstmarkt in Hannover hebben wij dit jaar al bezocht! De locatie is prachtig, vooral door de vakwerkgebouwen heeft het een prachtig decor. Er is voor ieder wat wils: kerstkraampjes, een Fins dorp, een wensputbos en een middeleeuwse kerstmarkt. Lees de ervaringen van Danielle over de kerstmarkt in Hannover hier.

kerstmarkten Duitsland Nedersaksen

Ontdek een unieke kerstmarkt in Keulen, Duitsland

27 november t/m 23 december 2017 

Naast bezienswaardigheden heeft Keulen ook een bijzondere kerstmarkt. Keulen is een van de populairste kersmarkten in Duitsland. De kerstmarkt in Keulen heeft maar liefst zeven kerstmarkten! Naast dat heeft Keulen ook nog eens een hele bijzondere kerstmarkt, namelijk, een gay kerstmark! Deze kerstmarkt is helemaal in het roze. Leuker kerst vieren kan niet toch?

Bezoek de kerstmarkt in Londen, Verenigd Koninkrijk

10 november 2017 t/m 4 januari 2018

Londen is erg mooi in het donker door alle verlichtingen, laat staan met kerst! Een van de leukste kerstmarkten in Londen is de Southbank Centre Winter Market. De kerstmarkt is op erg dichtbij de Londen Eye. Op het dakterras van de Queen Elizabeth Hall is een Finse sauna gebouwd waar je lekker kunt ontspannen na een dagje struinen op de kerstmarkt.


Kun je niet genoeg krijgen van al die kerstmarkten? Lees dan onze tips voor de leukste kerstmarkten in Duitsland, de leukste kerstmarkten in België of 5x leuke kerstmarkten in Nederland.


Dit artikel is geschreven door Merel Wever, student redactioneel medewerker op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Merel doet niets liever dan nieuwe plekken ontdekken. Ze brengt graag mensen bij over de leukste hotspots, de lekkerste eettentjes en de ultieme reis tips en tricks. Als zij aan het reizen is, zal je haar zien met een camera in haar hand. Als ze niet aan het reizen is, is ze druk met alle indrukken verwerken tot een goed reisverhaal. Lees jij met haar mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *