Top
  >  Dagje Weg & Festivals   >  Dit zijn de leukste kerstmarkten van Europa
kerstmarkten-duitsland

Laatst bijgewerkt op januari 14, 2021

Je kunt niet meer onder de kerstsferen uit, want de kerstmarkten zijn er weer! Het leukste van de wintermaanden is dan ook de kerstmarkten bezoeken. Europa kent heel veel kerstmarkten. Dus, zin in wat multiculturele kerstsferen? Lees dan vooral verder voor de gezelligste en leukste kerstmarkten van Europa!

Kerstmarkt in Oberhausen, Duitsland

15 november – 23 december 2019
De kerstmarkt in Oberhausen is het mooist. Deze kerstmarkt is rijkelijk versierd met lichtjes. De lichtjes zorgen voor een gezellige knusse sfeer. Het bezoekje aan de kerstmarkt kun je combineren met een middagje kerstinkopen doen in het winkelcentrum van Oberhausen met maar liefst tweehonderd winkels.
leukste-kerstmarkten-europa

De grootste kerstmarkt van Duitsland: Dortmund

21 november – 30 december 2019
Dortmund heeft de grootste kerstmarkt van Duitsland. En ondanks de grootte is de kerstmarkt gemakkelijk te bewandelen. Deze kerstmarkt is erg leuk voor kinderen door de vele kinderattracties zoals een draaimolen en sprookjeslandschappen. Een echte aanrader voor gezinnen met jonge kinderen.

Bezoek de kerstmarkt in Praag, Tsjechië

1 december 2019 – 6 januari 2020
Praag heeft verschillende kerstmarkten, van groot tot wat kleiner. Maar de mooiste kerstmarkt vind je op het Old Town Plein. Op deze kerstmarkt staan allemaal houten hutjes waar je zelfgemaakte dingetjes kunt kopen. Daarnaast kun je op deze kerstmarkt ook genieten van Tsjechische lekkernijen.
leukste-kerstmarkten-europa

De beroemdste kerstmarkt in Wenen, Oostenrijk

16 november – 24 december 2019
De Wiener Christkindlmarkt bij het Rathaus is de beroemdste en oudste kerstmarkt van Wenen, deze kerstmarkt bestaat al 700 jaar! De kerstmarkt is leuk voor kinderen. Er staat namelijk een “Christkindls Werkstatt”, hier kunnen kinderen kerstgeschenken maken voor ouders of familie.

Sprookjesachtige kerstmarkt in Tallinn, Estland

15 november 2019 – 7 januari 2020
Tallinn, niet de meest bekende stad om de kerst door te brengen. Maar zeker wel een aanrader. Tallinn heeft een erg sprookjesachtige kerstmarkt. De honderden lichtjes, traditioneel Ests eten en ijssculpturen maken deze kerstmarkt erg mooi en bijzonder.
leukste-kerstmarkten-europa

Bijzondere kerstmarkt in Barcelona, Spanje

23 november – 23 december 2019
Barcelona is normaal erg populair tijdens de zomermaanden. Daarom is niets meer bijzonder dan Barcelona in de winter. De straten van Barcelona worden in november rijkelijk versierd met kerstverlichtingen. De kersttijd is erg belangrijk voor de Spanjaarden, dit zal je dan ook terugzien bij de kerstmarkten in Barcelona. Zij pakken groots uit. Een bezoekje aan de kerstmarkt kun je combineren met een leuke city-trip door Barcelona.

Kerstmarkt in Straatsburg, Frankrijk

22 november – 30 december 2019
Ook in Straatsburg worden de straten en etalages weer sfeervol versierd tijdens de wintermaanden. De kraampjes staan voor de kathedraal en op het plein Place Kléber staat een grote kerstboom.

Bezoek de kerstmarkt in Brugge, België

22 november 2019 – 5 januari 2020
Op de grote markt van Brugge staat een grote verlichte ijsbaan, verder kun je proeven van de multiculturele gerechten en natuurlijk ontbreekt de glühwein niet!
leukste-kerstmarkten-europa

Kerstmarkt in Hannover, Duitsland

25 november – 27 december 2019
De locatie van de kerstmarkt in Hannover is prachtig, vooral door de vakwerkgebouwen heeft het een prachtig decor. Er is voor ieder wat wils: kerstkraampjes, een Fins dorp, een wensputbos en een middeleeuwse kerstmarkt. Lees de ervaringen van Danielle over de kerstmarkt in Hannover hier.
leukste-kerstmarkten-europa

Ontdek een unieke kerstmarkt in Keulen, Duitsland

25 november – 23 december 2019
Naast bezienswaardigheden heeft Keulen ook een bijzondere kerstmarkt. Keulen is één van de populairste kersmarkten in Duitsland. De kerstmarkt in Keulen heeft maar liefst zeven kerstmarkten! Naast dat heeft Keulen ook nog eens een hele bijzondere kerstmarkt, namelijk, een gay kerstmarkt! Deze kerstmarkt is helemaal in het roze. Leuker kerst vieren kan niet toch?

Bezoek de kerstmarkt in Londen, Verenigd Koninkrijk

21 november 2019 – 5 januari 2020
Londen is erg mooi in het donker door alle verlichtingen, laat staan met kerst! Één van de leukste kerstmarkten in Londen is de Southbank Centre Winter Market. De kerstmarkt is erg dichtbij de Londen Eye. Op het dakterras van de Queen Elizabeth Hall is een Finse sauna gebouwd waar je lekker kunt ontspannen na een dagje struinen op de kerstmarkt.

Kerstmarkt in Innsbruck

15 november – 23 december 2019
Innsbruck: het knusse van een kerstdorp, maar dan in een stad. In de wintermaanden wordt de sprookjesachtige sfeer extra versterkt door de feestverlichting, het geroezemoes uit de herbergen, cafés en restaurants en natuurlijk de kerstmarkten. De hoofdstad van Tirol heeft maar liefst 6 kerstmarkten! Van een kinder-kerstparadijs tot een kerstmarkt met prachtig uitzicht over de stad. Middenin de stad bevindt zich de meest bekende markt, op het plein met het ‘gouden dak’. Deze kerstmarkt wordt ook wel de Fairy Tale Alley genoemd, omdat de 70 kraampjes allemaal een legende of sprookje verbeelden.


Kun je niet genoeg krijgen van al die kerstmarkten?

post a comment